VW Passat B3 - Чудя се !

Техническа и сервизна информация за Passat
kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пон 03 ное 2008 21:30

До сега съм карал,3 дизелови коли.Искам да сменя малко,пък и на газ за момента идва по евтино.Бензиновите коли са по-евтини,а и не искам да се набутвам с голяма сума.

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Пон 03 ное 2008 21:50

а верно ли е че дизела е по скъп за подръжка от бензина или тва са глупости щото много съм чувал да се оплакват

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 03 ное 2008 22:05

Колега зависи за кои части става въпрос примерно ако дизела не пали може да е от изгорели свещи,алтернатор, и .. а на бензина са свещи,палец,чукче и наковалня,кабели и... така че зависи за кои части според мен дизела е по-ефтин от към разход и частите му не са скъпи, а за вървеж мойта кола когато я взех и я пробвах вдигна 200 аз знам че километражите не са верни и максималнта и скорост е 180-190, ,но и мотора трябва да е пазен а аз на моя историята му я знам и е като го взех преди 4 години беше на 153 000 реални килом. сега историята няма да я разказвам защото е дълга, а колата е внос от Австрия, но иначе за подръжката на ТДИ има опасност да се чупи турбина, да се пука интеркулер и такива, а там вече са си едни числа.

kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пон 03 ное 2008 22:07

Зависи от марка,модела,годината и най-вече какво се е повредило.Принципно така се води.Битува мнение,че дизела по рядко се поврежда,но за сметка на това е по скъпо.
Моето мнение е,че най-евтино се поддържа колата на комшията,а твоята е 100 пъти най-скъпо. :wink:

kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пон 03 ное 2008 22:46

Благодаря на всички отзовали се.
Отказах се.
Имам Corsa 91 г със АГУ,дава ми 6/100 разход на газ.Засега това ми е по важно,отколкото големината,което ми беше една от основните причини за треската,а и пословичната здравина на VW.Днес нещо ме беше обхванала треска за по-голяма кола,но след трезв размисъл и много четене из форумът се отказах от идеята.Ще я търкаляме Корсето още 1-2 год и тогава ще го мислим.Замислил съм се за Ван - за мен истинската семейна кола.Ако нещата се развиват правилно,може и нова кола ( дай боже )
Още веднъж Благодаря,и лек и безавариен път.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 04 ное 2008 11:13

За ква здравина говорим при '91 година кола ... дърта талига си е при всички случай. Кофа без дъно ако решиш да наливаш... Моя убавец ми излезе от 3500 та 6000 докато се кротне, и пак и пак излизат дреболии. А беше в завидно състояние като дойде и то от Швейцария.

Върни се в “Passat”