Winner25 написа:dandan написа:Как трябва да се поддържа кола, за да не й омекнат пружините?
Да ги сменят, понякога
Хайде сега...

Winner25 написа:dandan написа:Как трябва да се поддържа кола, за да не й омекнат пружините?
Да ги сменят, понякога
dlug написа:Хайде сега...... Аз се страя да си поддържам колата пък не съм сменял пружини по чиста техническа причина-просто винаги има друга по-належаща нужда от финансови средства. Затова съм с втулки и съм супвер доволен. Но всеки си решава сам за себе си разбира се.
dj_tuhla написа:И аз да използвам да питам...
Също не забелязах да се вдигна много колата - не че е и клекнала де, просто си е равна. Ще измеря да видя с рулетката тези 514мм дали ги има.
А да, отгоре над амортисьора има някакви гумени тампони, които изглеждаха добре и не съм ги сменял. Дали и те нямат някакво значение, какво ще кажете.
Мерси.
dj_tuhla написа:И аз да използвам да питам...
Аз съм сменил пружини, амортисьори и тампоните на моста. Едната от старите пружини си беше направо счупена на последната витка, което не се забелязваше при каране изобщо! Сега поведението на колата при висока скорост е коренно различно, бих казал друга кола стана. Обаче се появи едно досадно чаткане при преминаване през "рязки" неравности. Предполагам идва от факта, че оригиналните пружини имаха гумена обвивка на най-горните витки, а тези дето сложих сега (CS от Evro07) нямат, и се удрят най-горе при сгъването им. Някой с подобни наблюдения ?
Също не забелязах да се вдигна много колата - не че е и клекнала де, просто си е равна. Ще измеря да видя с рулетката тези 514мм дали ги има.
А да, отгоре над амортисьора има някакви гумени тампони, които изглеждаха добре и не съм ги сменял. Дали и те нямат някакво значение, какво ще кажете.
Мерси.
Да ги сменят, понякога
dj_tuhla написа:Много добра идея ми даваш, ще проверя утре, макар че чаткането е по-скоро металическо. А иначе тези маншони ги смених, да, и май са именно пласмасови. Само не знам за кой шок-тампон говориш. Ако за гумените детайли дето са над амортисьора не съм ги сменял тях че не можах да намеря, но те какво общо имат с маншоните ?
dandan написа:Как трябва да се поддържа кола, за да не й омекнат пружините?
Потребители, разглеждащи този форум: plamen1234 и 46 госта