Проблем с устройстово което отваря багажната врата на Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с устройстово което отваря багажната врата на Б5.5

Мнениеот besnia7 » Пон 20 юли 2009 22:04

Ако имаш схеми с напрежения давай :), че незнам какво да очаквам на изхода.
Правилно ли съм определил машинките (лява за отварянето проблемната, дясната за централното)?

Потребителски аватар
teoel
Дарителят
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teoel » Пон 20 юли 2009 22:14

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Пон 20 юли 2009 23:20

Тая документация я имам цялата и чесно казано не ми върши кой знае каква работа.
Незнам дали забеляза но става въпрос за Б5.5, а Б5 не е Б5.5 :idea:

P.S. Прегледах я пак :evil: и освен схемите за Б5 не открих нищо, но дори нямаше схемата която търся.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 20 юли 2009 23:26

Колега, така или иначе на тази, която отваря капака влизат два кабела - кафяв и още един. Кафявия е минус, постоянен. Другия е плюс от комфорт-модула. На машинката подаваш плюс на другия кабел, не на кафевия и трябва да опъне въжето (да опитва да отвори). За най-сигурно виж дали има и минус с мултицет.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 21 юли 2009 7:53

besnia7 написа:Ако имаш схеми с напрежения давай :), че незнам какво да очаквам на изхода.
Правилно ли съм определил машинките (лява за отварянето проблемната, дясната за централното)?

Имаш поща.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 21 юли 2009 8:56

besnia7 написа:
eddyman написа:Здравей, имам абсолютно същия проблем от около месец, предполагам, че моторчето ми е сдало багажа, тъй като преди това багажника се отваряше безпроблемно с централното. И аз вече си представях някакви космически цени, ама сега като прочетох 70 кинта ми олекна. Обаче това предполагам е без труда?

Ами аз не уточних точно :oops: .
Моторчето струва 70 лв. ОБАЧЕ гаранцията от 2 години важи при техен монтаж от 40 лв.
Става общо 110 лв :). Все пак е по добре от втора употреба за 90 лв. без никва гаранция колко ще издържи.
Ти със седан ли си?
Ако намериш проблема преди мен пиши в темата какъв е бил точно.
Като отсраня моя веднага ще пиша какъв е бил.

Мерси за информацията! Предполагам става дума за Юнитрейд? Иначе съм с комби, преди време ми махаха кората и видях въпросното ел. моторче какво представлява. Тъй като обаче грам не разбирам и не бих рискувал да пипам сам, ще отида първо на квартален майстор за да се уверя че това е проблема и после я водя в официалния сервиз. Като се "нацаня" да го направя (доста съм мързелив по природа :D ) ще пиша какво се е случило. Засега отварям багажника с ключ.

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Вто 21 юли 2009 9:45

Кората на капака се отваря много лесно чрез "отлепяне" на самата кора от тялото на багажника. Просто кората е хваната с щифтове на няколко места и нищо няма да се счупи при свалянето.Проблем по- скоро може да имаш при обратното й закопчаване- трябво точно на място до поставиш щифтовете при самото закопчаване чрез натискане. Аз имам същият седан и при теб най- верятно проблема е в бобината/ ел. магнита или мотора/ която издърпва котвата и отваря механично бравата на багажника. Аз имах проблем със самата брава и микроключето в нея! УСПЕХ !

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Вто 21 юли 2009 12:48

Благодаря на всички !
Аз в началото на август имам отпуска и ще мъча да го оправя тоя проблем, че ме дразни много.
Като го оправя ще пиша за решението.
Ако някой се сети още нещо да пише.

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Нед 27 сеп 2009 14:47

Малко да посъживя темата.
Вчера махнах кората на багажника - на щифтове е!
http://www.mypicx.com/uploadimg/740419778_09272009_1.jpg
Това което забелязах е, че нямам 2 машинки (една за отваряне и една за централното), а само 1 за отварянето.
Това което направих е да замеря на буксата на машинката (на горната снимка изкараната букса) отива ли някакъв ток там след като се натисне бутона на вратата, и резултата е никъв ток. Уточнявам че позицията на ключалката е такава,че да може да се отвори и че бравата е в затворено положение.
Намерих и едно от омразните ми ключета на Cherry
http://www.mypicx.com/uploadimg/24764754_09272009_2.jpg
което се манипулира като се завърта ключа в ключалката.
Неможах да разкъча тази букса http://www.mypicx.com/uploadimg/1303829158_09272009_1.jpg за да замеря до там дали стига 12V, от там отива в гадното ключе т.е. ако имам 12V на входа на тази букса и нещата не работят следва, че проблема е в Cherry-то.
Това са само догадки, но според мен тва ключе играе роля за отварянето на вратата през бутона.
Аз мисля че нещата работят така: Ако ключалката е в положение което позволява отваряне от бутона значи през Cherry-то минава ток и след натискане на ботона се затваря веригата от там някакъв модул казва на машинката да отвори. Но ако Cherry-то му е прекъсната веригата няма да може да сработи работата.
Някакъв съвет за буксата как да я разкача?

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 28 сеп 2009 1:10

Здравей аз съм със същата кола и аз имах същия проблем, оправих го, 50лв. за труд + втора употреба машинка за 40 лв.Става дума за София

Машинката е една (това бялото), при мен беше изгоряла, свалихме от капачката за горивото е същата за тест и работеше, така установихме повредата и.
Има и някакъв електронен модул за управление, който при мене беше изгорял също, но по думите на майстора, идвало сигнал от две места(сигнала е този импулс който кара машинката да опъне жилото) и по този начин направо взе сигнал от другото място, като заобиколи електрониката, и с новата/стара машинка капака проработи. Багажника сега се отваря както от самата кола от бутона вътре при шофьора, така и от бутона на ключа.

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Пон 28 сеп 2009 10:44

А знаеш ли как се маха машинката щото няма никакви болчета по нея, а 2 странни подобия на болче но с дупка посредата и имат и резба в дупката.
Ще си потърся една втора ръка и ще искам да я пробвам, ако се оправят нещата значи е тя, ако не ще се търси майстор.
Ти си дал 40 лв. за втора употреба колко време я ползваш вече, че аз мисля че една нова е по добре за 70 лв. отколкото 40 лв. за вече амортизирана.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 28 сеп 2009 16:49

besnia7 написа:А знаеш ли как се маха машинката щото няма никакви болчета по нея, а 2 странни подобия на болче но с дупка посредата и имат и резба в дупката.

Това е обратната страна, и виждаш вътре болта, и тази втулка е самата гайка с резбата :lol: , истината е че главата на болта е отзад и затова не се вижда, трябва да завъртиш цялата нмашинка с гръб, и ще ти се покажат болтовете, доста тъпо, главата за развиване е от към ламарината...

Иначе за цената... колата вече беше разглобена, и всичко беше на камара в багажника, и като ме пита майстора, да ходя ли за втора ръка? само му казах да отива, че иначе, сглобяване, и пак ходене втори път до майстора да отваря и оправя. А и това е модул дето не се амортизира според мене чак толкова, така си мисля, иначе на машинката има щампа с дата на производство, мойта кола е 2001г. а машинката която сложихме имаше щампа 1997г....тогава модела Б5,5 не е произвеждан, това ми говори че тази машинка е от Пасат Б5, но става и за нашия модел Б5,5 :wink: ...нещо за цената ако има значение, щото за по-нова кола е по-скъпо винаги.

! СЛожи ми и някво квадратно нещо :lol: на самия кабел от който идва сигнала , първо сложи голямо, и не сработваше, сигнала не идваше силен и не отваряше,после го смени с малко едно такова като зарче и сработи... някво реле е май... каза че сигнала неможе направо без реленце да се върже.

..Жалко че си в Пловдив, иначе идваш, отваряме и гледаш кое е вързал и къде...

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Пон 28 сеп 2009 22:15

И мойта е 2001, явно боледуват от едно и също, а междудругото днес погледнах на шефа Тигуана как се отваря отзад с бутона (като на наще пасати е) обачае има еднин огромен недостатък. Тигуана няма къде да си мушнеш ключа ако ти се преебе машинката :D познай ако трябва спешно да превозиш нещо и неможеш да го отвориш.
Някой да знае в Пловдив читав майстор по електрониката на коли, че явно ще се ходи.
Мерси за съветите и че сподели опит :wink: , ако се сетиш още нещо казвай.
Последно да те питам как така махаш машинката от ламарината ако е обърната и това е обратната й страна как я махаш от капака?
Аз немога да достигна по никакъв начин болтовете от горната страна откъм ламарината.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 29 сеп 2009 10:04

За машинката как е хваната нямам спомен.. гледах бързо да се сглоби обратно колата. Иначе тя е хваната мисля на някаква планка, мисля че се развиваше самата планка,маха се и жилото, за да можеш да я завъртиш на обратно, на 180 градуса по оста си ето така(посоката на завъртане не е определена, какато се завърти), и двата болта да се окажат пред теб:

Изображение

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Вто 29 сеп 2009 13:10

Ясно разбрах те :D .
Мерси много :bowdown

Върни се в “Passat”