Мистериозно гаснене

Техническа и сервизна информация за Passat
Psy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Psy » Вто 27 дек 2005 0:42

Така и ще направя.. тъкмо ще погледне и някои други неща хохохо :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 27 дек 2005 9:31

Благодаря на Ваското за доброто обяснение за това как се връзва чипа на ключа с имобилайзера на автомобила - винаги съм се чудил на какъв принцип е!

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 04 яну 2006 1:36

А пък при мене вижте ккаво стана :oops: :
Значи карам си преди 3 дни в дъжда и минавам през една голяма локва,като предвидливо намалявам колкото мога..обаче като я подминах и погледнах в огледалото отзад пуши бяло..значи съм се понамокрил повечко :D ,и така карам си аз и след 5 минути в движение все едно някой ми издърпа ключа ...колата започна да придърпва изгасна за 2 сек. и после продължи да поема и след 10 метра изгасна изцяло.Не искаше да запали изобщо ....обадих се на един приятел и той вика"отваряй капака, от водата е след 10 мин. ще изветрее и ще запалиш"....така и стана.Обаче минаха вече още 3 дни и днес сутринта въртя и...неще да пали,чак след около 15-20 сек. зацепи,а като пусна газта гасне :( .Отидох си на работа(не е гаснала по пътя)но вечерта като тръгвах същата работа:пали след 15-20 сек. въртене и то със голям зор.Та какво ще ме посъветвате?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 04 яну 2006 10:03

айде да си отвориш капачката на делкото и да го подсушиш отвътре.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 04 яну 2006 14:40

vaskoto1 написа:айде да си отвориш капачката на делкото и да го подсушиш отвътре.
,отворих го: сухо е...но имаше по четирите метални крачета вътре нагар,който изчегъртах с макетен нож...също имаше нагар и по палеца в средата(нали така се казваше :D )довечера ще видиме какво ще стане :D
..Значи запалих отново трудно вечерта,но се прибрах до нас и след 1час пак излязох,след 100 мерта влязох в една неравност и когато друсна на колата и паднаха оборотите и изгасна....не искаше да запали отново,когато запали обаче и закрепи на 900 оборота(пасат 1.6 101к.с.) и подам газ изгасва....не иска да поеме въобще,а на празен ход си държи 900об.,дам ли газ гасне...мен ми прилича на някакъв не добре захванат куплунг на кабел.....в събота съм на сервиз да видим какво ще стане...
Благодаря на всички които взеха отношение по моя проблем,ще ви кажа какво е станало като мине :)

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Чет 05 яну 2006 18:11

Я бегай и ти при Vaskoto1...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 яну 2006 14:01

[quote="pit"]
Значи карам си преди 3 дни в дъжда и минавам през една голяма локва..Не искаше да запали изобщо ....quote]
Аз винаги си нося 1 WD 40 в жабката за преминавания през локва.
Имал съм случаи след катоо загасне напърсква кабели,капачка и около изовдите на бобината с този спрей и веднаг пали. В случая при теб явно не е от влагата, но не е зле да имаш 1 такъв спрей.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 09 яну 2006 9:54

Отговора е: спукана бобина :oops: . 94.60лв. и се оправи работата,колата си пали без проблем вече.

Върни се в “Passat”