Калата си е н късмет. За един модел автомобили едни сменят само две биалети за 2-3 години(овен консумативите) други всичко друго освен биалетите.
И запомни - ДИЗЕЛ преди 98 забрави.
Така, че късмет.
Пасат б5-газ+бензин или дизел
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б5-газ+бензин или дизел
Зависи какво търсиш ако е икономия Дизел ! А е сила бензин за газ там вече не знам ! 

- checheto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
намери си някои читав дизел и се меткай, няма какво да ги слушаш, Б3 или други дараци, бегай далече от тях. аз лятото смених голфа 3-ка (слава на Бог) и сега съм с Б5 1.9ТДИ 110кс. ами няма такава машина, купих я от частно лице, беше сменил ролки + ремъци и масла. дето има една приказка "качваш се и караш". до момента съм и навъртял 20000км. само една смяна на масло имам. дори не зная какво да гледам по предницата, много хора реват от носачи, ама всичко с времето си. като се счупи, тогава сменяш. а през това време само нафта и газ:))) Голфът ми беше с газ и какво? - от пуста икономия налях пари за 5 комплекта носачи за паско. Хич не се чуди, ама внимателно избирай и гледай.
това е от мен, поздрави и успех!!
това е от мен, поздрави и успех!!
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
Имах пасат б3 и бях много доволен от колата !НО след като го карах почти 6 г реших да се подновя с б5 или 5.5 .До тук добре продадох ПАСКО и започнах да събирам инфо и да се оглеждам за б5 или 5.5 защото както казах съм доволен от б 3 .След 3 месечно обикаляне и разучаване на б5 като автомоби ,подржка и разход на гориво установих ,че този ПАСАТ е абсолютно безмислен автомобил за подръжка от към цени на части и возия комфорт и .тн.Така че се наложи да се откажа от ПАСАТ и да се ориентирам към друга марка ,защото счетох за ненужно да подържам ФОЛКСВАГЕН на цени на частите за бмв и мерцедес.Всичко написано е ЛИЧНО МНЕНИЕ до което съм достигнал със събиране на доста инфо ,но въпреки всичко пак си уважавам ФОЛКСВАГЕН.
Живи и здрави!!!
Живи и здрави!!!
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
И аз бях пред същия избор преди 7-8 месеца. Карах Ауди 80 91г. газ карбуратор - просто перфектно без забележки и части без пари. Но се качих на В5 99г. 1,9TDI 110к.с.(след доста избиране и каране на дизелови пасати) не бих се качил на кола 90-95 година повече. Няма място за сравнение. Ако имаш парички не се замисляи.
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
plkochev написа: Но се качих на В5 99г. 1,9TDI 110к.с.(след доста избиране и каране на дизелови пасати) не бих се качил на кола 90-95 година повече. Няма място за сравнение. Ако имаш парички не се замисляи.
...и аз се качих ама на БМВ ....НА цената на твоя ПАСАТ ..ВЕРНО Е няма място за сравнение ....

-
- Автомобил:
- Двигател:
И какво като се качи на БМВ,ако не си забелязал темата е за ПАСАТ Б5 НА ГАЗ ИЛИ ДИЗЕЛ.
sp2022 написа:plkochev написа: Но се качих на В5 99г. 1,9TDI 110к.с.(след доста избиране и каране на дизелови пасати) не бих се качил на кола 90-95 година повече. Няма място за сравнение. Ако имаш парички не се замисляи.
...и аз се качих ама на БМВ ....НА цената на твоя ПАСАТ ..ВЕРНО Е няма място за сравнение ....
Явно източниците ти на информация не струват и кат земеш да си търсиш части за Бенвето ще се убедиш в това.Пасата не е лоша кола ,но определено не е кола за измекяри и тънкачи ,дето само карат пък не им се плаща.Явно не е твоята кола,но и Бенве няма ти хареса в един момент.Ся хубо си изтънил от първоначалното обслужване,Бенвето е с верига предполагам и си минал там с пистови ремъци и масла само,ама то ще си вземе неговото впоследствие не се притеснявай.На веригата също и идва реда,а и рейката ще я изпревари .А и не сподели с нас какво Бенве си зел,аз почти мога се фана на бас,че си станал лош и си купил избушена мега спряла 520-ска Е39 ,97-8 г.,съвсем в съзвучие с модата голфаджиите-в лошия смисъл на думата да минават на Бенве.Адидасче купи ли си,че да ти ходи не бенвето .Та на дръгливата 20-ска кво и е по-хубаво от на пасат,че не мога се сетя ,определено предимството и не е в динамиката .
- checheto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw16v написа:sp2022 написа:plkochev написа: Но се качих на В5 99г. 1,9TDI 110к.с.(след доста избиране и каране на дизелови пасати) не бих се качил на кола 90-95 година повече. Няма място за сравнение. Ако имаш парички не се замисляи.
Явно източниците ти на информация не струват и кат земеш да си търсиш части за Бенвето ще се убедиш в това.Пасата не е лоша кола ,но определено не е кола за измекяри и тънкачи ,дето само карат пък не им се плаща.Явно не е твоята кола,но и Бенве няма ти хареса в един момент.Ся хубо си изтънил от първоначалното обслужване,Бенвето е с верига предполагам и си минал там с пистови ремъци и масла само,ама то ще си вземе неговото впоследствие не се притеснявай.На веригата също и идва реда,а и рейката ще я изпревари .А и не сподели с нас какво Бенве си зел,аз почти мога се фана на бас,че си станал лош и си купил избушена мега спряла 520-ска Е39 ,97-8 г.,съвсем в съзвучие с модата голфаджиите-в лошия смисъл на думата да минават на Бенве.Адидасче купи ли си,че да ти ходи не бенвето .Та на дръгливата 20-ска кво и е по-хубаво от на пасат,че не мога се сетя ,определено предимството и не е в динамиката .

- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
plkochev написа:И аз бях пред същия избор преди 7-8 месеца. Карах Ауди 80 91г. газ карбуратор - просто перфектно без забележки и части без пари. Но се качих на В5 99г. 1,9TDI 110к.с.(след доста избиране и каране на дизелови пасати) не бих се качил на кола 90-95 година повече. Няма място за сравнение. Ако имаш парички не се замисляи.
Абсолютно съшия случай съм и аз , много довелен от 1,9 ТДИ - 110к.с., не ми харесва само скърцането на пластмаси в Пасата, което при Яйцето го нямаше....Успех
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Казвам ти от личен отпит - имам Б5 ТДИ 110+ , един авер има 1.8 125к.с Моята лапа повече за консумативи от неговата, но и дава повече от бенза. Ако искаш моето мнение вземай ТДИ 110к.с покарай я да я усетиш, оправи каквото и има по ДВГ и окачване и слагай чип. Няма да съжаляваш - аз НЕ съжалявам за избора. Разход 5,5 за кола на 10 години - мога само да се поклоня. Ако избереш дизела мога да те насоча кои неща да прегледаш понеже аз вече изпатих от някои дреболий, не са много ама като се обадят си искат хартийки.
Давай де, Банго! Да видим може и цифрите да пишеш. Може и да убедиш някой да купи Б5, които все още се колебае
.

- player123
- Автомобил:
- Двигател:
интересно е тея б5 .. са доста чупливи това , че двама са ти казали че е добре незначи , че твоят ще е здрав приципно когато се качите в пасат B3 VR6 тогава можете да кажете - боклук е и да се качите в умрелите си 1.9 ТДИ ... 110 коня а повярвай качиш ли се в VR6 няма да искаш дизел ..
това е от мене

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
player123 написа:интересно е тея б5 .. са доста чупливи това , че двама са ти казали че е добре незначи , че твоят ще е здрав приципно когато се качите в пасат B3 VR6 тогава можете да кажете - боклук е и да се качите в умрелите си 1.9 ТДИ ... 110 коня а повярвай качиш ли се в VR6 няма да искаш дизел ..това е от мене
Хора, спрете се. Колегата се ошашави вече. Да се качи на W8 пък да видиме дали ще се качи на VR6 по тази логика

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Той е играч бе, вози се на 20 годишна кола ма ги дърпа по светофарите 
Не знам защо седи толкова време темата общо взето... теми с подобна тематика има доста във форума.

Не знам защо седи толкова време темата общо взето... теми с подобна тематика има доста във форума.