Вероятен проблем - идеи какво може да е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Re: Вероятен проблем - идеи какво може да е?

Мнениеот kiriko » Пон 28 дек 2009 20:25

Колега , вероятноста шума който чуваш да е само от лагера или от прожините на притискателния диск е малка , по скоро е заминал демпферният маховик , а цената която са ти дали е само за комплект съединител(Закс , Валео и др.)
ПП Ако беше с обикновен маховик ,няма какво да му се разбие , но демпферният е консуматив и след определен пробег се разбива и трябва да се подмени(по принцип не подлежи на ремонт).

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 28 дек 2009 21:06

Е дано не е това че иначе е лошо :( Аз по-горе съм писал че попринцип саединителя е за смяна, защото отделя високо и когато понастъпвам колата (без да боксувам) понамирисва на феродо, но за момента включва без проблеми скоростите и самия съединител не боксува. Този проблем с срърженето се появи в последствие и оттогава може би съм навъртял към 2000 километра, защото просто ми трябваше колата. Усещам го това само когато съм на дълъг път и ми се струва, че колкото по-бързо карам толкова повече се чува, но както съм пояснил това става само на скорост и само когато подавам газ (товаря двигателя). Колега този маховик ако е това разбира се може ли да ме остави на пътя?Може въпроса да Ви се стори глупав но просто не съм запознат с принципа на действие на тези части по колата. Ще бъда благодарен ако поразясните малко тези неща, че да вляза в час :)

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пон 28 дек 2009 22:45

4овек по добре върви в някой сервиз 4е да не ти трябва цяла кутия-кой знае колко ще струва твоята.разликата от обикновените кутии до твоята е 4е на твоя маховик са пружините и маховиците обикновено заминават около 120000км аз не разбрах това стъргане то4но кога се появява дай то4ни обяснения

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Пон 28 дек 2009 22:49

Колега проблема който имате рано или късно ще Ви остави на пътя , затова при първият удобен случай отидете в някой сервиз(където ще Ви кажат че първо трябва да се разглоби за да се види кое е за смяна)и направете справка със специалист .

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 28 дек 2009 22:56

Ето тук е проблема зная че ако отда на сервиз ще кажат разглабяме и като кажат неква цифра за ремонт кво?Требва да им кажа сглабяите няма пари, но те ще кажат ок дай 200 лева за работата примерно :)А иначе този шум се появи след като смених два горни носача, външен кормиен накрайник и каре от едната страна и маншон на карето от другата. Но надали е от това.Просто не знам :banghead:

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пон 28 дек 2009 23:16

мой 4овек според мен ли4но мое мнение не обвинявам никого-кат са ти сменили карето са ти окъкали нещо пат ти казвам мое мнение и ти сигурен ли си това каре дали е било за теб.тези дето са ти го сменяли познати ли са ти щот с познати яж и пий разбираш ли ме.ама ти това трябва да го остановиш кво е недей раз4ита 4е то е нещо дребно ако не ти е жал за колата де

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 28 дек 2009 23:52

на прима виста от поста който е написан се съмнявам в нарушаване регулировката на лагерите на задвижващия вал от скоростната кутия.то там почти няма регулировка ,ама така се казва. износване на лагерите на този вал.това е!сваляне ,разглобяване и смяна - работа с частите за около 600- 800лв.търси добър диагностик , а не .......

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 29 дек 2009 0:15

Когато първоначално се появи този шум и аз си помислих, че може да не са свършили хората нещо, ама тогава се запитах - в такав случай няма ли да се чува постоянно и по инерция?Но такова нещо няма!Просто не знам наистина ще се прави нещо но дано не излезе прекалено скъпо, а междувременно засега няма да я карам не планувам ходеня някъде на 10 мин. съм от работа така че спестяване и ремонт :)Искам да благодаря на изказалите мнения :beer и ще Ви кажа когато разбера какво е и тъкмо ще разберем кой е бил прав и кой е бил най-близо до диагнозата :lol:

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Сря 30 дек 2009 8:37

Понеже спомена смяна на каре и се замислих че проблема ти може да е от друго , та на прав път при подаване на газ ако е разбито вътрешното каре откъм скоростите то изтраква(изтържва)и след това при връщане на газта и нормално каране не шуми , само при рязко подаване на газ . Но все пак това са предположения .Моят съвет е да отидеш в някой сервиз и там да се качи колата на подемник , някой да влезне в нея и да включва на скорост и да подава газ , а друг , който поне малко разбира да застане под скоростите и да слуша .Човек койте се е занимавал с тази марка автомобили веднага ще разбере от къде идва шума и евентуално какъв е проблема . УСПЕХ!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 30 дек 2009 15:28

Точно това ще направя и съм намерил точните хора, но като спомена знаеш ли наистина имам вътрешно каре за смяна и това го знам със сигурност, но дали може да е от него?От друга страна възможно ли е ако е както казваш каре да се чува постоянно стържене при подаване на газ както е при мен?Ако е така даже ще бъда щастлив защото това ще е най-лекия откъм финансова гледна точка проблем.Поздрави :)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 20 сеп 2010 9:31

BG_POLICE написа:Точно това ще направя и съм намерил точните хора, но като спомена знаеш ли наистина имам вътрешно каре за смяна и това го знам със сигурност, но дали може да е от него?От друга страна възможно ли е ако е както казваш каре да се чува постоянно стържене при подаване на газ както е при мен?Ако е така даже ще бъда щастлив защото това ще е най-лекия откъм финансова гледна точка проблем.Поздрави :)

Братле какво се оказа на колата не си писал...аз имам абсолютно същия проблем,на мен също ми се върти в главата че проблема е от каре.когато дам газ стърже особенно като види зор по нанагорнище.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 20 сеп 2010 14:19

Някой?

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 20 сеп 2010 15:13

Ами честно да ти кажа карето го смених отдавана и съединител смених, но не заради това, а защото започна да боксува (пълен комплект сложих)! Та оттогава карам и сега колкото и смешно и странно да звучи не мога да кажа дали шумът се е премахнал или просто съм свикнал с него и не ми прави впечатление за нещо нетипично :) Карам и не съм имал проблеми (поне с това)! Ако искаш може да си чукнем някъде среща да видим какво ти прави при теб и дали е същото което беше и при мен и дали все още го има при мен или не!

Върни се в “Passat”