Passat ili A6
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat ili A6
Е то на 40 000км оставаше да имаш проблеми.В6 е много красив автомобил ама този мотор 2.0 ТДИ 

Благодаря на всички за отговорите
Мисля, че го реших - Пасат 6 TDI CR 140 к.с. с механична скорстна
може и във вариант СС
иначе и Ауди А6 не е лошо, ама....все пак не бива да се пренебрегва и накъде те тегли сърцето
Мисля, че го реших - Пасат 6 TDI CR 140 к.с. с механична скорстна
може и във вариант СС
иначе и Ауди А6 не е лошо, ама....все пак не бива да се пренебрегва и накъде те тегли сърцето

-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Преди време имах А6 1998. Един познат пък си взе пасат 2000 година и ми се хвалеше как почти нямало разлика с А6-цата. Това беше преди 1-2 години. Преди 2 месеца понеже бях продал А6-цата ми се преиска отново да си взема по-голяма кола. Реших да взема пасат, като си мислех, че разлиакта с А6 няма да е голяма. Обаче се оказа голямо разочарование. Не, че е лош пасата. Спрямо другите коли е много готин, но сравнено с А6 си е доста обикновена кола. Просто в А6 има едно премиум усещане, което в пасата липсва. За поведението на пътя нямам какво да говоря...
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
passat6 написа:Ауди е значително по-скъпо за една и съща година и един и същи пробег, а разликите са незначителни, поради което не си заслужава по-високата цена. Иначе двигателите 2,0 тди са едни и същи. Едно и също е и останалото оборудване около двигателя. Разликите са във външния вид и салона. Има разлики и в автоматичните скоростни кутии - в пасат слагат DSG разработка на Порше, безстепенна шестскоростна с два съединителя, а ауди кутия на концерна. Купето на Ауди А6 е по-голямо от пасата, поради което ако избереш 2,0 ТДИ определено ще е недостатъчен за аудито, но напасата е идеален. Аз карам такъв от 2 години и мога да кажа, че е много пъргав. Купето на А6 е по-късо от А8 само с 6см. Разходите по окачването са еднакви. А това, което се коментира за статията "вечния пациент" освен, че не е толкова черно, се отнася както за двигателя на пасат така и за А6, тъй като са абсолютно еднакви. Абстрахирайки се от заглавието на статията, която се цитира в последно време, внимателния анализ на теста показва, че пасат е показал изключително добри резултати за тестовия пробег. С изключение на няколкото дребни проблеми от електрически характер, други съществени не е показал. Що не погледнете липсата на каквото и да било износване в луфта на цилиндрите и буталата, лагерите и трансмисията. Аз мога да потвърдя същото. За повече от 40000км. през последните две години нямам абсолютно никакви проблеми с пасат 6 2,0 тди. Нито трансмисия нито двигател и ел. инсталация са показали какъвто и да било проблем, с изключение на някои дреболии, които са по-скоро консумативни. Не казвам, че ауди А6 не добро, но определено разликата в цената не е оправдана за автомобил от един и същи концерн. Разликата не е такава, като между пасат и шкода или сеат, поради което нещата на тази плоскост са несравними. Има значение и нивото на оборудване на пасата и аудито, които гледаш, тъй като те са от огромно значение. Преценката е комплексна към всеки отделен автомобил, поради което еднозначно не може да се отговори. Аз препоръчвам пасат 6 2.0 TDI с DSG - перфектен е.
те за това говоря. няма разлика. Разликата е в това,че повечето аудита се продават с повече екстри.
За колегата Кирил Георгиев уточнявам, че взех пасат 6 преди две години на 80000км. и само аз му навъртях още 40000км. При вземането му от Франция беше още гаранционен и проверих цялата история на обслужване в сервиза/може да стане от всеки фирмен сервиз/. Освен за обслужване беше влизал един път с проблем в шалтера на лявото предно странично стъкло, като само е нулирана грешката. Други проблеми няма. Освен, че иска много каране!!!!! А смея да твърдя, че в купето по мое мнение е по-комфортен /особено със светъл салон и двуцветно табло/ от А6.
С 2,0 ТДИ няма никакви проблеми - помпа дюза без филтър за твърди частици. Изключително еластичен и прилично мощен /140 кс/ за това купе. Профилактично слагам добавка за почистване на дюзи и го обслужвам редовно. А DSG е просто великолепна. Ако А6 не оправдава по-високото цена, то тази кутия определено си я заслужава. Като нова е с около 4500лв. по-скъпа, а втора ръка около 2-3000лв.
Успех на колегата с предстоящата покупка.
С 2,0 ТДИ няма никакви проблеми - помпа дюза без филтър за твърди частици. Изключително еластичен и прилично мощен /140 кс/ за това купе. Профилактично слагам добавка за почистване на дюзи и го обслужвам редовно. А DSG е просто великолепна. Ако А6 не оправдава по-високото цена, то тази кутия определено си я заслужава. Като нова е с около 4500лв. по-скъпа, а втора ръка около 2-3000лв.
Успех на колегата с предстоящата покупка.
Здрасти и от мен , само да вметна че мой колега миналата година смени скоростна кутия DSG на Пасат6 срещу 17000лв!А колата си беше на 2г.
А относно дали А6 или Пасат - Ауди А6 има доста по-луксозни варианти и нива на оборудване , изглежда по-добре , по-широка е .Трябва да се вземе под внимание и факта , че най-хубавите мотори 1.9TDI и 1.8Т при А6 са по-скоро рядкост докато при Пасат са масови.
И все пак А6, когато аз избирах моя Б5 струшаха с около 40% повече!
А относно дали А6 или Пасат - Ауди А6 има доста по-луксозни варианти и нива на оборудване , изглежда по-добре , по-широка е .Трябва да се вземе под внимание и факта , че най-хубавите мотори 1.9TDI и 1.8Т при А6 са по-скоро рядкост докато при Пасат са масови.
И все пак А6, когато аз избирах моя Б5 струшаха с около 40% повече!