Лагери NACHI за алтернатора на пасат?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Re: Лагери NACHI за алтернатора на пасат?

Мнениеот suba » Пон 16 фев 2009 18:03

Здрасти колега!Виенето не е от лагерите,а от намотките на алтернатора.Първите няколко минути след първоначално палене вие и после спира.Ме си сменяй помпата...пак ще чуваш виенето

Кажи верно колега по-подробно,че и аз имам същия проблем.Като запали и докато възтанови пада на напрежение в АБ свири та се не трае.

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Сря 18 фев 2009 10:10

suba написа:
Здрасти колега!Виенето не е от лагерите,а от намотките на алтернатора.Първите няколко минути след първоначално палене вие и после спира.Ме си сменяй помпата...пак ще чуваш виенето

Кажи верно колега по-подробно,че и аз имам същия проблем.Като запали и докато възтанови пада на напрежение в АБ свири та се не трае.

По подробно - със стареене на имрегнацията на намотките почват да издават шум - виене при голям ток.При първононачално палене акумулаторът се разрежда и после дърпя голям заряден ток за няколко минути.После токът намалява и виенето се губи.Разбира се и лагерите се износват и иде ред да се сменят.Сваляш ремъка,завърташ и преценяш лагерите.

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Сря 02 дек 2009 9:50

Колеги някакво развитие по темата,наскоро се подлъгах да сменя лагери на алтернатора и сега проблема с виенето е налице /Валео 90А/????

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 10 апр 2010 11:49

gottibg написа:Колеги някакво развитие по темата,наскоро се подлъгах да сменя лагери на алтернатора и сега проблема с виенето е налице /Валео 90А/????

И аз имам същия проблем ..........!

Само дето се набих за смяна на лагерите!

death

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 12 апр 2010 17:51

Дайте някакви цени на лагерите на алтернатора на пасата. Актуални, ако може.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 13 апр 2010 19:14

petkow написа:
suba написа:

По подробно - със стареене на имрегнацията на намотките почват да издават шум - виене при голям ток.При първононачално палене акумулаторът се разрежда и после дърпя голям заряден ток за няколко минути.После токът намалява и виенето се губи.Разбира се и лагерите се износват и иде ред да се сменят.Сваляш ремъка,завърташ и преценяш лагерите.

с лакиране на статора няма ли да се оправи виенето?някой пробвал ли е?

Върни се в “Passat”