пасат Б5 колко пари струва предно стъкло
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко пари струва предно стъкло за пасат Б5
И на мен не ми е ясно кое му струва 901лв но в Сакар цената беше такава.Ако си мислите че не съм проверил дали може да се намери на по ниска цена се лъжете.Немско стъкло нямаше никъде при познатите вносители.Говоря за стъкло без подгрев.Да не говоря че за тази цена винетката и прегледа бяха в багажника с парче от счупения прозорец омотани в найлон.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ей сега проверих в Порше изток за Б5, тонирано предно стъкло 590лв. С монтаж - 790
. Тия цени от 900лв може би са за B5.5 .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да аз съм написал че говоря за В5.5 и че става дума за цена от миналата година.Не знам защо но ми се струда че разлика в стъклата няма.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
A датчици за дъжд, нещо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
200 лв. в "мустанг" смених моето за Б 5.5
в другата фирма е 140 лв. китайското и 170 лв. някъде другото...Отделно май 10лв. за стикери..
в другата фирма е 140 лв. китайското и 170 лв. някъде другото...Отделно май 10лв. за стикери..
-
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:A датчици за дъжд, нещо?
Мойто си беше нормално тонирано стъкло с по тъмна лента в горния край без датчици.
- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
Според мен разлика в стъклата има и то на 100% ! Карал съм Пассат Б5.5 2 броя. Предния беше с оригинално стъкло, този сега - със сменено от предния собственик с някъв ментак.
Първи впечатления - Сензора за дъжд, който се намира в стойката на огледалото за задно виждане ... дали заради пре-лепенето (най-вероятно) или поради някаква друга причина не работи добре ! кога бързо кога бавно...
Втори впечатления - Чистачките ми свирят по това стъкло, каквито и да сложа ! а са уж от хубавия тип (целите гумени с PVC перо)
Трето впечатление - Предното ми стъкло беше "Е37", а това е "Е1". Този индекс до колкото разбрах от стъклар означавал КЛАС на стъклото, колкото по висока цифра по здраво, по качествено и т.н.т. .... ако някой знае нещо и е сигурен нека покаже знания и ни образова - Благодарим!
(Страничните ми са Е6 - една и съща марка + щампа VW, предното ест. е някаква измислена!)
Първи впечатления - Сензора за дъжд, който се намира в стойката на огледалото за задно виждане ... дали заради пре-лепенето (най-вероятно) или поради някаква друга причина не работи добре ! кога бързо кога бавно...
Втори впечатления - Чистачките ми свирят по това стъкло, каквито и да сложа ! а са уж от хубавия тип (целите гумени с PVC перо)
Трето впечатление - Предното ми стъкло беше "Е37", а това е "Е1". Този индекс до колкото разбрах от стъклар означавал КЛАС на стъклото, колкото по висока цифра по здраво, по качествено и т.н.т. .... ако някой знае нещо и е сигурен нека покаже знания и ни образова - Благодарим!

Последна промяна от _Technics на Чет 07 яну 2010 21:30, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На моя пасат нищо че е В3 са сменяли стъклото и са сложили пак оригинално със емблемата на VW само дето е 94г по това се познава че е сменяно че е различна година от другите.
Явно има причина да сложат оригинално стъкло а не менте.
Явно има причина да сложат оригинално стъкло а не менте.
За въпросното Е-- бях чел някъде че означава в коя срана е преминало изпитания и е сертифицирано стъклото.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
pavelnb написа:За въпросното Е-- бях чел някъде че означава в коя срана е преминало изпитания и е сертифицирано стъклото.
Имаме познал верният отговор

http://www.carwindshields.info/DOT_db.htm
и
http://www.carwindshields.info/windshieldmarkings.htm
А за по любознателните които знаят английски

http://www.carwindshields.info/
- martimitev
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен има логика оргинално предно стъкло да струва над 800лв.Защото оргинално задно стъкло за В5 струва 200/220 евро във Германия без труд и поставяне,а предното е триплекс и е винаги по скъпо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе хич не е нормална тази цена но бях много на зор и нямах избор.Ходя редовно в Турция и попитах за цена там.Немско стъкло без монтаж струва 240 долара.Това е цена в обикновен магазин за авточасти не в склад.В тези оторизирани сервизи направо ни бръснат без сапун.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
KirilGeorgiev написа:Абе хич не е нормална тази цена но бях много на зор и нямах избор.Ходя редовно в Турция и попитах за цена там.Немско стъкло без монтаж струва 240 долара.Това е цена в обикновен магазин за авточасти не в склад.В тези оторизирани сервизи направо ни бръснат без сапун.
Няма гаранция, че това за 240 долара е оригинално. На мен ми бяха сложили GUARDIAN и казаха че е австрийско

По темата - ново или старо - колкото хора толкова мнения. Аз слагам нови

-
- Автомобил:
- Двигател:
Доста години ходя там и да ти кажа до сега не ми се е случвало да ме излъжат.Хората ти казват че имат Немско за 240 Турско за 150 и Китайско за 100 долара те както можеш да сетиш имат сложена печалба и на трите стъкла и им е все тая какво ще си купиш.
отивай в кобра - срещу 140 лв ти слагат стъкло с доживотна гаранция.
колкото и да го плюят аз вече карам година и половина с такова и няма проблеми никакви.
какви са тези 700,900 или 1800 лв.

колкото и да го плюят аз вече карам година и половина с такова и няма проблеми никакви.
какви са тези 700,900 или 1800 лв.