Passat B1, B2, B3...
Прави ми впечатление,че обозначаването на типа/поколението /на модела с буквата В-1,2 ....и т.н.се среща предимно в ангоезичните сайтове и явно е валидно основно за US-пазара/руските сайтове явно също се базират на тази информация/.Заводските спецификации на типа/модела/валидни за Европа се различават с буквеното си означение.Примерно т.нар.В-2 се води 32I;B-3 и фейслифта му B-4 се обозначават като 35I;B-5 се обозначава като 3В,а фейслифта му/не съм на сто процента сигурен/ като 3В5.Най новия модел не знам как се води,както и първия,така,че ако някой знае да допълва или ако греша за другите да ме поправя и в крайна сметка срещу снимките да се допълни и типа според заводската спецификация,смятам че ще е полезно за всички /не че въпреки всички уточнения тук ,нискочелите джамбази с килийно образование няма да викат на В-3/35I/"Пасат двойка"ма поне ние да си ги знаем/.
- pampy_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Оня ден на Симеон си търся една част за Б3-ката,и всички ми казват че бил Б2-ка,Добре де викам им аз а кое е Б3 Б4 Б5 Б6, е тогава най-новият трябва да е Б7
а пичовете незнаят за най-старият Б1. Затова ви питам за Б5.5 защото много хора го мислят за Б5 Купил съм го на 01.05.2005 а произведен 11.2004

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Малко офф и от мен:
И аз отивам да си купим задни накладки за Пасата и му викам на тоя в магазина "Задни накладки за Пасат Б3 1992 без АБС система" и той ми вика сопнато "това е 2-ка БЕ" и като се разрови из каталозите видя, че е Б3 и се позасрами
Много хора наистина не са наясно с моделите на Пасат.
И аз отивам да си купим задни накладки за Пасата и му викам на тоя в магазина "Задни накладки за Пасат Б3 1992 без АБС система" и той ми вика сопнато "това е 2-ка БЕ" и като се разрови из каталозите видя, че е Б3 и се позасрами

Много хора наистина не са наясно с моделите на Пасат.
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
pampy_mc написа:Оня ден на Симеон си търся една част за Б3-ката,и всички ми казват че бил Б2-ка,Добре де викам им аз а кое е Б3 Б4 Б5 Б6, е тогава най-новият трябва да е Б7а пичовете незнаят за най-старият Б1. Затова ви питам за Б5.5 защото много хора го мислят за Б5 Купил съм го на 01.05.2005 а произведен 11.2004
Б5 (1997-2000)
Б5.5 (2000-2005), някъде го наричат Пасат 2000
Б6 (2005)
- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
brabus написа:То специално Васко както е тръгнал вътре да го прави скоро ще стане В6.5

...мисля си, че треа го закара да го пипнат майсторите у Перник вече... то не беха осветления по таблото, допълнителни лед-стопове, ламби по дръжките на вратите...чудо е...

П.П. Васе, не се стърпех веее... джаст кидинг...пассатко си е убавец

П.П.П. модовете да ми гръмнат поста, ко не е баш у ред

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Bratt написа:... то не беха осветления по таблото, допълнителни лед-стопове, ламби по дръжките на вратите...чудо е...![]()
![]()
И как можа да пропуснеш т'ва, на което Васето най-много се кефи - подлакътника?
Аз си играх с какви ли не модели на моя и така и не успях да го докарам като хората - хем да изглежда добре, хем да е удобен.
sorry, че се включих в групата на спамърите
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колеги, изчетох написаното, но по повод това, че Pav3l ме поправи относно модела на моя: До сега съм бил с впечатление, че колата ми е Passat 3, B4 (Variant)купе, което го тълкувах като модификация на купето към Passat 3. Мисля, че купетата се делят на В3- т.е. седан и В4- т.е. комби (или Variant). Така или иначе, готов съм да приема мнението и терминологията, наложена във форума, но ви моля да ме светнете, за да знам какво карам все пак. Производството на моята огнена колесница е '92 г.
Ейиии, ама май Пилето се завръща с Ferrari, а?!!
Ейиии, ама май Пилето се завръща с Ferrari, а?!!