Тракане от обтегач на верига на Пасат Б-5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Тракане от обтегач на верига на Пасат Б-5

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 30 юли 2009 11:00

VGY написа:Най-накрая реших да оправя проблема. И при мен се оказа същото /обтегача/. Четири дни чакане за доставка, 1045лв. и Пасата вече мърка като котенце.

1045 лв?! Само за обтегача?! :shock

:screwy

mickele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mickele » Пон 04 юли 2011 20:26

Колеги и аз срещнах същият проблем преди няколко дни. Първоначално всичко започна с едно много странно тркане от веригата на двата вала и то след като смених ремъци,ролки, масло и филтри ми се получи този проблем. Веригата започна да трака много странно. След известно време 2-3 часа и малко каране, всичко се оправи и двигателя започна да работи нормално.Единственият проблем беше,че сутрин или когато колата е студена и нее карана 5-6 часа губеше обороти, и гаснеше. след 2-3тото запалване на двигателя двигателя заработваше нормално и проблема изчезваше.Чудех се какво е ,питах и прочетох малко тук във форума.Всичко ми навеждаше на мисълта ,че е малсен обтегач.Това става в продължение на 2 седмици.И преди 3 дни сутринта запалих колата и нещо изтропа отпред започна много странно чукане в двигателя и изгубих обороти,колата изгасна . Непосмях да я запаля наново.Извиках майстор да я чуе.Разглобихме я и всичко стана ясно-СЧУПЕН ОБТЕГАЧ. Много странно самият успокойтел по който се плъзга веригата се беше счупил по средата на две.От това е губила центровката на вторият вал и са падали оборотите.Така съм карал 2-3 седмици и по точно около 7000км.Едно ми стана интересно ЗАЩО ГО Е ПРАВИЛА САМО ПРИ ПЪРВО ПАЛЕНЕ И ТО САМО ЗА 1-2 МИН.а после всичко беше нормално. Два дни се опитвам да разбера.
Майстори ,който са имали подобни дефекти ми казаха, че това да случва много рядко и само когато НЯМА МАЗАНЕ НА ВЕРИГАТА .
Днес намерих в една морга същият обтегач и утре смятаме да го сменим.Мисля да отворя отдоло да погледнем маслената помпа или каквото е там маслопроводите дали не са запушени.
Имам и един въпрос как да разбера дали веригата е за смяна??
Утре ще пиша да кажа какво е станало.

Потребителски аватар
anotty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anotty » Чет 14 юли 2011 21:53

Колега, цената му тука е такава, но влезни в Ebay, немския, английския, американския ... цени народни от около 300 лв. за китайски (какъвто си поръчах) до към 500-600 лв. са немските, които тука ти ги продават по 700-800 и нагоре. На мене с доставката в къщи и заедно с гарнитурите които са немски, всичко 300 лв. Китайски, ама нов. Тези в моргите, които са пред разваляне едва ли ще изкарат повече. А освен това и отзивите, от хора които са си купили такива са добри. Немците да не са по-улави от нас :beer

Последна промяна от anotty на Съб 27 авг 2011 17:24, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 14 юли 2011 22:05

Аз добре знам къде по колко вървят.
Просто се чудех защо някой е дал бол пари на самураите тука...

Върни се в “Passat”