летни гуми за пасат?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Kentavar написа:vasstop написа:Vredestein T-Track 185/65/14
С такива карам и съм доста доволен. Бяха по 90лв/бр.
Дай малко повечко инфо за гуметата ти.Много ме навиваха за такива гуми.Ако кажеш нещо за тях ще ми е от полза при избора.Зная,че при различните размери гуми и качеството е различно но ще се радвам да споделиш нещо за тях.
Купих ги миналото лято нови.

На мокро се държат доста добре, возят меко и не са шумни.
Като недостатък мога да изтъкна лека нестабилност в завой при по-висока скорост - явно борда им е малко по-мек.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Жестоки са.Супер.Егати това рекламата цена няма.Не знам.ПИтах за Малоята към 160 лв.Вредщайна 180 лв.Контито 190 лв. Пирели 210 да не качвам цени,че жената ще ме утрепе.Май и за летните както и за зимните ще има да вазирам и да питам докато избера нещо.Но ще мисля да изчакам и АДАК какво ще кажат.Вярно е,че и те реклами сигурно правят но така си избрах в крайна сметка зимните.Та ще почакам още малко,до като дойде момента за покупка ще се радвам да чуя още мнения и препоръки тук.Благодаря на всички още веднъж.
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз скоро ще бъда изправен пред същата дилема,ама това ще е след като си оправя предницата,че имам да сменям туй-онуй
Аз лично не съм доволен от Nokian, карал сам с такива всезезони и за една година се предадоха,спече се гумата.В момента сам с Pirelli-зимни на окол 30 хил километра са и още една зима няма да изкарат.Най съм бил доволен от Goodyear и Mishelin,но те наистина с в друг ценови клас.
Аз лично не съм доволен от Nokian, карал сам с такива всезезони и за една година се предадоха,спече се гумата.В момента сам с Pirelli-зимни на окол 30 хил километра са и още една зима няма да изкарат.Най съм бил доволен от Goodyear и Mishelin,но те наистина с в друг ценови клас.
Само не купувайте Марангони - най-голямия боклук, който някога съм карал. Преди две години взех две такива за реното. След три-четири дни !! едната гума направи балон. В сервиза Фулда (на Симеоновско шосе, срещу зоопарка) ми я замениха с нова. Само по себе си това е прецедент, но хората наистина го направиха. Но дори и след това с тия гуми имах проблем. Колата постоянно си теглеше на една страна. Естествено ходих на реглаж предница - всичко си беше супер. Сложих други гуми и колата заспа. Накрая ги сложих за задни. Така, че никога вече Марангони.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Митака написа:
Да колега тоя размер не става освен ако не мина на по малки джанти.Сега съм с 15 цола.А летните ми гуми с които бях до сега ако може да се разбере летна ли е или нещо друго,то грайфер няма на нея,та летните са Конти премиум контакт 205/50/15.Много е по устойчива колата с тях и е добра мокра гума.Пробвах я лятото в големите наводнения като в един такъв голям дъжд правих преход 200 км по нощите и се държаха добре при високата скорост.Според АДАК тя е много добра гума дори по добра по някой показтели от Мишлена но е проблем бързото износване или по бързото износване.Но една гума с индекс V отива на 200 лева.Наскоро ми се роди бебе и как ще се разбереме с жената за тези гуми не знам.Поне две за предницата ще трябват иначе съм опасен на пътя с тези гуми.Не искам да търкалям зимните гуми и лятото защото са на не повече от 1000 км,та за това искам да попитам има ли някой колега лично наблюдение за Контито и най-вече за Премиума им.Ще се радвам ако споделите.Благодаря предварително.
По-широките гуми са наистина по-стабилни лятото но не забравяй, че и разхода с тях се качва. А също така 195х60х14" мисля, че НЕ е разрешен размер за Пасата. Ако искаш широки гуми ще трябва 215х50х15".
Да колега тоя размер не става освен ако не мина на по малки джанти.Сега съм с 15 цола.А летните ми гуми с които бях до сега ако може да се разбере летна ли е или нещо друго,то грайфер няма на нея,та летните са Конти премиум контакт 205/50/15.Много е по устойчива колата с тях и е добра мокра гума.Пробвах я лятото в големите наводнения като в един такъв голям дъжд правих преход 200 км по нощите и се държаха добре при високата скорост.Според АДАК тя е много добра гума дори по добра по някой показтели от Мишлена но е проблем бързото износване или по бързото износване.Но една гума с индекс V отива на 200 лева.Наскоро ми се роди бебе и как ще се разбереме с жената за тези гуми не знам.Поне две за предницата ще трябват иначе съм опасен на пътя с тези гуми.Не искам да търкалям зимните гуми и лятото защото са на не повече от 1000 км,та за това искам да попитам има ли някой колега лично наблюдение за Контито и най-вече за Премиума им.Ще се радвам ако споделите.Благодаря предварително.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам с Бриджстоун В330 ево......мисля че бяха по 118лв бройката..
Мисля че са в златната среда икато цени и като качества.
Явно нещо не съм до прочел... Цената е за размер 185/65/14
Мисля че са в златната среда икато цени и като качества.
Явно нещо не съм до прочел... Цената е за размер 185/65/14
Последна промяна от silent на Сря 22 фев 2006 17:05, променено общо 1 път.
Здравейте колеги,
Бих искал и аз да се включа към поставената тема. Все си мисля, че въпросите с избора на гуми ще бъде винаги актуален, особено за такива новаци като мен. Имам около 20к навъртяни на пасата откак съм го купил преди 2 години. Миналото лято какво ми се случи: на връщане от яз. Искър към София на един завой се завъртях на 270 градуса.
. Ужас! Валеше. Асфалта беше поизмит вече от дъжда. Но осъзнах грешката си: въпреки че карах с около 45 км/ч неправилно влязох в завоя и просто забих повечко предните гуми. За голямо щастие се раминахме с жената само с уплаха. Но това да ми е като за урок- да не съм толкова самонадеян в шофирането. Въпреки всичко смея да си кажа, че съм спокоен шофьор по принцип, но наистина не се знае на кого ще се случи лошото...
Та предните ми летни гуми са нови FULDA carat attiro 185/65/14, задните пак на FULDA мисля че са някакви всесезонни (така я купих колата). Но са поизносени (около 2мм грайфер е останал) и това лято мисля да взема още две нови. Колата е пасат комби 1.8 ми 92 г. Започвам да си мисля, дали задните износени гуми ми направиха лошата шега или просто пасата не е много устойчив при по-резки завои, особено когато е ненатоварен. От всички мнения до тук вече се ориентирам в избора. Готов съм да вложа дори и повече средства (200 и повече лв. за гума), но да съм сигурен за качеството и сигурността при шофиране. Но особено много ми е интересен въпроса с различните размери: ще има ли смисъл ако за задни гуми да речем се сложат по-широки 195-ки за по-голяма устойчивост, а предните ми останат 185. Или е по-добре да са еднакви всичките? Що се отнася за повишения разход мисля, че няма да е толкова драстичен или....
Извинете ме за многословието.
Безавариен път на всички!
Бих искал и аз да се включа към поставената тема. Все си мисля, че въпросите с избора на гуми ще бъде винаги актуален, особено за такива новаци като мен. Имам около 20к навъртяни на пасата откак съм го купил преди 2 години. Миналото лято какво ми се случи: на връщане от яз. Искър към София на един завой се завъртях на 270 градуса.

Та предните ми летни гуми са нови FULDA carat attiro 185/65/14, задните пак на FULDA мисля че са някакви всесезонни (така я купих колата). Но са поизносени (около 2мм грайфер е останал) и това лято мисля да взема още две нови. Колата е пасат комби 1.8 ми 92 г. Започвам да си мисля, дали задните износени гуми ми направиха лошата шега или просто пасата не е много устойчив при по-резки завои, особено когато е ненатоварен. От всички мнения до тук вече се ориентирам в избора. Готов съм да вложа дори и повече средства (200 и повече лв. за гума), но да съм сигурен за качеството и сигурността при шофиране. Но особено много ми е интересен въпроса с различните размери: ще има ли смисъл ако за задни гуми да речем се сложат по-широки 195-ки за по-голяма устойчивост, а предните ми останат 185. Или е по-добре да са еднакви всичките? Що се отнася за повишения разход мисля, че няма да е толкова драстичен или....
Извинете ме за многословието.
Безавариен път на всички!
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-добре е колега гумите да са 4 с еднакъв размер и еднакъв модел и марка.Всяка гума респективно всяка шарка имат различно въздуховодене и водоизвеждане и това води до различно съпротивление при движението напред.Също така и материалите не са еднакви при различните производители.Това означава,че при темперетура от примерно 35 градуса на асфалта различните гуми,ще има различна мекота.Така и при дъжд едни ще извеждат водата по бързо от другите.Също си помисли какво става като параметри например:устойчивост на завой,аквапланинг,съпротивление при движение и т.н.Имаш ли различни гуми имаш различни параметри и респективно колата няма да е устойчива.Най - хубаво е да имаш пари винаги за нови или годни гуми и да са 4 еднакви,да са точно за сезона в който ще караш,да са подходящо напомпани,да са добре балансирани и човека зад волана да е сериозен и отговорен.Това е според мен.
Колега Kind, много правилно предполагаш, че завъртанетно ти е от лоши задни гуми. Сред 99% от шофьорите битува увереността, че за кола с предно предаване е важно да са добри предните гуми. Аз самия бях част от тези 99% съвсем доскоро. Истината се оказва друга. Изследванията направени в Германия и Щатите сочат, че много по-важни за устойчивоста на колата са задните гуми. Фаталните поднасяния в завой са причинени от лоши задни гуми и поднесе ли колата сериозно предните гуми не те оправят. Затова твърдо се препоръчва по-новите и по-добри гуми (ако нямаш 4 еднакви) да се слагат отзад. Аз лично смятам да следвам тази препоръка.