странен термостат на Б3 - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: странен термостат на Б3

Мнениеот IvanMan » Пон 14 дек 2009 6:20

angel1223 написа:Не е точно така .При нормално работещ термостат диапазона е; 87гр.- 95гр .Е при градско движение особенно лятото не може да охлади достатъчно и се включва перката като превиши 97гр.

като изключим въпросните 1,8 двигатели RP и ABS при другите е точно така.аз съм с AFT и при мен температурата не мърда от 90 градуса.няма лято няма зима, дали спускаш или катериш, задръствания и т.н.термостат го смених още като купих колата (вече почти 4 години), купих го от юнитрейд и досега никакви проблеми.

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speleologiq » Пон 14 дек 2009 17:53

колегата zfa159 се оказа прав - това маркуче беше запушено и при мене. Направих същата процедура и ще видим как ще се държи колата. Можеби и затова от начало не ми отваряше термостата понеже от това маркуче мисля че се обезвъздушава и системата, а то като е запушено няма как да стане мисля.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 14 дек 2009 20:29

handycam написа:
angel1223 написа:Не е точно така .При нормално работещ термостат диапазона е; 87гр.- 95гр .Е при градско движение особенно лятото не може да охлади достатъчно и се включва перката като превиши 97гр.

като изключим въпросните 1,8 двигатели RP и ABS при другите е точно така.аз съм с AFT и при мен температурата не мърда от 90 градуса.няма лято няма зима, дали спускаш или катериш, задръствания и т.н.термостат го смених още като купих колата (вече почти 4 години), купих го от юнитрейд и досега никакви проблеми.
съгласен

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Re: странен термостат на Б3 - РЕШЕНО

Мнениеот speleologiq » Пон 14 дек 2009 22:09

Благодаря на всички които обърнаха внимание на темата и дадоха своето мнение и помощ. За сега ще сметна проблема за решен. :drunk наздраве от мене и безаварийна зима :beer :drinking:

Потребителски аватар
stanko1.9
Автомобил: Фолксваген Пасат б3 TDI
Двигател: afn 91г

Мнениеот stanko1.9 » Пон 14 дек 2009 22:26

искам само да добавя че като изгори един стабилизатор на напрежение в таблото на пасата започва да подава с два волта повече напрежение на уреда и съответно уреда бележи жместо 90 гр. към 110! доста неприятно ,но ми се случи. какво ли направих докато го открия едновременно с това ми беше запушено онова маркуче абе ужас.тази кола вече с нищо не може да ме затрудни

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speleologiq » Вто 15 дек 2009 1:36

Колега stanko1.9, къде точно по таблото се намира този стабилизатор ?

Върни се в “Passat”