Тракат ми повдигачите и маслото побелява....

Техническа и сервизна информация за Passat
Tixomir_sv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tixomir_sv » Чет 02 фев 2006 9:37

Колега WDW, верно че минаха месеци, ама какво стана с твоя проблем? Че май на мен ми е актуален... :(

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 02 фев 2006 10:08

И при мен откак започнах да я карам само от работа до в къщи и обратно около 5км почна да ми парви бели налепи около капачката за маслото ама засега го приемам за нормално.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 02 фев 2006 10:12

silent
ако ти губи антифриз и има бели петна по капачката ходи я отваряи ..............защото при мен като я отвориха за същите признаци малко петанца по капачката на маслото и губене на антифриз имаше шупли (петна ) по блока. За радост всичко друго е читаво- глава,бутала ....................... но блока ходи за нови ризи и неискам да ти споменавам каква е сумата :( а най - лошото е че почти никои не се навиваше да го прави, но сега е като нов, дано се разминеш с някоя гарнитурка и шлаиф на глава

успех

Tixomir_sv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tixomir_sv » Чет 02 фев 2006 11:00

silent, и при мене точно така. Затова и питам, дали пък не е един вид нормално при ниски температури и малък пробег. Но тази мизерия не ми се чини да е "полезна" за мотора, пък и сякаш не работи съвсем нормално... :?

bluefen, уж нямам загуба на антифриз, а и преди година сменях гарнитура на глава. Оттогава не е прегрявана или нещо друго колата - голям :?: ми е тая работа...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 02 фев 2006 11:12

Не бъркайте боя с демокрацията!
Белите налепи по капачката на маслото са конденз, и ги има при много коли, особенно пък ако имат и газ. Пресичане и побеляване ма маслото са съвсем друга работа!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 02 фев 2006 11:57

повечко бой никва демокрация...
Колата требе да ходи за нова гарнитурка...
Преди това мерни компресията за да се убедиш сам...
Ако някой или няколко от цилиндрите са с "учудващо" ниска компресия...

+ това не знаеш, кога водата в маслото ще реши да замръзне.. и да стане интересно..
Тъй че проблема при кофти масло, няма да те удари веднага... просто, лагерите на коляновият вал ще станат леееко понадрани, и после ще се чудиш след ремонта защо ми светка лампата за маслото..
Бягай консултирай се с майстор, да ти смени гарнитурата... тя си е направо "консуматив"
+ това ще смениш маслообиращи гумички, ще ти напаснат леглата на клапаните и после ще имаш 1/2 нова кола :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 02 фев 2006 15:07

Tixomir_sv написа:silent, и при мене точно така. Затова и питам, дали пък не е един вид нормално при ниски температури и малък пробег. Но тази мизерия не ми се чини да е "полезна" за мотора, пък и сякаш не работи съвсем нормално... :?

bluefen, уж нямам загуба на антифриз, а и преди година сменях гарнитура на глава. Оттогава не е прегрявана или нещо друго колата - голям :?: ми е тая работа...

Значи и аз имам загуба на антифриз но малко а и знам и виждам от къде е....
Аз имам еднин грозен начин за диагностициране на подобни съмнения.......ама за любимата на сичко съм готов....... Отиваш при задницата и си намокряш пръстчето в ауспуха.....обизваш го и ако ти усетиш сладко в устатата плюеш псуваш и бегаш на майстор.....Антифризът е сладък на вкус....и СИЛНО ОТРОВЕН!!!.....И това показва че има проникване в горивната камера на антифриз.........По отношение на слузестата белезникава субстанция правиш същото ........знам че е гадно ама за една мръсна минджа се прежалваме та за любимата ли няма да го направи човек........ При всички случаи на проникване на антифриз където и да е оставя сладникав вкус в течностите с които се умесва..... Докато водата от конденз дори напротив леко солена на вкус.... Отивай да ближеш....

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 02 фев 2006 15:12

silent написа:.....ама за любимата на сичко съм готов....... Отиваш при задницата и си намокряш пръстчето в ауспуха.....обизваш го и ако ти усетиш сладко в устатата плюеш псуваш и бегаш .... Отивай да ближеш....

Визираш колата или жената?
Спамммммм сори! 8)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 02 фев 2006 15:14

колата бе.............жената кой я брои за човек.........

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 06 фев 2006 16:14

Tixomir_sv написа:Колега WDW, верно че минаха месеци, ама какво стана с твоя проблем? Че май на мен ми е актуален... :(

Скоро ще докладвам !! :idea:
Разказа ми се играта !! :cry: :cry: :cry:

Върни се в “Passat”