Неработещ ABS
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: Неработещ ABS
При мене релетата 78 и 79 са точно над блока с релета и бушони.До тях е реле 31-за перката при изгасен мотор.Интересно че и до казанчето има 2 релета без номер,ама аз си мислех,че са за климатика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! И при мен този ABS вече не работи!От 3 дни ми свети лампата и не гасне! Днес търсих релетата, които го управляват,но така и не ги намерих никъде по колата! Да не говорим,че модулът за управление на ситемата също го няма там,където го пишат че трябва да е - под задната седалка! Утре мисля да прегледам датчиците. И ако и от тях не е ще си карам без ABS. Извода е един - колкото е по-нова колата, толкова по-голям боклук е
/1.8 AAM 95г./

/1.8 AAM 95г./
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Hristo Dimov написа:Здравейте колеги! И при мен този ABS вече не работи!От 3 дни ми свети лампата и не гасне! Днес търсих релетата, които го управляват,но така и не ги намерих никъде по колата! Да не говорим,че модулът за управление на ситемата също го няма там,където го пишат че трябва да е - под задната седалка! Утре мисля да прегледам датчиците. И ако и от тях не е ще си карам без ABS. Извода е един - колкото е по-нова колата, толкова по-голям боклук е![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
/1.8 AAM 95г./
Защото си с по-нов тип спирачна уредба, която няма нищо общо с нашите

- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, Hristo Dimov блока за АБС-а е точно там под задната седалка от шофьорската страна,ще видиш една голяма букса а самия блок е вкаран навътре в една кухина.А относно релетата трябва да свалиш кората под волана на която стои капака за предпазителите и релетата, а те самите са по навътре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти колега,но при мен двата кабела от задните датчици отиват към левия сноп с кабели,които пък вървят вътре в левия праг! Оттам заминават към таблото и днес след обстойно разглобяване на всичко, ама наистина на всичко, установих че такава черна кутия няма
Освен това че всички кабели минават под таблото и влизат в двигателния отсек! Там пробвах и изключих на самата помпа захранването,а отвътре извадих и предпазителя-№ 4, и въпреки всичко пустата му лампа вътре продължи да си свети
Днес разглобих и почистих и четирите датчика,но ефекта е нулев! Единственото нещо е че в момента имам страхотно яки спирачки, абе спира си хубаво колата и това е! Само тази лампа дето ми вади очите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма ли кой да помогне?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Hristo Dimov написа:Няма ли кой да помогне?
Прав си колега нямаш блок за управление на АБС под задната седалка.Намира се в корпуса на хидроблока за АБС - а, до спирачната помпа.Ето расгледай тук, може да ти е от полза.Успех.
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=80494
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, релетата на АБС-а не са разположени на основния панел с релета и предпазители. Този панел трябва да се премести надолу, като се откачат две щипки от двете му страни. Тогава дълбоко навътре и нагоре се открива едно панелче с три релета - поне толкова са при мен - двете от тях са за АБС-а, другото не знам за какво е. При мен едното се беше прецакало и АБС-а не работеше.
Колега поразглобих там кадето ми каза но уви при мен 3 релета с номера 179 79 и 53 от ляво на дясно. От прочетеното по нагоре реле 179 никои не казва да е срещал. При мен няма реле 78

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и ти сигурно си с по-новият АБС. Ако искаш снимай го за да сме сигурни. При мен няма такива релета въобще вътре в колата ами са на самия блок на АБС помпата.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Както казах и по-горе има огромна разлика в АБС до 93-та и след 93-та година.Въобще принципа им на работа и самото изграждане на системата няма ама нищо общо.
При по-старите помпа,ел.помпа,блок с клапани и т.н. всичко е на едно и контролера за АБС-а се намира под задната седалка.Там ги има тези релета и е описано по-горе кое за какво е.
Ето и една снимка,която аз направих докато си ровех под таблото за друго :
Та...при по-новия тип АБС нещата са значитело опростени - има си проста помпа с просто серво и тръбичките преди да отидат към колелата отиват в един друг блок,който е всъщност АБС-а....той си има един голям голям куплунг на самия него (отпред под капака се намира) и в него влиза всичко - всички датчици от колелата,всякакви други сигнали и захранвания.
И...това е.
При по-старите помпа,ел.помпа,блок с клапани и т.н. всичко е на едно и контролера за АБС-а се намира под задната седалка.Там ги има тези релета и е описано по-горе кое за какво е.
Ето и една снимка,която аз направих докато си ровех под таблото за друго :
Та...при по-новия тип АБС нещата са значитело опростени - има си проста помпа с просто серво и тръбичките преди да отидат към колелата отиват в един друг блок,който е всъщност АБС-а....той си има един голям голям куплунг на самия него (отпред под капака се намира) и в него влиза всичко - всички датчици от колелата,всякакви други сигнали и захранвания.
И...това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както винаги си прав колега ZFA, с едно допълнение, до 93 г. системата на АБС е такава както я описа, от 94 до 95г. АБС е Тевес 04 със ЕБУ под седалката отзад, просто серво, проста помпа и блок с хидравлични клапани при двигателя, пак има релета на посоченото от теб място, едното вкл. АБС системата като цяло, другото управлява ел. помпа.Системата която ти описа от 95год. нагоре е Тевес 020i, при нея блока с хидравлични клапани и ЕБУ са в един общ корпус при двигателя, но релетата пак ги има и пак са две, номерата точно не си спомням, но имат по един от тези автоматичните предпазители, единия със зелена, другият с червена боя, като в казармите, щом е шарено значи е правилно 

При мене ABS не работи от скапан датчик (заден десен). Отзад съм с барабани. Кажете откаде да си взема втора употреба или евентуално нов по евтин.
- Прикачени файлове
-
- ABS speed sensor - W01331603223OE.JPG (7.08 KиБ) Видяна 1139 пъти
- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
но релетата пак ги има и пак са две, номерата точно не си спомням
79 и 179,при моя предпазителите не са автоматични а със стопяема жичка(като обикновените)
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и аз имам такъв проблем:лампата на АВС въобще не свети и си работи когато иска,понякога задейства при много леко натискане на спирачния педал,а понякога и много здраво да натискам не действа.Помагайте ако можете.
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Колега провери си датчиците!