Въпрос за запотяване на стъклата при пускане на парното

Техническа и сервизна информация за Passat
mdpa
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за запотяване на стъклата при пускане на парното

Мнениеот mdpa » Чет 05 ное 2009 17:45

При мен се оказа, че е от клапата за външния въздух. Беше постоянно затворена. Махнах маркуча за вакуума и сега клапата е постоянно отворена. Незнам дали може да повлияе на нещо, че маркуча е разкачен?
Запотяването на стъклата изчезна. Благодаря за съветите.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 28 фев 2010 20:55

Може ли някой да ми каже тази клапа за купето кога би трябвало да се отвори и как може да се тества дали работи? Вчера я гледах и бе затворена, пробвах в три различни варианти да работи парното - обдухване на предното стъкло, auto и econ и нито веднъж не се отвори. Видях, че има и някакъв датчик - вероятно термометър точно между клапата и филтъра?
Така както забелязах, водата се одтича по пластмаса точно под чистачките, след това по калника и отива в центъра, където е акумулатора. Само, че няма достъп до там, излиза, че трябва да свалям акумулатора, за да почистя хубаво? Спирам си колата под едно дърво и доста шушулки са ми задръстили каналите :((

Нещо друго: Някой знае ли как да си настроя пръскалката, едната едвам пръска и съответно затруднява чистенето на тази част на стъклото. Някъде бях чел да внимавам, че мога да скъсам реотаните на пръскалката. . .

Благодаря

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Нед 28 фев 2010 21:31

За отварянето на въпросната клапа, най-долу вляво бутона (в ляво от бутона за намаляване скоростта на паерката), който представлява обикаляща стрелка е за рециркулация. Като го натиснеш и климатика започва да върти въздуха само в купето и въпросната клапа се отваря. За пръскалките не съм сигурен, че имат реглаж на дебита, а само колко високо да пръскат и това май е от едно като глава на болтче отстрани на пръскалката, а ако не ти пръска като хората, то или е запушено или си плаче за ново или и аз незнам. :)

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Нед 28 фев 2010 23:39

1. Хм, излиза, че не ми работи клапата, защото е постоянно затворена. Натисках копчето за въздух само в купето , но нищо не се промени. Като е натиснато копчето би трябвало клапата да затваря, а като не е - да си е отворена и да вкарва въздух отвън. Преди работеше, явно е изгоряла или не знам какво. Някой да има идея как се оправя?

2. Ще видя регулацията на нивото на пръскане.

Благодаря за инфото :)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 01 мар 2010 21:43

не съм много добре запознат, но някои от тези клапи се обучават компютърно, така че те съветвам да намериш някой много добър "парнаджия" и да видите какъв е проблема :)

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Съб 06 мар 2010 7:24

Здравейте колеги.....и аз имам един такъв Пасат/ор/ :D и миналото лято имах проблем с клапата за циркулация.На моята кола същата тази клапа се управлява от вакуум от мотора....има разклонение на вакуума на сервото....с едно малко маркуче....от там това маркуче отива на един клапан, който се намира точно до акумулатора/между калника и акумулатора/. Но за да го видиш този клапан е най-добре да свалите или поне размърдате акумулатора. Същия този клапан се оправлява електрически от копчето до това на климатика вътре на таблото/копчето за клапата де/. И се оказа, че клапана при мен беше задръстен/блокирал от ръждата в него/ и не работеше.......и от там не управляваше и клапата вътре в колата.
Попринцип е възможно на други коли управлението да е по различен начин, но при мен е така. Купих втора употреба клапанче за 15 лв. и всичко се оправи. Успех! :)

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Съб 06 мар 2010 11:33

Аз имам Б5 и като ми е на парно, нали на климатроника на ECON си духа топличко само към купето и като е по- студено предния прозорец става целия замъглен. Като натисна бутончето което да отвежда струята към предното стъкло спира парното и се включва да духа към прозореца и се оправя веднага..но пък към купето става студенко. И за това аз си го цъкам на AUTO и то си се оправя самичко и хем си е топло, хем и стъклата не се запотяват.

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Съб 06 мар 2010 12:52

ltolev написа:има разклонение на вакуума на сервото....с едно малко маркуче....от там това маркуче отива на един клапан, който се намира точно до акумулатора/между калника и акумулатора/. Но за да го видиш този клапан е най-добре да свалите или поне размърдате акумулатора. Същия този клапан се оправлява електрически от копчето до това на климатика вътре на таблото/копчето за клапата де/. И се оказа, че клапана при мен беше задръстен/блокирал от ръждата в него/ и не работеше.......и от там не управляваше и клапата вътре в колата.

Много благодаря за инфото. Ще го тествам, не знам дали ще е днес, че е супер студено.
Ще пиша какво е станало. Поздрави :)

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Вто 23 мар 2010 13:50

Опитах да намеря маркучето за вакуума, но не успях, не намерих и клапана, управляващ клапата :(
Някой да може да помогне с повече описание, евентуално снимки?
Ако ли не . . . някой читав майстор в София, който може да ми го погледне този клапан и евентуално да го сменим?

Има много малко място до акумулатора и нищо не се вижда. Но клапата си ми стои все така затворена. Излиза, че нямам приток на свеж въздух в колата.

Благодаря!

П.П. Оправих си едната пръскалка, нещо се бе запушила, размърдах я, раздвижих я и сега си пръска супер.

ltolev

Мнениеот ltolev » Нед 04 апр 2010 21:20

Още ли не си се справил с проблема???.......пробвай да легнеш под таблото на пасажерското/до шофьора/ място и да измъкнеш мркучето за вакуума от клапата.......веднага ще се отвори клапата......друг съвет не мога да дам...... :?

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Нед 04 апр 2010 22:15

Еми ти ми даде идеален съвет, не знаех къде е това маркуче :)
Ще го прегледам! Мерси!

ltolev

Мнениеот ltolev » Пон 05 апр 2010 7:45

Пиши какъв е резултата....но внимавай!!!....ако и твоята клапа се управлява с вакуум от двигателя на колата, като издърпаш маркучето от там ще започне да дърпа въдух и това може да наруши работата на мотора :D ......можеш да го запушиш поне :)

Потребителски аватар
borislav_mladenov

Мнениеот borislav_mladenov » Чет 21 юли 2011 18:52

Онзи ден на моя Б5 като карах на климатроник в най- голямата жега и по стъклата се получи един гаден слой като запотен стои....оабче вече три дни не се маха....какво ли може да е !?

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Пет 22 юли 2011 7:27

И аз от пролетта забелязвам, че на предното стъкло се получава един гаден слой, които срещу фарове или слънце хвърля ужасни проблясъци. Всяка седмица си трия стъклото от вътрешната страна и след 1 седмица пак го има. Предполагам е същото като твоето колега, но аз все още се чудя от какво е? :beer

Потребителски аватар
borislav_mladenov

Мнениеот borislav_mladenov » Пет 22 юли 2011 11:29

Точно да срещу фарове и срещу слънце нищо не се вижда...и се притесних викам какво ли може да е? тебе за първи път ли ти става така или и миналата година е било същото ?

Върни се в “Passat”