Покупка Пасат В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 15 мар 2006 9:34

ithilieth, купуването на кола, вземането на жена, си е жив късмет. Навартяните километри, първите впечатления от няколко минутно каране, са относителни и няма как прецениш дали колата е в добро техническо състояние или не!Тези 260 хил километра могат да бъдат малко и много, като това зависи как е била карана колцата от предишния собственик, дали е била поддържана както трябва и др.Парите които ти искат за тези километри и за този модел ми се струват малко, защото преди 1,5 години такава кола струваше по автокъщите 7-8 хилки. Като вземем в предвид факта че през последните месеци цените на колите нов внос се вдигнаха, за това според мен внимавай много с преценката. Разбери дали колата е нов внос, защото така казано " внесена от Германия ", не се знае от кога е внесена и колко собственици е сменила в Бг.Огледай хубаво дали е блъскан по сериозно автомобила, провери климатика дали работи, въобще бъди внимателен.
Иначе като модел автомобила е разкошен, нали и аз карам същия!

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 15 мар 2006 10:55

Както и колегата преди мен така и аз имам съмнения относно цената - тази цена без мито ли е или просто е Б3 а не Б4. Ако е Б4 и с мито и колата няма някакви глобални проблеми то тази цена е направо супер! А колкото за това в какво състояние е колата по-добре се довери на някой който наистина разбира - виж тeма клубни сервизи и Vaskoto1. Поздрави!

ithilieth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ithilieth » Сря 15 мар 2006 11:20

Здравей,
Благодаря за отговора:)
Ще се опитам да отговоря на въпросите ти в същия ред в който си ги задал.
Предавките от 1-а до 4-та се включват без проблем, влизат гладко и хода изглежда пълен. На 5-та не съм се сетил да превключвам, но ще го пробвам при следващия оглед. Единственото което ме притеснява е, че задната предавка не влиза както другите 4, а някак си на половината ход спрямо 1-а. Иначе колата се движи назад, при включване не хърка. Няма вид да е удряна сериозно, гледах я с един приятел който тези неща ги забелязва веднага(ако например роговете са изправяни или има заварки директно затваря капака и си тръгва). Дали е оригинална боята не можах да преценя, но не изглежда да е пребоядисвана. Около предното стъкло са тръгнали няколко(4-5) малки ръжди, които са надигнали леко боята, като прилича по-скоро на леки заварки(или струпеи, не знам как точно да го опиша). Тук таме има няколко драскотини. Ако евентуално реша да взема точно този пасат, задължително ще и премеря компресия, и ще я кача на стенд. Но след 10 минутното ми каране, не забелязах нещо да хлопа, държи се прилично на нашите пътища(на павета също я карах). Колата е регистрирана ноември месец миналата година, продавача каза, че не я е карал много, не е сменял нищо - масло, ремъци, ролки и т.н. Не съм го питал за сервизна книжка, тъй като знам, че колите от Германия трябва да имат(особено ако е била служебна както си мисля, че е).

Относно номерата на рамата и двигателя, би ли ми казал къде се намират, за да мога да ги проверя ?

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 15 мар 2006 11:33

Колега, щом е регистриран Пасата, да знаеш че си е жива далавера ако успееш да го купиш на тази цена, стига автомобила да е наистина в добро състояние!

ithilieth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ithilieth » Сря 15 мар 2006 14:03

dimoboy написа:Както и колегата преди мен така и аз имам съмнения относно цената - тази цена без мито ли е или просто е Б3 а не Б4. Ако е Б4 и с мито и колата няма някакви глобални проблеми то тази цена е направо супер! А колкото за това в какво състояние е колата по-добре се довери на някой който наистина разбира - виж тeма клубни сервизи и Vaskoto1. Поздрави!

Привет,
Цената на колата е крайна(щом е регистрирана), и определено е B4(според общото разбиране колата е пасат 3, т.е. модела след кюфтето). А за глобални проблеми, до този момент не съм забелязал да има, като естествено може би трябва да дефинираш що е то глобален проблем :). Писах ЛС на ваското1(мерси за съвета btw), и ако той има време и ако продавача се съгласи, ще му я закарам да и хвърли един поглед. Просто още не съм много сигурен, тъй като знаете, всеки иска за малко пари да купи най-доброто, което практически е невъзможно :)

Благодаря на всички които ми отговориха!

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 15 мар 2006 14:25

Колега извинявай за съмнението ама стават грешки :lol:
Иначе поддържам мнението че цената е супер. Успех с покупката и дано всичко да е ОК!

ithilieth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ithilieth » Сря 15 мар 2006 14:28

dimoboy написа:Колега извинявай за съмнението ама стават грешки :lol:
Иначе поддържам мнението че цената е супер. Успех с покупката и дано всичко да е ОК!

Мерси колега за пожеланията :). И аз се надявам да е всичко ОК.

П.П. Не е необходимо да се извиняваш, всичко е точно :beer

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Сря 15 мар 2006 14:59

щом вече е минала регистрация през кат вероятно няма проблем, но предвид ниската цена не е лошо човек преди да си даде парите да е мнителен, та след това да е рахат.
номера на двигателя си е на двигателя. номера на рамата в момента не си спомням къде беше :oops: , може би някой разбирач от форума ще каже
номерата на двигателя обикновено се пренабиват, а номерата на рамата са изрязват и на мястото се заварява нова планка.
та интервенцията си личи
това за проверяването на номерата може да звучи параноично, но познавам хора, които глътнаха много вода без изобщо да са предполагали предварително какво ще им се случи
разбирам, че този въпрос не е много по темата за пасат, но може на някой да се окаже полезно :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 15 мар 2006 15:55

веско написа: номера на рамата в момента не си спомням къде беше :oops: , може би някой разбирач от форума ще каже

Така е, след като е минал регистрация няма място за притеснения. Номера на рамата, по спомени от преди 1,5 години, мисля че беше в ляво (заставайки срещу автомобила ), под предното стъкло. В смисъл, отваряш предния капак, махаш едно гумено уплътнение което се намира до въздушния филтър на купето, нещо се издърпваше и с помоща на огледалце се вижда какво пише отдолу. Мога да направя няколко снимки за да видиш къде и как, но ми се струва че е по-добре да си насочиш вниманието към други неща от колата, след като тя така или иначе е минала регистрация.

Последна промяна от doktora на Сря 15 мар 2006 16:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 15 мар 2006 16:32

Може и да е малко спам, но искам да отбележа и че дори да е регистрирана колата може пак да има проблеми в КАТ. Шефа ми го излъгаха с една Омега - купи я от автокъща Онтарио(в Студ. град), колата беше регистрирана(с новите номера и талон), но когато отиде в КАТ го арестуваха. Номера на рамата си беше в ред, но номера на двигателя не съвпадаше и сега колата вече 6 месеца седи в 9 РПУ. Оказа се че автокъщата не носи никаква отговорност(съответно не върна и пари) защото била само посредник в сделката. Така че внимавайте!

ithilieth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ithilieth » Сря 15 мар 2006 20:03

dimoboy написа:Може и да е малко спам, но искам да отбележа и че дори да е регистрирана колата може пак да има проблеми в КАТ. Шефа ми го излъгаха с една Омега - купи я от автокъща Онтарио(в Студ. град), колата беше регистрирана(с новите номера и талон), но когато отиде в КАТ го арестуваха. Номера на рамата си беше в ред, но номера на двигателя не съвпадаше и сега колата вече 6 месеца седи в 9 РПУ. Оказа се че автокъщата не носи никаква отговорност(съответно не върна и пари) защото била само посредник в сделката. Така че внимавайте!

Колега, хич не е спам. Току що се прибирам от сервиза на Васко, където гледахме колата. Леко съм бесен, тъй като продавача, чак на третата среща с колата ми обяви, че колата е на инвалид(на леля му;)). Мисля да се откажа от покупката, макар и колата да си заслужава. Отново искам да благодаря на всички които ме подкрепиха със съвет и изказаха мнение, както и на vaskoto1, който много добре си свърши работата.

Обаче не си мислете, че ще спра да ви тормозя, тъй като търсенето на Моята кола продължава :lol:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 9:14

Колега, значи все пак съм познал че цената и е ниска и причината за това е че се води на инвалид.Значи добавяме към 5800 лв поне още 1400 лв като мито ако не беше на инвалид и влизаме в онези 7-8000 лв които бях споменал в началото.
Ти защо се притесняваш че колата се води на инвалид?Ето спестяваш си 1400 лв и на това отгоре ще имаш хубав автомобил. Аз също карам кола на инвалид, вярно че инвалида е роднина на жена ми, т.е. близък човек, но много хора купуват инвалидно право и си карат колите спокойно. В случая при теб, това право си влиза в цената на автомобила, като остава само да направиш всички документи които ще са ти необходими за управлението на колата и за нейното прехвърляне на твое име след 3 години ( пълномощно от инвалида и договор ). Тези документи ги има всеки един нотариус. Така че, вземи поразучи малко как стоят нещата с купуване на автомобил на инвалид. Тук в форума не веднъж се е дискутирала тази тема, така че пусни търсачката и чети.

П.П. Надявам се, да не си казал на продавача че си се отказал окончателно от колата?!

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 16 мар 2006 9:47

Трябва ти и декларация от наследниците на инвалида,че няма да имат претенции,при евентуална смърт на титуляра.
Направи си също така и договор за покупко-продажба пред свидетели.Не можеш да го завериш нотариално,защото инвалида няма право на продажба,но ще ти е застраховка,ако реши да оттегли пълномощното.
Това всичко е,разбира се ,ако не си се отказал!
Ако колата си заслужава и се застраховаш по този начин,няма място за притеснения :wink: !

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 10:21

Инвалида има право на продажба на автомобила след третата година от закупуването и договора се прави точно за безпрепятсвеното му прехвърляне.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 16 мар 2006 11:04

Явно този срок не е изтекъл,затова човека се чуди,иначе благодаря за ненужното вмятане!
А договорът няма нищо общо-прехвърля се с пълномощното!

Върни се в “Passat”