B4 - Сваляне кората на шофьорската врата

Техническа и сервизна информация за Passat
_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Re: B4 - Сваляне кората на шофьорската врата

Мнениеот _SUN_ » Нед 31 май 2009 7:17

Буксата е за светодиода на заводската аларма, предлагана като опция в някои Б4.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 31 май 2009 17:25

Winner25 написа:И аз имам такава малка букса - даже пусках тема за нея. Имаше предположение че е за диод или пищялка.
Пробвах - не свети, не свири, от време на време се появява някакво няпрежение но не можах да открия някаква зависимост :roll:
Аз на задна лява врата съм си изключил машинката на ел стъклото и не ми свети копчето :)

Първо, мерси на колегата СЪН за разяснението. :D
Winner, и при мен всъщност задна лява не работи, вчера съм объркал при писането и съм писал задна дясна... поправих и предишния пост mhihi
Интересно ми е защо си "отрязал" така машинката?
Колкото до шофьорската, ще започна с почистване на бутона и оглед на биметалната пластина. Дано да е там проблема. Ако не, ще се влиза по-навътре.
Отивам да ровя теми как се разчаластва този двоен бутон. :wink:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 31 май 2009 20:24

pronobis написа:...
Интересно ми е защо си "отрязал" така машинката?

По принцип си работи обаче взе да ми създава проблеми. Понякога като паля и ми се отваряше стъклото. После пък не искаше веднага да се затвори :Mr Green Fun
Последния път когато стана номера заваля и дъжд, а аз бързах. Беше есента и щях до лятото да го оправям. Обаче най често се возя сам или с още някой който сяда отпред. Много рядко някой се качва отзад. А ако се качи само шофиорския прозорец като отворя почват да недоволстват отзад mhihi Мисълта да си отворят прозореца въобще не им минава през главата :Mr Green Fun
И понеже никога не ми се е налагало да го ползвам вече второ лято не работи :wink:

pronobis написа:Отивам да ровя теми как се разчаластва този двоен бутон. :wink:

Двойния бутон се разделя на две - черната пластмаса се отделя от бялата. Става с малка отверка.
Вътре има едни медни пластинки, два диода и две съпротивления. Може да видиш дали медните пластинки контактуват добре :)

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 31 май 2009 20:30

знам, че темата започна да се отдалечава от заглавието си, ако модс преценят, да кажат да я спираме.
значи, разкостих двойния бутон на шофьорската врата, почистих всички пластини и контактите, ама нъц.
Положението е такова:
1. Шоф. стъкло
- за сваляне: от 5 опита 2 пъти сработва
- за качване: от 30-40 опита сработва
3. Дясно предно стъкло от същия ключ - работи без проблеми.

най-странното, което забелязах след обратния монтаж е, че когато колата е изключена и вече нито една от посоките на което и да е стъкло не работи, само при посоката нагоре на двойния бутон за същото стъкло при натискане се чува едно ТАК-ТАК от вътрешността на вратата - доста силно, което не е щракането от металната пластина (то е доста по-тихо и си се чува отделно).
така или иначе лека-полека нещата отиват към "разправа" с моторчето и платката за управление (или към маджаров mhihi ), но ми се щеше преди това да си обясня това щракане на неработеща кола и без контакт точно в най-проблемната посока... та някой да е диагностицирал подобни симптоми?
winner, отговорил си докато сътворявах този пост-ферман... :D благодаря, човече, за отговорите. :drunk

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 31 май 2009 20:51

Аз си мисля че проблема е в самата платка. Ако искаш да си напълно сигурен може да махнеш кората на дясната врата и да я включиш там. При мен както се държеше от дясно така и от ляво.

Върни се в “Passat”