проблем с бензиновата помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Re: проблем с бензиновата помпа

Мнениеот ohdan » Нед 17 яну 2010 18:13

Grafa_71 написа:Колега, всичко казано до тук е вярно. С какъв ключ си газ-бензин си т.е. палиш на бензин и след определени обороти сама прехвърля на газ? Според мен няма да е зле да провериш ключа, клапаните които превключват от бензин на газ. Започни от по-леките неща и дано не е помпата , че са малко скъпички пущините.

Това еключът[img] http://media.snimka.bg/5360/016975084.jpg[/url]който е в исправност.
Това е филтърът [img] http://media.snimka.bg/5360/016975069-thumb.jpg[/url] също е исправен. Източил съм към 10л. бензин от маркуча който е пред караб. .
Това е релето [img] http://media.snimka.bg/5221/016696680-thumb.jpg[/url] и то е също подменено. Помпата работи постоянно , изключва когато махна предпазител №18 . Колата работи и пали на газ, при опит за превкл. на бензин гасне и не може да запали изобщо на бензин. Не знам дали преди помпата е въртяла постоянно , това го видях в последствие при опита да открия проблема.

ristomotoristo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ristomotoristo » Нед 17 яну 2010 23:04

Здравеите ,колеги.Чета за проблемите за бензиновата помпа и причините поради които не трагва тя,но никои не отбелязя вариянта да си работи помпата и пак да не запали при условие че си има нужното налягане.При мен проблема беше ,че релето което спира дюзата да впрасква бензин се беше отдало на почивка.колата е пасат RP мотор 91 година .налягането на помпата не трябва а е под 1 бар за моно,и 3 бара за пълна инжекция.аз започнах от по малкото зло и за мои късмет се разминах само с 2 лева за реле .успех за по малко авариини км .

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 18 яну 2010 11:47

Като проследих описаното до тук остава да провериш на ултразвуково почистване и дюзата на моното.
Това можеш и сам да провериш, ако някой колега ти услужи с неговата само за проба. Ваденето не е трудно. Трябва да се освободи въздуховода и куплунга с кабелите към нея. Захваща се внимателно с клещи и с въртеливо движение се изтегля нагоре. Може преди това да се пръсне с WD40 за да поразкисне, че след като си карал толкова време само на газ ...

Потребителски аватар
ExTr3mNuQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ExTr3mNuQ » Пон 18 яну 2010 12:05

Може помапата да се е запушила от бензин в резервоара както беше при мен затова наи добре махни стария бензин смени и горивния филтър.Ако бенз.помпа работи ... Успех !

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Пон 18 яну 2010 17:10

Колега ohdan ,при мен , когато карам пасатко на газ помпата не се изключва - макар че някои колеги препоръчват тя да бъде направена така че да не работи когато преминеш на газ. Не искам да ангажирам никой с мнението си , но мисля че няма да е лошо някой елтехник да проследи или замери тоците- до помпата, до ключа и въобще цялата тази система.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Вто 19 яну 2010 8:27

[quote="Grafa_71"]Колега ohdan ,при мен , когато карам пасатко на газ помпата не се изключва - макар че някои колеги препоръчват тя да бъде направена така че да не работи когато преминеш на газ. Не искам да ангажирам никой с мнението си , но мисля че няма да е лошо някой елтехник да проследи или замери тоците- до помпата, до ключа и въобще цялата тази система.
-------------------------------------------
Благодаря ви колеги че се опитвате да помогните. "Grafa_71"това за помпата разбирам но..при мен тя работи постоянно даже и когато не е на контакт :horror: .Иначе ще послушам съвета ти , сега отивам на майстор пък да видим какво ще стане.

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Вто 19 яну 2010 12:39

и сподели какво е станало успех колега :да:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Вто 19 яну 2010 14:29

Е., видя му се краят на тази пуста помпа ,и на този засукан проблем. Зкарах колата на майстор и след дълго ровичкане отки проблема :applause: Първо откри залепнало реле затова помпата си работеше постоянно,следствие на което от продължителната работа се запушила частично а това от своя страна се отразява на налягането. Сега след като проблема с релето се реши ,остава да сменят помпата с нова ,тъй като не е препоръчително да се исползва старата за да не се налага повторно ремонтиране.
Тъй че , очаквам само да се обадят да си прибера колата и да науча каква ще е сумата за ремонта :да: heavy metal zork
Поздрави на всички и усех по пътищата .

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Вто 19 яну 2010 14:43

Колега, радвам се че си открил проблема. Не искам да казвам големи приказки но при нас в Стара Загора вземат между 20-30лв. за труд при смяна на бензинова помпа и самата помпа съм чувал-- лично не съм проверявал-- че варира от 110-180лв.Дано при теб цената да не е толкова-да се разминеш по-евтино. :applause:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Сря 20 яну 2010 20:54

Grafa_71 написа:Колега, радвам се че си открил проблема. Не искам да казвам големи приказки но при нас в Стара Загора вземат между 20-30лв. за труд при смяна на бензинова помпа и самата помпа съм чувал-- лично не съм проверявал-- че варира от 110-180лв.Дано при теб цената да не е толкова-да се разминеш по-евтино. :applause:

Колеги , проблемът вече окончателно е решен :да:
:applause: Релето е поправено и помпата сменена с нова ,колата си прибрах ,цената за ремонта ми излзна чисто 215лв. ,точно колкото предрече Grafa_71.
Благодаря и на момчетата от сервиза където беше-става въпрос за сервиз в кв.Прослав на гр.Пловдив. Те извършват :
МОНТАЖ И СЕРВИЗ
ЛАМДА КОНТРОЛ СИСТЕМИ
ГАЗОАНАЛИЗ - АВТОДИАГНОСТИКА
ГАЗОВИ ИНЖЕККЦИОНИ :обичам ви

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 23 яну 2010 17:29

колега, ohdan , радвам се че съм успял да ти помогна макар и с малко за да решиш проблема си. Вярно че пари те не са малко , но по-добредай някой лев за качествена стока отколкото няколко пъти за по-евтина част.

Върни се в “Passat”