Мнение за B5 1.8 20v

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за B5 1.8 20v

Мнениеот dj_tuhla » Нед 13 сеп 2009 22:37

Да мерси колега, знам го това макар и да не съм карал турбо знам как искам да дърпа една кола. Работата е, че освен всичко друго не ми е належаща нова кола в момента изобщо. Б3то ми си е в перфектно здраве (пу пу) и има още много живот в него. Просто както казах тази кола беше в наистина много добро състояние като цяло за това се позамислих, но определено мотора точно не е нещото с което може да се направи компромис заради салон и боя.

Поздрави и мерси на всички за мненията.

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw20v » Пон 14 сеп 2009 6:59

Мога да кажа , че мотора си е много добър.Мотора е 125 к.с. и си върви и гори като за толкова . Каталожните данни не се лоши:0-100 - 10,9 сек.,макс. скор. 206км/ч.среден разход - 8,2.Половината колеги които си изказват мнението съм сигурен че не са го пробвали.А за не вървенето ,който го има може би има някаква повреда :wink:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 14 сеп 2009 8:07

Колега качи се на нещо турбинирано и тогава говори кое върви и кое не.А и не забравяй,че става въпрос за конкретна кола с автоматична скоростна кутия.

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw20v » Пон 14 сеп 2009 13:52

"mili 75" за щастие в семейството имаме и един мотор APU/1,8 Т/,и един AHU/1.9 ТДИ/ на поло и си имам представа кое как върви , но човека ще си вози семейството,а за "камиона по баира ще го изпревари".Не знам защо само в тоя форум нещата стигат до безмислени спорове,при положение че човек пита за този мотор добър ли е,спрямо габаритите на автомобила , а вие почвате по - добре - 1,8 Т, 2.8V6.Аз мисля ,че е достатъчен за семеен автомобил.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 14 сеп 2009 16:32

Ето за тази кола ставаше въпрос:
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
, но вече е с врътнат километраж, иначе на 224000 дойде в БГ.. в много добро състояние е наистина. Но след Джета 1.3 и Б3 аБс следващата ще си я взема да върви че ми е омръзнало :Mr Green Fun

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 14 сеп 2009 18:12

За да върви 1,8 т или 1,9 тди, ако не ти стига вървежа слагаш чип и тогава не може да не ти хареса.Добре, че си се отказал от тази на снимките.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 15 сеп 2009 15:27

В3 1,8, моно АБС двигател има добра динамика, поне моя(и то на газ). А иначе такъв (автоматик) в Сливен го гледах вчера пишеше само 1,8 отзад за под 5000лв.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 15 сеп 2009 16:18

не знам какво не му харесахте на двигателя
за дрАпки по светофарите не става, ама човека иска да си вози семейството стабилно,удобно и сигурно
пак сравнявате кон с кокошка
по странната логика на някои хора да си купи самолет най-добре
няма да му пречат камионите :lol:

Потребителски аватар
yozi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yozi » Съб 19 сеп 2009 10:21

Моята кола е такава /само че е седан/. Мнооооого отворковци съм оставял замислени по светофарите на старт. Да, първите 1000-2000 км ревах на глас /буквално/, че не набира, харчи много и т.н. Просто, колега трябва да се научиш да караш кола с автоматик.
По книга разходът на автоматик в сравнение с "ръчка" е пренебрежимо по-голям /в сравнение с разликата в удобството/. На практика - също.
Ако ще караш в град с трафик - вземай я /и да не е тази, нещо подобно/. Не бягай от автоматика - както се сещаш само в БГ тези автомобили са по - евтини от "събратята" си, навсякъде по света е обратно.
След няколко хиляди км няма да се сетиш да искащ друга скоростна кутия.
Има само една по-добра семейна кола /а съм карал доста/, но няма да я кажа, защото не е VW.
ПП: За камионите не се притеснявай - ше изпреварваш и тези колеги с отрицателните мнения за тази кола. Това е интелигентна скоростна кутия и се нагажда според типа каране.
А и жена ти ако е шофьор ще ти е много благодарна за избора :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 19 сеп 2009 10:37

Аз не видях някой да е казал нещо лошо за автоматичните скоростни кутии, върху които ти, колега, си акцентирал, а и явно си останал с погрешното впечатление, че тук са оплюти...
Мненията са за комбинацията "купе-двигател-скоростна кутия".
Надявам се, че все пак здравият разум и прагматизмът у теб ще надделее и няма да спориш, че 1.9 ТDI/1.8T за "купе-двигател-скоростна кутия" са по-сполучливо съчетание от обсъжданото.
Да се отбележи, че не заклеймявам въпросния вариант, а просто считам, че може да се намери по-добър. :041:

Здраве и късмет! :beer

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 19 сеп 2009 12:04

yozi написа:...

Колега, точно с изброеното от теб съм съгласен на 100%, търся именно автоматик по изброените причини включително и заради жената. Но точно с написаното на колегата под теб съм склонен да се съглася също така. Вярно е че нямам много опит, но съм пробвал и други автоматици, като например Галант В6 163кс, Галант 2.0 136кс и Субару 2.5 150кс... та това съчетание за доста тежкото купе на пасата определено ми се стори доста по мудничко, дори и като направи кикдаун пак не е достатъчно убедително, да не говорим за доускорение. А са коли от подобен клас все пак. Така че оглеждането продължава пък ще излезе все нещо.. Дано не почнахме да досаждаме много с тази тема, мисля че все пак има нещо полезно като информация в нея.

Поздрави.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Съб 19 сеп 2009 19:43

Като гледам някои постове се чудя дали някои не умеят да четат или не могат да вникнат в проблема,който беше поставил колегата.Едни се обиждат на двигател,други на скоростна кутия само още за цвета не съм чул нещо.Та конкретно на въпроса ставаше дума за конкретна кола комби в комбинация с атмосферен мотор 125 к.с. и автоматична скоростна кутия и понеже изразихме мнение,че е не е най-динамичната кола в тази комбинация,колегата се отказа от нея.Ако беше последната Б5 в България да я взема,но за наше и негово щастие има далеч по-добри комбинации от мотор и скоростна кутия, които си заслужава да се вземат,човек не си купува кола всеки ден и трябва да внимава при избора,за да покрие изискванията му.

Върни се в “Passat”