Провиснала врата, Б5, наместване?

Техническа и сервизна информация за Passat
diko_1980
Автомобил: passat B5
Двигател: AFN

Re: Провиснала врата, Б5, наместване?

Мнениеот diko_1980 » Вто 27 окт 2009 22:10

Колега свистенето го има на всички Б5.Забелязал съм ,че идва голям шум от огледалата на старата ми вектра б изобщо не се чуваха,карай си и това е. :D

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 28 окт 2009 7:39

абе карам си аз , налягам яко . просто питах ако някой се е сблъсквал с подобно нещо и го е решил :)

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 28 окт 2009 10:10

При мен имаше свистене след първият опит за наместване на зъбчето към средната колонка. Преместих го след това по-навътре и ... свистене няма. Поне до 120. Преди да се заиграя с зъбчето се появяваше още на 90. Но пък след наместването на зъбчето вратата се затваря по-трудно.

Вчера ходих при едни хора които предлагат бояджииски и тенекеджииски услуги. Погледнаха и ми показах нещо от което стана ясно, че проблема ми е от долната панта, а горната си е на мястото (за което голями благодарности на group® и майстора). Събота ще се опитам да наместя вратата от долната панта и ще споделя развитието.

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Сря 28 окт 2009 17:32

Здравейте колеги!
Карам пасат Б-5.Провисналата шофьорска врата оправих по следния начин: на долната панта на вратата развих двата болта два-три оборота.Направих от ламарина 0,8 две "U" образни пластинки които пъхнах между вратата и пантата,като отворът на "U"то се пада на болта.Още веднъж подчертавам,ламаринките поставям между вратата и пантата,НЕ под болтовете,като отворът на "U"то съвпада с отвора за болта на вратата и пантата.По този начин долния край се изхвърля на горе,съвсем прилично и вратата си идва на мястото.След което се затваря като на хладилник - с поглед.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 28 окт 2009 20:40

евала, един добър побългарен вариант :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 28 окт 2009 20:51

petkow написа:Здравейте колеги!
Карам пасат Б-5.Провисналата шофьорска врата оправих по следния начин: на долната панта на вратата развих двата болта два-три оборота.Направих от ламарина 0,8 две "U" образни пластинки които пъхнах между вратата и пантата,като отворът на "U"то се пада на болта.Още веднъж подчертавам,ламаринките поставям между вратата и пантата,НЕ под болтовете,като отворът на "U"то съвпада с отвора за болта на вратата и пантата.По този начин долния край се изхвърля на горе,съвсем прилично и вратата си идва на мястото.След което се затваря като на хладилник - с поглед.

Полезно за потребителите би било, ако покажеш и снимки на творението си, ако желаеш. :041:

brum

Мнениеот brum » Чет 29 окт 2009 6:32

ChimeyJimmey написа:
petkow написа:...

Полезно за потребителите би било, ако покажеш и снимки на творението си, ако желаеш. :041:

И да не са снимки - някаква диаграма. Щото не успях да го разбера.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 29 окт 2009 7:36

brum написа:
ChimeyJimmey написа:
petkow написа:...

И да не са снимки - някаква диаграма. Щото не успях да го разбера.

развиваш долната панта от самата врата , между пантата и вратата слагаш платината и завиваш . сега сигурну го разбра ;)

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Чет 29 окт 2009 11:22

Здрасти пак!
Не съм много на ТИ - затова мога да пратя сканирана скица по мейл на който може да я качи тук и дано да е полезна.

brum

Мнениеот brum » Чет 29 окт 2009 14:46

Скицата на колегата:
skica.jpg

По тази скица разбирам че колегата е направил 2 пластини който да повдигнат вратата. Аз си мисля обаче да пробвам да отхлабя пантата не към вратата, а към купето и да видя дали ще успея да я наместя.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 30 окт 2009 15:30

Peteff написа:развиваш долната панта от самата врата , между пантата и вратата слагаш платината и завиваш . сега сигурну го разбра ;)

братко,много скъпа ще излезе тая врата.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 30 окт 2009 23:06

скъпа ама качествена mhihi

brum

Мнениеот brum » Чет 19 ное 2009 21:01

Finally! Вратата е наместена. Процедурата не иска сваляне на калник, а сваляне на вратата. Ето я и процедурата в снимки и обяснения:

1. Горната панта - маха се малката черна тапичка и отдолу има болт. Болта се развива.

100_1407.JPG

2. Долната панта - сваля се само долният болт на пантата. Сваляте го изцяло.

100_1408.JPG

3. Разкача се панелът вляво от педалите - този зад лоста за отваряне на капака. Има една черна тапичка и под нея един болт, който държи кората на място. След това с малко напън кората излиза. В синьо са оградени 2 букси, които се разкачат - те отиват към вратата. След като разкачите 2-те букси, идващи от вратата, откачате и конзолата с буксите. Жълтото кръгче отгоре е щипката, която я държи на място. След като освободите нея, вдигате леко нагоре цялата конзола и тя излиза (долните 2 кръгчета в жълто). След като конзолата и кабелите са освободени, откачате маншона между вратата и купето, през който минават кабелите и вадите кабелите навън. След тази процедура вратата може да бъде откачена чрез издърпване нагоре.

100_1410.JPG

4. Долната панта се държи на 2 болта. Единият е вътре зад конзолата с кабелите (ограденият в зелено).

100_1411.JPG

5. Вторият е от външният край. Вижда се ограден в зелено. Горната панта май се държи само на един болт - този който се вижда ограден горе в зелено. Но за нея не съм сигурен, може да има и още един от вътре.

100_1412.JPG

Вратата подлежи на следните реглажи: От горната панта - пантата мърда от към купето и от към вратата. От към купето регулирате провисване на вратата, от към вратата регулирате недобре лягаща към калника врата (стърчи навън или е хлътнала навътре). От долната панта - пак по същите 2 начина.

След като приключите с реглажа на вратата трябва да нагласите и езичето в което щраква бравата. Хубаво е при всеки опит или да го намествате, или да го махнете изцяло, за да не повдига нагоре/натиска надолу вратата докато проверявате дали е наместена.

При мен резултата е повече от перфектен. Вратата се затваря както другите 3 - все едно е врата на хладилник :) .

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Пет 20 ное 2009 20:02

Браво колега , перфектно и изчерпателно и доста полезно сигурен съм! :bowdown heavy metal zork

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 20 ное 2009 20:24

:applause:
Супер инфо, мерси много.

Върни се в “Passat”