трудно палене

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: трудно палене

Мнениеот Гергин » Пет 22 май 2009 20:33

radotom написа:Сашо, какви 30 лв, брат?!?
Единствения зор при колегата е бил демонтажа на бутилката...
Самата помпа- 3 видийки на капачето, една голяма пластмасова гайка и после да извадиш 2 маркучлета и един куплунг и да ги щракнеш на новата помпа...
Баси! Мен би ме било срам да искам повече от 10-15 лева за подобна манипулация...
Само клиента да не гледа, като развивам пластмасовата гайка, защото обикновено е запекла и трябва съветване с голям чук и дървено (желателно дъбово) клинче, че да се развие! mhihi mhihi

Абе 25лв, дадох на Мишо. До последно се чудех да ли да не се пробвам. Като цяло процедурата не е сложна, но, повтарям но, шанса да се счупи нещо ми се видя голям. На Б3 незнам да ли е същият захват като Б4. Скъсаш ли маркуч или счупиш някои щуцер егати приключението. Никси също се поизпоти :lol: :lol: :lol:

Иначе само патрона се сменя. Малко си е на тръни. В Порше бг се продава VDO с кошницата, комплект само. Познаи.......683,00лв. Абе близо до 700лв. щото като тръгна с шестотин и аз спрях да слушам. :lol: :lol: :lol:

ADO1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADO1982 » Пон 25 май 2009 8:21

то и на мен ми искаха 35 лв. за работа, но станаха 50 заради газовата бутилка, а в крайната цена е 60 лв. са включени и гумичките че бяха се разложили.
да наистина само патрона ми сменяха на помпата не и кошницата.
Абе вярно може и повечко пари да съм дал, ама смени в петък клемореда и ми прочистиха бендикса и сега пали от раз и е перфектна, малко ми прекъсва на бензин в движение но го отдавам на лошият бензин който е останал в резервоара, да го изхарча и ще налея нов и да се надявам да се оправи. :applause:

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fed » Пон 25 май 2009 15:37

трябваше да го изхвърлиш стария и промивка на резервоара ...

Гергин

Мнениеот Гергин » Пон 25 май 2009 15:54

fed написа:трябваше да го изхвърлиш стария и промивка на резервоара ...

И си смени бензиновия филтър.

paulos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paulos » Пон 25 май 2009 20:39

Значи колеги днес смених бензиновия филтър и проблема с паленето се оправи.Сигурно филтъра отдавна не е сменяван (при мен колата е от скоро),отвътре като го разрязах нямаше никакви утайки,песъчинки и темподобни.Просто хартията на филтъра беше потъмняла малко повече, което според мен означава че филтъра не е сменяван отдавна и се е задръстил с фини отлагания по хартията.

paulos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paulos » Сря 27 май 2009 7:09

На другия ден сутринта колата пак неще да запали.Свалих бензиновата помпа и промих с водоструйка цетката на помпата, която е с много фини отвори.Сглобяване на всичко пак на място и колата вече започна да пали .

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Чет 28 май 2009 12:45

тъй като пасата ми не пали на бензин а иначе си пали на газ и си върви , ходих на диагностика днес , закачиха я и дава грешка само в ланда сондата , която уж я изтриха , но подобрение няма. като дам на контакт слушаха дали се чува помпата и казаха че не се чува и проблема е според тях от нея. имали начин преди да се свали да се разбере дали наистина е от помпата проблема , тай като е под газовата битилка?
къде стои релето което дава сигнал на помпата ?
пасата е 1.6 97 г .

Гергин

Мнениеот Гергин » Чет 28 май 2009 15:03

WYLIX написа:тъй като пасата ми не пали на бензин а иначе си пали на газ и си върви , ходих на диагностика днес , закачиха я и дава грешка само в ланда сондата , която уж я изтриха , но подобрение няма. като дам на контакт слушаха дали се чува помпата и казаха че не се чува и проблема е според тях от нея. имали начин преди да се свали да се разбере дали наистина е от помпата проблема , тай като е под газовата битилка?
къде стои релето което дава сигнал на помпата ?
пасата е 1.6 97 г .

Доколкото знам когато изгори помпата изгаря и бушона. Свали капака и виж кои е бушона за помпата и дали е здрав. Ако не е, е ясно.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Чет 28 май 2009 15:27

бушоните ги проверявахме здрави са , искам да видя и релето но незнам кое е ? и къде стои , че все още се надявам проблема да нее в помпата

paulos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paulos » Чет 28 май 2009 18:59

Значи пичове след като смених бензиновия филтър ,направих профилактика на бензиновата помпа установих че Пасата (1.8 20V ) като е позагрял пали винаги .Единствено когато е студен не иска да запали на бензин .Ако вече един път е запалил и позагрял няма проблем пали си от раз.Къде ли да търся проблема , може би температурния датчик е за смяна.Като имам резултат пак ще споделя.

ADO1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADO1982 » Пет 29 май 2009 8:58

WYLIX написа:бушоните ги проверявахме здрави са , искам да видя и релето но незнам кое е ? и къде стои , че все още се надявам проблема да нее в помпата

Значи колега щом не чуваш помпата и не пали на бензин на 99% ти казвам че е проблема е в бензиновата помпа, при мен се чуваже помпата и пак не палеше и не работеше на бензин.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Пет 29 май 2009 12:26

към помпа отиват нещата вече , а ако си взема помпа втора употреба дали ще ми свърши работа , тъй като нова в евро 07 за моя мотор е около 400 лв което е адски много ...

dekotd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekotd » Съб 30 май 2009 17:37

Колеги,вчера свалях моята бензинова помпа,/мислех да и направя профилактика/ та питането ми е помпата с кошницата ли я продават или не,и има ли другаде по системата клапанче ,което да задържи горивото по системата или е само /съчмата/това което е в помпата.П.С. ако продават само помпата,то има ли в комплекта допълнителни маркучета,заштото ми се струва,че тези не излизат здрави.благодаря за вниманието.

Гергин

Мнениеот Гергин » Нед 31 май 2009 19:34

Ако напишеш в търсачката "бензинова помпа" ще останеш приятно изненадан :)
Иначе се продава само помпата без кошницата, гледай да не я счупиш!!! Маркучите ги нагряват с пистолет за топъл въздух да омекнат малко, иначе се късат и не питай. Преди месец в Порше-София, помпа с кошница VDO Siemens, струваше около 700лв. за Б4, АЕК мотор. Само помпата 330лв. мисля, в Ауто+ и Киров Бош.

dekotd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekotd » Пон 01 юни 2009 9:01

Здравейте колеги,интересува ме,има ли другаде по системата клапанче,което да държи горивото по системата ,да не се връща обратно в резервоара, или е само съчмата на изхода на помпата.Благодаря за вашите отговори предварително!

Върни се в “Passat”