Задни пружини + амортисьори

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ачо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ачо » Пон 08 май 2006 15:39

Sunny написа:Стандартните НОВИ пружини за В3 комби са си предостатъчно твърди. 90 лв е бройката и не стават от седан или от някакъв друг модел.
А дали при амортесьорите има разлика от седан ще станат ли за комби

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Re: Задни пружини + амортисьори

Мнениеот passat_1.6TdI » Чет 18 юни 2009 13:14

Колеги извинявам се, че пиша в такава стара тема, но от къде да си намеря ладови пружини за пасат б3 1.6тд+и ,че ми се струва, че отзад са меки, защото колата без никакъв товар от гумата до веждата са 10см. това нормални ли е??? Благодаря Предварително!!!

Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Мнениеот Bobko81 » Чет 18 юни 2009 16:34

Колега нови пружини преди 2 месеца смених моите 75лв бройката в Косер,а компромисен вариянт е с втулка под чашката на пружината но возията малко се влошава сам избирай.

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Чет 18 юни 2009 17:12

А с новите пружини колко сантиметра ти е от гумата до веждата???Благодаря

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Layman » Чет 18 юни 2009 17:47

psiho написа:абе ХРИСТИАН37 аз имам пасат седан Б3 сигорен ли си че стават прожини от лада да си сложа на задницата че моите са се скапали и ми е ниска задницата на каква цена са тези от лада даи малко информация :talk:

Доколкото съм чел най добре е с предни от варбург за отзад. Но търся инфо и за повдигане отпред - карам по лоши пътища и попилях въздуховода - пасат комби Б3.

Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Мнениеот Bobko81 » Пет 19 юни 2009 7:38

Не съм мерил точно но ето тема която може да ти даде отговор на въпроса.viewtopic.php?f=6&t=113862&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B8

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 19 юни 2009 8:20

Ние Луи ХІІІ цитираме себе си mhihi
К.Одаджийски написа:И не на последно място тампоните на задния мост. От тях също зависи височината, която пък трябва по документи да бъде 514мм. от центъра на колелото до линията която минава през цялата кола.

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 22 юни 2009 12:03

Колеги отстраних си проблема с клекнала задница,като сложих тампони между намотките на пружините колата започна да вози по стегнато и се вдигна доволно,но искам да ви попитам зимата дали ще има проблем с тези тампони, в големия студ като се одърват пружините и възможно ли е заради тампоните да се счупи пружина??? Благодаря Предварително!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 юли 2010 13:20

passat_1.6TdI написа:Колеги отстраних си проблема с клекнала задница,като сложих тампони между намотките на пружините колата започна да вози по стегнато и се вдигна доволно,но искам да ви попитам зимата дали ще има проблем с тези тампони, в големия студ като се одърват пружините и възможно ли е заради тампоните да се счупи пружина??? Благодаря Предварително!

Виждам, че темата е от "едно време", но въпроса актуален.
Не съм физик или да се занимавам професионално с ремнтни дейности, ако не съм прав нека да ме поправят тези, които имат съответните познания. Смятам, че с монтирането на такива гуми се ограничава пълния ход на пружината и съответно се поема по-голямо натоварване от частта и която е без тях. Логично за мен е особенно при активно товарене на автомобила точно тази част да се "умори" повече и по-бързо и това да доведе и до вероятно счупване.

Потребителски аватар
crazysex6008
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот crazysex6008 » Чет 15 юли 2010 7:19

значиза отзад за по добра стабилност може да се ползват прожини от лада такали?а за предните може ли да се доблират от някой друга кола ама да са по твърди и стегнати.

Извинявам се,че пишя в наколегата темата но прецених да не пишя нова а тук да потарся отговор :) Мерси mhihi

Върни се в “Passat”