Свети ли пръстена около запалката на Б5.5 - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Re: Свети ли пръстена около запалката на Б5.5 - решено

Мнениеот fena_vd » Пет 28 окт 2011 18:58

Що се отнася до лампата може да се смени без да се разглобява всичко. Със клещи се вади металната част на запалката после светещия пръстен. Правете го внимателно за да не го счупите. Лампата не е нужно да е оригинална има подобни по пазарите с побългаряване стават. Що се отнася до капака на пепелника задължително се сваля цялата конзола.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Чет 15 дек 2011 19:34

Здравейте!
И моите не светят, тия дни ще се захвана с това упражнение за луди.
Само не разбрах - крушката която осветява пепелника, осветява и пръстенът около запалката ли? Или е нещо отделно?

cecka1864
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecka1864 » Нед 25 мар 2012 17:34

Колеги, моля за малко помощ. Искам да разглобя запалката, в смисъл да извадя металната яаст, защото е хванала нагар и постоянно ми гори бушона, явно дава на късо някъде вътре. Но проблема е, че няма вадене. Четох предните мнения, но при мен не помръдва. Страх ме е, че ще изпочупя всичко. Някакви съвети...?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 28 мар 2012 15:26

cecka1864 написа:Колеги, моля за малко помощ. Искам да разглобя запалката, в смисъл да извадя металната яаст, защото е хванала нагар и постоянно ми гори бушона, явно дава на късо някъде вътре. Но проблема е, че няма вадене. Четох предните мнения, но при мен не помръдва. Страх ме е, че ще изпочупя всичко. Някакви съвети...?

Пръсни с WD40 хубаво м/у запалката и основата за да излезе по-лесно,хвани добре с клещи за метала и дърпай нагоре.Можеш да махнеш за всеки случай бушона първо,ако е здрав.

cecka1864
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecka1864 » Сря 28 мар 2012 18:43

Благодаря, колега, за съвета, ще опитам.
Та сега да разкажа, ваденето на основата на запалката си беше цяло приключение. Замисъла е както казаха колегите да се извади металната част от червения пръстен. Нямате си на идея обаче тези уж малки пъпчици как държат. Пръсках ВД40, теглих с клещи, подпъхвах с отвертка, и не става и не става. Накрая викам да става каквото ще - ще я вадя. Нарочно счупих пръстена, подхванах с 2 отвертки метала и той се поогъна, после борба с клещи и излезе. Но цената беше изпочупен пръстен, дето трябва да свети и деформирана метална основа, това се оправя с ''нова'' такава част втара употреба. Слава богу нищо друго не счупих по самите пластмаси на пепелника. После се вади маншона на скоростния лост, без топката, само маншона се вдига нагоре над топката. От там си помагаш да извадиш буксата, щото кабела не позволява да излезе цялата запалка на горе - и там си е врътня, щото за да излезе буксата трябва да се освободят 2 крачета, а място няма. Намерих въпросните счупени части отмного точен колега от форума за под 10 лв, сложих всичко и заспа. Запалката ми трябва, защото си включвам зарядно за нави, телефон, антирадар...

Потребителски аватар
fancyfree
Автомобил: VW Passat B5_5
Двигател: ALZ 2001

Мнениеот fancyfree » Съб 28 дек 2019 13:45

Благодаря за снимките колеги! Разглобих я без да свалям корите моята си светеше но като я извадих се оказа вече изгоряла :-) та идеята ми беше да си сложа лед такава и се получи добре...
Въпросната оригинална лапма заедно с неиния куплунг съм я премахнал както и захващането и към пръстена за да мога да вкарам после лесно първо пръстена и след това металната част защото иначе ледчето пречи...
IMG20191228125953.jpg
IMG20191228130321.jpg
IMG20191228135041.jpg
IMG20191228135000.jpg

fetleto
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW Baraka
Двигател: IMA

Мнениеот fetleto » Съб 28 дек 2019 14:27

Полезна тема. В духалките ги сменях с диоди. Но на запалката не съм го сменял и за сега работи.

Върни се в “Passat”