Пасат Б5.5 - прегледайте си ги за да не се ядосвате :)

Техническа и сервизна информация за Passat
GSA
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5.5 - прегледайте си ги за да не се ядосвате :)

Мнениеот GSA » Чет 16 юли 2009 22:37

Колеги,и аз имам проблем с комфорт модула.Колата е Пасат В5 1.9 TDI AHU - 90 кс.комби.Някой може ли да даде ориентировъчна цена за модул втора ръка,тъй като нов май е доста скъп.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
teoel
Дарителят
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teoel » Чет 16 юли 2009 23:02

В Ст.Загора от морга договорих цена 100лв.
Имах проблем но се оказа че е в захранването-минах тънко.
За да не рекламирам тук пиши на Л.С. да ти дам координати.

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Нед 23 авг 2009 22:31

Нека да вметна и аз, защото скоро си отводнявах Пасата, тези тапи особено задните е добре да ги няма, защото от там се отводнява купето при навлизане на вода и със сигурност ще ви спасят модула, който е над отводнителните канали завършващи именно с тези тапи и дори мокета с изолацията ще ви остане сух.
Много често водата влиза отпред в дясно през филтъра на климатика и отпред вляво от уплътнението към купето на кутията в която е компютъра. А причина водата да стигне до тези две места са двата отвора под акумулатора и под сервото, които се затлачват и непозволяват на водата да се изтича от акумулаторния отсег.

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Пет 04 сеп 2009 0:37

gicho76 написа:Нека да вметна и аз, защото скоро си отводнявах Пасата, тези тапи особено задните е добре да ги няма, защото от там се отводнява купето при навлизане на вода и със сигурност ще ви спасят модула, който е над отводнителните канали завършващи именно с тези тапи и дори мокета с изолацията ще ви остане сух...

Предполагам, че това което си описал се отнася за Б5. При Б5.5 в предната част, тапите са по три от всяка страна - пластмасовата която е на снимките в първия пост, след нея (отзад напред) има гумена елипсовидна и някъде около тях или зад тях има много малка тапа с отвор, които според етката се водят дренаж. Би трябвало водата да се оттича през дренажа, а не през липсващите тапи.
Тапите при Б5 може да са с друг брой и разположение. Не съм се заглеждал.

Върни се в “Passat”