Що е то? (може би каре, а може би - не)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Що е то? (може би каре, а може би - не)

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 01 мар 2009 18:07

Winner25 написа:
MITKO_DVD написа:Защото то се е въртело в едната посока много повече спрямо другата-напред 99.9% спрямо другата посока назад и износването е много по-голямо от тази страна на леглата на сечмите,след като ги размениш ляво и дясно те си сменят посоката респективно и практически все едно слагаш ново каре,разбирасе след като ги свалиш ги измиваш с бензин и слагаш графитена грес на ново и ги събираш,разлика във вътрешните карета няма,така че ако ти се занимава го направи това упражнение,аз съм го направил и засега е успешно :wink:

Май и аз ще им разменя местата. :) Графитна грес ли се слага? Трябва ли да е специално за карета?

Да графитена,ако нямаш отиваш и си копуваш нема им даваш обяснение за кво я земаш mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот Данко » Вто 03 мар 2009 21:11

Колега цената на вътрешното каре втора ръка беше някъде 80-100лв.,аз мойто го сменях за миналата нова година, много лесно се сменя.
Развиваш болтовете на карето махаш скъсания маншон и бой с управителя по карето,така се избива защото е със скрита зегерка,след това новото пак се набива по същия начин.Успех.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 03 мар 2009 23:33

danko831

Колега цената на вътрешното каре втора ръка беше някъде 80-100лв.,аз мойто го сменях за миналата нова година, много лесно се сменя.
Развиваш болтовете на карето махаш скъсания маншон и бой с управителя по карето,така се избива защото е със скрита зегерка,след това новото пак се набива по същия начин.Успех.

Благодаря за инфото, а трябват ли някакви специални инструменти?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 03 мар 2009 23:46

На пассата ми болтовете на карето са с глава- торкс. (многолъчевите звезди)
Да не те излъжа, ама на бившото ми Г2 май пак с торксове беше...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 04 мар 2009 0:11

velinsl написа:danko831

Благодаря за инфото, а трябват ли някакви специални инструменти?

Около 100лв струва ново вътрешно каре :wink:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 04 мар 2009 10:19

radotom написа:На пассата ми болтовете на карето са с глава- торкс. (многолъчевите звезди)
...

Да, точно така си е. Трябва си точния инструмент, защото ако се пробва с обикновенна звезда може да се наложи смяна и на болтовете.

И според мен определено операцията по смяната няма да се размине само с разкачане на вътрешното каре(дори и само за почистване и смяна на маншон), т.е. от към скоростната кутия. :idea: Вади се и външното, другото е измъчена палачорска работа и може да доведе до нежелан край.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Сря 04 мар 2009 20:42

Днеска смених маншона. Вярно е че си трябва точния инструмент :wink: Аз пробвах с най различни звезди и шестостени, ходих 3 пъти до магазина и веднъж до познат майстор който ми реши проблема :Mr Green Fun Не знам как се казва но е номер 8
Свалих цялата полуоска, външното каре не съм го махал. Понеже маншона беше скъсан карето беше пълно с нещо от рода на грес и прах. Разглобих го, измих го с нафта и обратно на полуоската. Имах и леки премеждия с маншона защото продавача ми беше дал вътрешната част на маншона на външното каре. А когато колата ти е без полуоска а магазина е далеч, това си е проблем :evil:
Над въпросният маншон обаче има един пластмасов предпазител. Преди време даше се беше разхлабил и тракаше. Чудя се дали той не ми е скъсал маншона. Маншона беше скъсан преди да почне да трака, между маншона и предпазителя мястото е много малко и не е изключено някой боклук да е разказал играта на маншона. Дали не е по добре да махна пластмасата :roll: От какво предпазва? Може би да не хвърчи грес към колектора?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 04 мар 2009 22:09

Не я махай тази пластмаса както я наричаш ти предпазва маншона от нагряване от генерацията,и това не е точно пластмаса ми е някаква сплав,нещо като текстолит или нещо там подобно което е устойчиво на висока тем.,то е хванато с два болта ако не се лъжа към скоростите или към блока беше :oops: ,не си спомням :oops:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 05 мар 2009 16:06

Колега ако си сигурен че е каре същото е около 135-150лв и около 30-40лв за ремонт.Аз сменявах дясно външно каре преди около половин година и ми излезна толкова.Но в твоя случай ме съмнява провери да не е някой шарнир.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Чет 05 мар 2009 17:51

Ето карето след като съм го почистел :)
Изображение
Изображение
Не усетих да има някъв луфт. Сложих му грес и новия маншон, сега не трака. Да видим колко ще изкара.
Предпазителя щом върши работа няма да го махам :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 05 мар 2009 18:29

"Евах го" пасата!!! :screwy
НЕ съм го барал изобщо за ремонт, вече втори ден мълчи "да го ева" :o

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Чет 05 мар 2009 19:54

Колега ,да не са ти се охлабили болтовете на джантата.Аз така си купих вътрешно каре което мислех ,че е за смяна а то се оказа ,че са ми охлабени болтовете на джантата и като ги стегнах се оправи тракането.Иначе си тракаше постоянно независимо от това дали завивах или не.Даже возих един майстор и той каза,че е каре.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Чет 05 мар 2009 20:53

velinsl написа:"Евах го" пасата!!! :screwy
НЕ съм го барал изобщо за ремонт, вече втори ден мълчи "да го ева" :o

И моето каре спря да трака преди да сменя маншона, но по добре сменни маншона за да не сменяш и карето :wink:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 05 мар 2009 21:02

верно като ти са разхлабени болтовете на някоя от предните джанти и трака все едно е каре
на мен така един път ми се разтрака и си викам че е каре и си карам и по едно време едната гума хвана друг път mhihi :horror: и това с 100 км/ч

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 05 мар 2009 21:42

абе каре си трака като каре дееба мани нота с лабавите гайки,то да не дава господ да фане друг път некоя от гумите :bishop :bishop :bishop :bishop

Върни се в “Passat”