инфо за VW PASSAT 1.6 Mi
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колкото до бензина преди половин месец ходих до Гърция и сипах от там бензин , и колата почна да се държи по съвсем друг начин, имах чуството че карам 1.8, а не 1.6 , сипах 95 и карах се на 5-та и тая кола си имаше бая мощност, после като се прибрах и сипах от БГ и тая кола пак спре да върви. Но поне и се изкефих много до сега не я бях карал така.
- theater
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хъм.... срам не срам и аз да споделя нещо за вървенето. Не че не знам, че дава резултат, но наскоро смених въздушния филтър просто ей така, защото се сетих като ходих до един магазин за части (бях пропуснал при смяната на маслото да го направя и съм минал може би около 1000 км след това).
Наистина съветвам всички с по-малки мотори да го правят по-често. Резултата е съвсем осезаем.
Ако сте от София може и 2 пъти на една смяна на маслото (отсега нататък мисля така да правя). Разхода ми падна поне с 1 л/100 междуградско, а тягата е драстично по-добра.
Поздрави,
theater
Наистина съветвам всички с по-малки мотори да го правят по-често. Резултата е съвсем осезаем.
Ако сте от София може и 2 пъти на една смяна на маслото (отсега нататък мисля така да правя). Разхода ми падна поне с 1 л/100 междуградско, а тягата е драстично по-добра.
Поздрави,
theater
хаха
абе хора що се излагате така с тея изяви,че бензин сте сипали в гърция и тръгнала колата и въздушен филтър за мен няма такова нещо.Първо ако някой е запознат с гръцката култура и нрави ще разбере че са по цигани и от нас,а от познати знам че бензина им дори е по зле от нашия,колега да не е имало баир надолу след бензиностанцията че е тръгнала,а за филтъра митове много,и 200 лв за филтър сам давал и фаида няма,но нищо нека всички да опитат,обаче ми се случи нещо много интересно,сложих на моя пасат прозрачни стопове и мощността се вдигна с 20 коня някаде:)сега върви немога да го спра.Даите да си говорим за нещо по сериозно а?
То и аз се замислям дали въобще не си е чиста набутка да си вземеш В3 комби с двигател 1.6, като се вземе предвид освен базовото несъответствие на мотора с купето и годинките, пробега и т.н.
Аз лично съм с 1.8 Мi и като лаик все пак чувствам, че двигателя е почти малък за купето. Ако е по-немощен бих го сменил.
Може ли някой от колегите с 1.6 да ми каже аргументи за обратното?
Друг е въпроса ако автомобила е по-нов - В5 `97 и сл., но и там си го има този проблем.
Аз лично съм с 1.8 Мi и като лаик все пак чувствам, че двигателя е почти малък за купето. Ако е по-немощен бих го сменил.
Може ли някой от колегите с 1.6 да ми каже аргументи за обратното?
Друг е въпроса ако автомобила е по-нов - В5 `97 и сл., но и там си го има този проблем.