Неработещ ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Re: Неработещ ABS

Мнениеот suba » Пет 06 фев 2009 21:05

При мене релетата 78 и 79 са точно над блока с релета и бушони.До тях е реле 31-за перката при изгасен мотор.Интересно че и до казанчето има 2 релета без номер,ама аз си мислех,че са за климатика.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 07 фев 2009 19:15

Здравейте колеги! И при мен този ABS вече не работи!От 3 дни ми свети лампата и не гасне! Днес търсих релетата, които го управляват,но така и не ги намерих никъде по колата! Да не говорим,че модулът за управление на ситемата също го няма там,където го пишат че трябва да е - под задната седалка! Утре мисля да прегледам датчиците. И ако и от тях не е ще си карам без ABS. Извода е един - колкото е по-нова колата, толкова по-голям боклук е :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
/1.8 AAM 95г./

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 07 фев 2009 20:56

Hristo Dimov написа:Здравейте колеги! И при мен този ABS вече не работи!От 3 дни ми свети лампата и не гасне! Днес търсих релетата, които го управляват,но така и не ги намерих никъде по колата! Да не говорим,че модулът за управление на ситемата също го няма там,където го пишат че трябва да е - под задната седалка! Утре мисля да прегледам датчиците. И ако и от тях не е ще си карам без ABS. Извода е един - колкото е по-нова колата, толкова по-голям боклук е :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
/1.8 AAM 95г./

Защото си с по-нов тип спирачна уредба, която няма нищо общо с нашите ;)

Потребителски аватар
mltz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mltz » Съб 07 фев 2009 23:29

Колега, Hristo Dimov блока за АБС-а е точно там под задната седалка от шофьорската страна,ще видиш една голяма букса а самия блок е вкаран навътре в една кухина.А относно релетата трябва да свалиш кората под волана на която стои капака за предпазителите и релетата, а те самите са по навътре.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 08 фев 2009 16:15

Благодаря ти колега,но при мен двата кабела от задните датчици отиват към левия сноп с кабели,които пък вървят вътре в левия праг! Оттам заминават към таблото и днес след обстойно разглобяване на всичко, ама наистина на всичко, установих че такава черна кутия няма :evil: Освен това че всички кабели минават под таблото и влизат в двигателния отсек! Там пробвах и изключих на самата помпа захранването,а отвътре извадих и предпазителя-№ 4, и въпреки всичко пустата му лампа вътре продължи да си свети :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Днес разглобих и почистих и четирите датчика,но ефекта е нулев! Единственото нещо е че в момента имам страхотно яки спирачки, абе спира си хубаво колата и това е! Само тази лампа дето ми вади очите :D

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 09 фев 2009 9:05

Няма ли кой да помогне?

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Пон 09 фев 2009 11:08

Hristo Dimov написа:Няма ли кой да помогне?

Прав си колега нямаш блок за управление на АБС под задната седалка.Намира се в корпуса на хидроблока за АБС - а, до спирачната помпа.Ето расгледай тук, може да ти е от полза.Успех.
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=80494

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Вто 17 фев 2009 16:40

Колега, релетата на АБС-а не са разположени на основния панел с релета и предпазители. Този панел трябва да се премести надолу, като се откачат две щипки от двете му страни. Тогава дълбоко навътре и нагоре се открива едно панелче с три релета - поне толкова са при мен - двете от тях са за АБС-а, другото не знам за какво е. При мен едното се беше прецакало и АБС-а не работеше.

Колега поразглобих там кадето ми каза но уви при мен 3 релета с номера 179 79 и 53 от ляво на дясно. От прочетеното по нагоре реле 179 никои не казва да е срещал. При мен няма реле 78 :banghead: И сега кво да правя незнам :?:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 17 фев 2009 19:59

Колега и ти сигурно си с по-новият АБС. Ако искаш снимай го за да сме сигурни. При мен няма такива релета въобще вътре в колата ами са на самия блок на АБС помпата.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 фев 2009 22:04

Както казах и по-горе има огромна разлика в АБС до 93-та и след 93-та година.Въобще принципа им на работа и самото изграждане на системата няма ама нищо общо.
При по-старите помпа,ел.помпа,блок с клапани и т.н. всичко е на едно и контролера за АБС-а се намира под задната седалка.Там ги има тези релета и е описано по-горе кое за какво е.
Ето и една снимка,която аз направих докато си ровех под таблото за друго :
12022009(004).jpg

Та...при по-новия тип АБС нещата са значитело опростени - има си проста помпа с просто серво и тръбичките преди да отидат към колелата отиват в един друг блок,който е всъщност АБС-а....той си има един голям голям куплунг на самия него (отпред под капака се намира) и в него влиза всичко - всички датчици от колелата,всякакви други сигнали и захранвания.
И...това е.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Вто 17 фев 2009 22:53

Както винаги си прав колега ZFA, с едно допълнение, до 93 г. системата на АБС е такава както я описа, от 94 до 95г. АБС е Тевес 04 със ЕБУ под седалката отзад, просто серво, проста помпа и блок с хидравлични клапани при двигателя, пак има релета на посоченото от теб място, едното вкл. АБС системата като цяло, другото управлява ел. помпа.Системата която ти описа от 95год. нагоре е Тевес 020i, при нея блока с хидравлични клапани и ЕБУ са в един общ корпус при двигателя, но релетата пак ги има и пак са две, номерата точно не си спомням, но имат по един от тези автоматичните предпазители, единия със зелена, другият с червена боя, като в казармите, щом е шарено значи е правилно :lol:

ilics
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilics » Вто 17 фев 2009 23:01

При мене ABS не работи от скапан датчик (заден десен). Отзад съм с барабани. Кажете откаде да си взема втора употреба или евентуално нов по евтин.
Прикачени файлове
ABS speed sensor - W01331603223OE.JPG
ABS speed sensor - W01331603223OE.JPG (7.08 KиБ) Видяна 1139 пъти

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Сря 18 фев 2009 2:10

но релетата пак ги има и пак са две, номерата точно не си спомням

79 и 179,при моя предпазителите не са автоматични а със стопяема жичка(като обикновените)

rosen_wlasev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen_wlasev » Пет 20 фев 2009 10:43

колеги и аз имам такъв проблем:лампата на АВС въобще не свети и си работи когато иска,понякога задейства при много леко натискане на спирачния педал,а понякога и много здраво да натискам не действа.Помагайте ако можете.

Потребителски аватар
mltz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mltz » Пет 20 фев 2009 12:34

Колега провери си датчиците!

Върни се в “Passat”