B4 - Сваляне кората на шофьорската врата
-
_SUN_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: B4 - Сваляне кората на шофьорската врата
Буксата е за светодиода на заводската аларма, предлагана като опция в някои Б4.
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:И аз имам такава малка букса - даже пусках тема за нея. Имаше предположение че е за диод или пищялка.
Пробвах - не свети, не свири, от време на време се появява някакво няпрежение но не можах да открия някаква зависимост![]()
Аз на задна лява врата съм си изключил машинката на ел стъклото и не ми свети копчето
Първо, мерси на колегата СЪН за разяснението.
Winner, и при мен всъщност задна лява не работи, вчера съм объркал при писането и съм писал задна дясна... поправих и предишния пост
Интересно ми е защо си "отрязал" така машинката?
Колкото до шофьорската, ще започна с почистване на бутона и оглед на биметалната пластина. Дано да е там проблема. Ако не, ще се влиза по-навътре.
Отивам да ровя теми как се разчаластва този двоен бутон.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
pronobis написа:...
Интересно ми е защо си "отрязал" така машинката?
По принцип си работи обаче взе да ми създава проблеми. Понякога като паля и ми се отваряше стъклото. После пък не искаше веднага да се затвори
Последния път когато стана номера заваля и дъжд, а аз бързах. Беше есента и щях до лятото да го оправям. Обаче най често се возя сам или с още някой който сяда отпред. Много рядко някой се качва отзад. А ако се качи само шофиорския прозорец като отворя почват да недоволстват отзад
Мисълта да си отворят прозореца въобще не им минава през главата
И понеже никога не ми се е налагало да го ползвам вече второ лято не работи
pronobis написа:Отивам да ровя теми как се разчаластва този двоен бутон.
Двойния бутон се разделя на две - черната пластмаса се отделя от бялата. Става с малка отверка.
Вътре има едни медни пластинки, два диода и две съпротивления. Може да видиш дали медните пластинки контактуват добре
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
знам, че темата започна да се отдалечава от заглавието си, ако модс преценят, да кажат да я спираме.
значи, разкостих двойния бутон на шофьорската врата, почистих всички пластини и контактите, ама нъц.
Положението е такова:
1. Шоф. стъкло
- за сваляне: от 5 опита 2 пъти сработва
- за качване: от 30-40 опита сработва
3. Дясно предно стъкло от същия ключ - работи без проблеми.
най-странното, което забелязах след обратния монтаж е, че когато колата е изключена и вече нито една от посоките на което и да е стъкло не работи, само при посоката нагоре на двойния бутон за същото стъкло при натискане се чува едно ТАК-ТАК от вътрешността на вратата - доста силно, което не е щракането от металната пластина (то е доста по-тихо и си се чува отделно).
така или иначе лека-полека нещата отиват към "разправа" с моторчето и платката за управление (или към маджаров
), но ми се щеше преди това да си обясня това щракане на неработеща кола и без контакт точно в най-проблемната посока... та някой да е диагностицирал подобни симптоми?
winner, отговорил си докато сътворявах този пост-ферман...
благодаря, човече, за отговорите. 
значи, разкостих двойния бутон на шофьорската врата, почистих всички пластини и контактите, ама нъц.
Положението е такова:
1. Шоф. стъкло
- за сваляне: от 5 опита 2 пъти сработва
- за качване: от 30-40 опита сработва
3. Дясно предно стъкло от същия ключ - работи без проблеми.
най-странното, което забелязах след обратния монтаж е, че когато колата е изключена и вече нито една от посоките на което и да е стъкло не работи, само при посоката нагоре на двойния бутон за същото стъкло при натискане се чува едно ТАК-ТАК от вътрешността на вратата - доста силно, което не е щракането от металната пластина (то е доста по-тихо и си се чува отделно).
така или иначе лека-полека нещата отиват към "разправа" с моторчето и платката за управление (или към маджаров
), но ми се щеше преди това да си обясня това щракане на неработеща кола и без контакт точно в най-проблемната посока... та някой да е диагностицирал подобни симптоми?winner, отговорил си докато сътворявах този пост-ферман...

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз си мисля че проблема е в самата платка. Ако искаш да си напълно сигурен може да махнеш кората на дясната врата и да я включиш там. При мен както се държеше от дясно така и от ляво.