Б 5.5 отказаха спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
andreanky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Отказаха спирачките на Б 5.5

Мнениеот andreanky » Чет 07 яну 2010 11:21

закарах днес колата в сервиз и засега ще сменят само спирачна течност. няма друг проблем.

явно някои колеги не са разбрали точно повредата: педала беше твърд като камък изобщо не мърда, нито малко нито много, като се втвърди по време на движение. Колата нямаше грам спирачки и педала беше като камък 3 дена. Днес след като времето се стопли спирачната система работеше, без проблем. очевидно нещо е замразнало.

Не съм сменял наистина спирачна течност от както съм купил колата преди около 1.5г., а преди това незнам също кога е сменяна. Предполгам че може и от това да е, след като от сервиза казаха, че сервото е ок. Дано всичко да е ок, защото чувството е ужасно като откажат спирачките :banghead:

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Чет 07 яну 2010 11:49

на следващия студ пак ще ти откажат но дано не съм лош пророк
п.с. сервото ти е за смяна от личен опит го казвам 8)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 07 яну 2010 12:00

То доста хора това казваме включително и клубен майстор.Само не знам защо автора на темата не чува.Спирачната течност на мен ми се струва невъзможно да замръзне.

andreanky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот andreanky » Чет 07 яну 2010 15:07

ами не вярвам за сервото, защото откакто съм купил колата преди 1.5г. съм минал 30 хил. км. и не съм сменял никога спирачна течност. преди мен изобщо не знам кога е сменяна, а колата е на 200,000 км.

все пак от сервиза идвам (Хеед 91 на стамболийски ползвам). Като ми казаха че е от спирачна течност и няма друг проблем, какво да направя - да им кажа сменете сервото за всеки случай ли? Утре като стане студено пак ще пиша ако пак го прави, ама дано не сте прави :roll:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 07 яну 2010 16:15

И ти си прав но как точно може да се одърви педала от това че не е сменяна спирачната течност.И аз карам същата кола и искам да ти кажа че спирачната течност не беше сменявана 4 години и проблеми със спирачките не съм имал.След като я смених разлика в спирането не намирам.

andreanky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот andreanky » Нед 24 яну 2010 20:38

KirilGeorgiev написа:То доста хора това казваме включително и клубен майстор.Само не знам защо автора на темата не чува.Спирачната течност на мен ми се струва невъзможно да замръзне.

Прав си! При първия студ и нямам спирачки! Не е от спирачната течност.

По-този повод мисля, че е добре да накълна сервиза, който ме обслужва - ХЕЕД 91 на Ал. Стамболийски и да кажа че повече там няма да стъпя!

Да се постопли малко и ще потърся по-читави майстори, но да се размразят нещата за да я закарам на собствен ход.

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Нед 24 яну 2010 21:44

сменяй го тоя сервиз , съветвам те да си търсиш сервото по моргите , аз го взех за 120 лева и сега е тествано на -15 :shock вчера и днес..

andreanky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот andreanky » Пон 25 яну 2010 10:52

Някой сменял ли е серво за да препоръча сервиз?Колко струва ако не е от морга?

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 25 яну 2010 11:23

Един приятел със Пасат скоро сменя и цифрата която ми каза не беше много стряскаща.Мога да го питам ако имаш интерес.Мен ако питаш отиди сега във Хеед и да ти оправят колата без пари.Ебахти профаните оставят те без спирачки и ти викат карай няма страшно :horror: :horror: А ако беше станала беля кво правиме?Имаш ли документи за ремонта?

andreanky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот andreanky » Вто 26 яну 2010 9:45

KirilGeorgiev написа:Един приятел със Пасат скоро сменя и цифрата която ми каза не беше много стряскаща.Мога да го питам ако имаш интерес.Мен ако питаш отиди сега във Хеед и да ти оправят колата без пари.Ебахти профаните оставят те без спирачки и ти викат карай няма страшно :horror: :horror: А ако беше станала беля кво правиме?Имаш ли документи за ремонта?

Нямам думи за Хеед. Сега говорих с тях по телефона и дори не се извиниха. Отговора беше в 50% от случаите е от спирачна течност. А какво правим в останалите 50%???

Ако може да питаш твоя приятел за повече информация, ще съм ти благодарен.

Toni_74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toni_74 » Вто 26 яну 2010 12:21

Здравейте колеги, от скоро и аз имам горепосочения проблем. Когато паднат температурите, педала на спирачката става твърд и колата почти не спира. При по силно натискане на педала се усеща, че се включва ABS – а, но явно сервото не работи. Първото нещо, което си помислих беше, че спирачната течност не е наред и я смених. При следващото падане на температурите педала отново стана твърд.
След като прочетох за проблема на един от колегите тук, се сетих, че при мен също се е случвало в първия момент когато педала е твърд, при натискане да се чуе нещо като счупване на лед, след което спирачката започва да работи нормално.
След всичко казано до тук съм склонен да вярвам, че моят проблем явно е вода в сервото, която при по ниски температури замръзва. Колегата vaskoto1 спомена, че в такъв случай сервото се сменя. Все пак преди да съм се запътил към магазина искам да попитам, има ли възможност след като се свали маркуча за вакуума, по някакъв начин водата да бъде извадена от сервото, дали с някакво по тънко маркуче, което да се вкара вътре или по някакъв друг начин. След като през този отвор се вижда ръждата и всичко останало вътре, вероятно това е зоната в която се събира водата (може и да греша).
Щях да забравя, колата е пасат, 2002 г, 1.9 TDI, 131 к.с.
Предварително ви благодаря!

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Вто 26 яну 2010 12:43

Колега има същата тема за спирачките на Пасат 5.5 там съм посочил цена на серво в Авто+,мисълта ми е,че много се изписа за този проблем, но никой не вярва на препатилите. При проливен дъжд ми се изгубиха спирачките,угасих колата и почаках малко старт на ново и сичко си беше нормално,да ама не на другия ден следваше голямата изненада, вода в картера на мотора и езеро в отсека на акумулатора, запушени отводнителни отвори под акумулатора и сервото е причината.Започнах разследване от къде се е получило това нещо и стигнах до сервото, описал съм в какво състояние беше като го разглобих от чисто любопитство, но забравих в яда си да направа снимки. Сега съм с втора употреба за 100 кинта и нямам проблем.

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Вто 26 яну 2010 12:50

Ето я и другата тема .Проблеми със спирачки b5.5 на страница 4 е.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 26 яну 2010 13:19

Опааа, нещо не се види темичката.

Toni_74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toni_74 » Сря 27 яну 2010 10:38

Благодаря колега. Изобщо не се съмнявам, че всичко казано от теб е точно така. В интерес на истината при мен също беше запушен отвора под акумулатора, но го видях на време, беше се събрала съвсем малко вода. Не предполагах, че от това нещо може да последва такъв проблем. Просто ми се струва малко страно в кола, която се смята, че е общо взето на добро ниво да се появи проблем, какъвто не съм имал и при москвича едно време. Иначе, след всичко прочетено до тук във форума съм наясно вече, че рано или късно ще се стигне до смяна на сервото. Поздрави!

Върни се в “Passat”