Пасат 1992 до 1996 климатроник или климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 1992 до 1996 климатроник или климатик

Мнениеот dj_tuhla » Чет 01 окт 2009 15:18

+това на мен лично рядко ми се приисква да пускам струя някъде другаде освен където автоматичния режим е решил да я пусне, а той повярвай ми добре се справя. Освен при тръгване и влажно време да изсуша прозореца разбира се докато позагрее. Пак ви казвам, пътувайте зима и лято по 1 път София-Варна и обратно с климатроник и после пак елате си кажете мнението.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 01 окт 2009 16:51

И аз съм ЗА климатроника,понеже съм пътувал на дълго разстояние и с климатик (на моя б4) и с климатроника на Шкодата на баща ми и определено е по добре с климатроник.Просто е по комфортно.Така че ако след време си сменям Пасата с друга кола ще гледам да е с климатроник. :да:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 01 окт 2009 21:02

zfa159 написа:Контролера,който е "многото електроника" дава най-чест дефект едни транзистори,които управляват релетата за перки и т.н....те струва стотинки по магазините за електронни компоненти.

Да де ама ти работиш в сервиз,нали ;)
dj_tuhla написа:Аз лично съм налял по климатичната част към 500лв, а за вътре по управлението под 100,

А аз за да си оправя климатика дадох 300лв.....има разлика нали ;)
dj_tuhla написа:+ като гледаш Б3/4/5 с климатроник

Не само да гледа а и да прочете колко негативни мнениея има за тея климатроници....
ОК,няма значение,ние от това да си мериме пишките(климатицита) :) осрахме темата на колегата.....

Потребителски аватар
acdcbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот acdcbul » Чет 01 окт 2009 21:16

Здравей те... аз мога да добавя следното...
баща ми си купи нов пасат през далечната 1995г., до ден днешен е с него
и го кара както той си знае(каруцарски) капака го отваря по мое настояване... :lol:
има климатик, лимузина е и е доволен.
Ще го смени само ако се разпадне :D

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 02 окт 2009 3:48

Да ама не съм съгласен :)
Един колега от Ловеч ( DimiturBT )си прати контролера по Еконт,оправих му го и му го върнах...питай го колко пари съм му взел за въпросния трназистор...транспорта му беше сигурно 2 пъти повече пари...така,че това,че аз си го правя сам не значи,че ако ти се наложи на теб или на някой друг цената е убииствено висока и видиш излиза непосилно скъпо...да ако контролера се сбоза и се скапе тотално тогава си е цифра...ама това се случва ако има мазало по инсталацията на колата и някой си е правил свободни съчиения и си е слагал копчета за палене и гасене на копресора и бля бля глупости...понеже е*ава майката на електрониката така.
Отпред както казахме всичко е еднакво,това че ти си дал 300 а другия колега 500 е въпрос на шанс...според дефкта и майстора.Аз сигурно трябваше да съм дал поне 1000...добре,че не съм плащал всичкия фреон дето е изтекъл от моята кола и труда по нея....ами няколко О-пръстена и един нов радиатор отпред.Според проблема е и цената - сменял съм 11 компресора на Голф 3 докато намеря работещ от моргите,ТРВ на същия,всичките гумени О-пръстени по системата,какво ли не още...един камион с пари...други хора само обслужват климатика,наливат му фреон и си карат без да са дали повече от 50-60лв на година...въпрос на шанс според поддръжката и състоянието на системата.
Разликата между климатика и климатроника е само в управлението на клапите,техния брой и разположение,вентилатора и регулатора му на степените и електронния модул,който управлява цялото това нещо.Отпред тръби,датчици,радиатори,компресор,перки и всичко останало е идентично между двете системи...съответно при един и същ дефект цената за ремонта ще е една и съща :)
Все пак аз климатроника не го разменям за нищо heavy metal zork

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пет 02 окт 2009 16:01

Според мен климатроника има една много хубава функцийка :) сам си се пуска на определен период от време за да може да се смазва системата за да не се появяват течове, което климатика няма. А всъщност хич не е малко това. Моят Пасат е с климатроник и съм МНОГО доволен. Сменил съм един радиатор и съм го заредил, друго несъм барал. Карам си и си свиркам mhihi

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 03 окт 2009 9:56

kristianatanasov написа:
dj_tuhla написа:Аз лично съм налял по климатичната част към 500лв, а за вътре по управлението под 100,

А аз за да си оправя климатика дадох 300лв.....има разлика нали ;)

Абе на тебе какво не ти е наред, с моите аргументи се опитваш да доказваш твоята гледна точка..
Нали точно това казвам, по климатичната част, която е еднаква при климатик/климатроник съм дал 500 лв, и то защото реших да сменя едва ли не всичко, можех и с под 300 да мина да сменя само кондензатора отпред, но прецених че ще го правя като хората и няма да "допълвам" всяка година.. та каква е разликата викаш в това отношение след като и ти си дал 300лв, че нещо тъп ли съм ма не мога да вдяна?

П.С. Тона ми е такъв, защото и ти доста свободно боравиш с определенията - справка първото ти мнение по темната.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Съб 03 окт 2009 11:05

При всяко положение климатроника има безспорни предимства. Още повече, че цената на автомобил с едната и другата системи едва ли ще има разлика точно заради това.
Аз имах възможност да избирам каква система да си присадя(и двете оригинални за ФВ, не италиански и т.н.) и след анализ на предимствата и недостатъците предпочетох по-елементарния климатик заради по-опростеното му устройство и естествено по-леката и евтина поддръжка, но най-вече заради това, че дори и да дефектира нещо по климатика, управлението на вентилирането и отоплението е независимо. Пътувал съм пролетно време от Будапеща до София в автомобил на който дефектира климатроника, е вярвай те ми беше доста неприятно да се принуждаваме да държим отворени страничните стъкла(а в този сезон температурите не са летни), за да не се запотява челното.

Върни се в “Passat”