Дайте съвет, пасат 5-заслужава ли си парите?
Това е нещо като нашия ГТП (годишен технически преглед) само че в GER, а там на тези неща се държи страшно много и дори за незначителни (за нас) недостатъци е възможно атомобила да не получи TUV, което автоматично означава спиране от движение. Всичко се гледа под лупа - и през ум да не ти минава дори за незначителен компромис (ходова част, спирачки и кормилно управление изобщо не се коментират тук). Автоматично се забравя и за побутване на "нещо отгоре" на инспектора, който извършва проверката. Такъв филм просто няма. Поради тази причина колите с валиден TUV са особенно ценени - просто по тях всичко е наред.BoboRace написа:... незнам какво е това TUV
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Re: Дайте съвет, пасат 5-заслужава ли си парите?
BoboRace написа:Докараха ми от Германия Passat 1.8 T 98 с всички екстри на 180 000 км.
Цената му с мито е 14500. Вапроса ми е дали си заслужава парите или е малко солено
От досега казаното мога да споделя мнението си че това е една много добре изглеждаща (на външен вид) кола. Само че е доста скъпа. На тази цена с късмет можеш да си вземеш ТДИ -90 или дори 110 коня пак същата година.
Аз имах АУДИ с такъв двигател (много бях доволен) и ще ти кажа следното за предстоящите ти разходи:
-смяна на масло, ангренаж, рокли филтри -450 лева
-КАТ регистрация - близо 200 лева
-пълнене на системата на климата с фреон 100 (почти сигурен съм че ще се налага)
-непредвидени дребни ремонти 100 -200 лева
Та ще дадеш 15 300 лева за осем годишна бензинова кола с доста сложна електроника по нея (и то без каското). Мисля че не е добра идея. А да не говорим че при вторична продажба след година няма да и вземеш и 13000 лева.
Пожелавам ти късмет в избора

В момента тук се търкаля и една доста интересна тема разни ремонти по Пасат Вариант 1.9 TDI. Вярно, че ти не си се насочл към такъв двигател, но ако не си и обърнал внимание, предполагам ще ти е интересно да я разгледаш. Като изключим двигателя, по ходова част, спирачки и всичко останало е еднакво.