Дръжки на пасат Б3
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
стягането -добре,ама има и друго.като отвориш и извадиш ръкохватката,има една стърчипи...ка която като задвижиш дръжката мърда на долу и бута механизма за отваряне.та на нея и се надява един шлаух(за предпочитане по-твърд)и се режи по-надолуот желязната част.т.е. правиш нещо като удължение.и ще има голям ефект 

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: AAM 1992
За ...ните дръжки
Това им е болест на нашите "трамваи". Аз съм отварял през багажника
, добре че е комби и щерката /6год./беше с нас, че да отвори. Иначе тая 'шлауфката" може да се смени с болтче с малка резба.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За ...ните дръжки
и баща ми влиза през багажника един път на един паркинг на много коли и умрях от срам и бях доста разочарован от принципно любимия ми модел автомобилginevs написа:Това им е болест на нашите "трамваи". Аз съм отварял през багажника, добре че е комби и щерката /6год./беше с нас, че да отвори. Иначе тая 'шлауфката" може да се смени с болтче с малка резба.

я дайте рисунка на тва със шлауха да видим
бтв: пасата го чувствам като кораб - всичко действа със закъснение, точно като на кораб. спирачката ми е зле, газ като подам едвам набира, няма хидравлика и въртя яко...
на баща ми пасатката почти същата работа

ligustrum написа:стягането -добре,ама има и друго.като отвориш и извадиш ръкохватката,има една стърчипи...ка която като задвижиш дръжката мърда на долу и бута механизма за отваряне.та на нея и се надява един шлаух(за предпочитане по-твърд)и се режи по-надолуот желязната част.т.е. правиш нещо като удължение.и ще има голям ефект
Стига глупости , този (пластмасов) "стърчип" е на резба . Просто го развий колкото е необходимо.После вратата се отваря с един пръст.
А на какво е ? И как си регулираш отварянето на вратата?
При мен този пластмасов винт натиска един метален палец и в зависимост от разтоянието между него палеца зависи с каква сила ще си отваряш вратата , разбира се че може да има и други причини за по-трудното отваряне на вратата. Тази манипулация съм правил на три Пасата.
Моля те , напиши при теб как стоят нещата ,за да бъде от помощ на колегите.
При мен този пластмасов винт натиска един метален палец и в зависимост от разтоянието между него палеца зависи с каква сила ще си отваряш вратата , разбира се че може да има и други причини за по-трудното отваряне на вратата. Тази манипулация съм правил на три Пасата.
Моля те , напиши при теб как стоят нещата ,за да бъде от помощ на колегите.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
в момента колата не е при мен за да снимам и да го пусна да се вижда,на самото лостче има една тапичка,която с издърпване се сваля,след което си направих от медна тел нещо като обица и я сложих преди да сложа тапичката и по този начин се увеличава хода на лостчето и отварянето става много лесно
мисля че който е свалял дръжката ще ме разбере какво искам да кажа
,а не споменах че говоря за Б3,на Б4 незнам как е понеже за сега нямам проблеми с отварянето
мисля че който е свалял дръжката ще ме разбере какво искам да кажа

VW_forever написа:Namesata написа:...маисторчето пичага къде е ръчкал незнам ама са се отваря вратата и с малкия пръст.
Темата е подходяща, така че ако някой знае къде и какво се "ръчка", нека сподели.
Значи отвиваш болт №21 ( виж на схемата) прибутваш дражката на вратата да се пръзне напред , стлед това издърпваш задната част на дръжката ( бравата) и тя излиза.От вътрешната страна ще видиш едно бяло пластмасово щифтче ( ако раздвижиш дръжката ще видиш , че то се движи надолу -нагоре).Въпросното щифтче е завито към металната част , която го държи на резба , развиваш го малко и поставяш бравата на вратата , пробваш как се отваря вратата .Ако трябва пак отвиваш , но помни че винта не е безкраен.
Колега започни от задните врати , за да усетиш как става , че на предните има допълнително системи за централното и е по-трудничко.
vanko_VW написа:в момента колата не е при мен за да снимам и да го пусна да се вижда,на самото лостче има една тапичка,която с издърпване се сваля,след което си направих от медна тел нещо като обица и я сложих преди да сложа тапичката и по този начин се увеличава хода на лостчето и отварянето става много лесно
мисля че който е свалял дръжката ще ме разбере какво искам да кажа,а не споменах че говоря за Б3,на Б4 незнам как е понеже за сега нямам проблеми с отварянето
Аз писах за В3.Напълно е възможно тази тапичка ( щифт , стърчип или както искате го наричайте) да е мушната и да е без резба , но в моите случаи беше така.
-
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: AAM 1992
Дръжка
И при мен не е на резба тази бяла тапичка, та я свалих пъхнах една сачмичка от лагерче и така, но не за дълго време. Нова дръжка/турска/ беше около 21-22 лева, но и тя почна да прави проблеми.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
и при Б4-ми също не е на резба,а е така
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=320019

Не мога да дам снимки в момента на винта .Изглежда , че има различни варианти за реглаж.
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%E0%F2%E0
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%E0%F2%E0