passat B3- гасне

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: passat B3- гасне

Мнениеот drago_tr » Съб 06 фев 2010 23:41

Колеги....проблема остава :banghead: Със смяната на стъпковия мотор, донякъде се подобри работата на колата относно падането на оборотите.....но не напълно т.е.прави го в много по кратък диапазон на температурата и то е може би минута-две след запалването на колата...после всичко се оправя...искам да кажа че сега не ми падат обототите и не ми гасне между 40 и 70 градуса.След махане на крака от газта оборотите заспиват на около 850.Днес смених дюзата със датчика за въздуха, защото мисля че при умрял от студ мотор точно тоя датчик може да прави мизерии нещо и утре ще видя дали ще има резултат...ако ли не...продължавам да сменям.....идва ред на дросела и ТПС-а...после тампона....после вече незнам какво..... :roll: А може ли и червения датчик на троиника да ми играе някакъв номер?..Даваите съвети...че тоя пасат почва да ме дразни вече.....и ще гоооо.... :bishop

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 07 фев 2010 1:56

Колега, преди да продължиш с подмяната на другите съмнителни чаркове, моля те провери навсякъде масата, дали е стегната клемата.Виж масата на бобината. И пак кажи как е хавата.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 07 фев 2010 17:41

Проблема остава :rocketwhore ....утре ще сменям блока с клапата и ТПС-а.Ще погледна и масите колега ,но малко ме е страх да пипам кабелите в тоя студ че всичко се чупи.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 09 фев 2010 2:01

За да си сигрен, че няма да се счупи остави колата малко да поработи и загрее, не баш до работна температура, а до такава температура, при която си сигурен, че няма да навреди на кабелите.

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Вто 09 фев 2010 17:50

Майна, кАжи к'во станА.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 09 фев 2010 19:29

walentin написа:Майна, кАжи к'во станА.

Много студ приятелю и много бачкане тия 2 дена....ама утре му съм се прицелил сериозно и ще пиша.Значи днес очевадно ми направи проблема а тои е...запалих колата сутринта....и я оставих да работи на обороти без да и подавам газ....и след 30 секунди...изведнъж угасна....тоци си има защото по таблото всичко си светеше.След 10 секундно въртене на стартер колата запали и от тук нататък нямаше проблеми вече.
П.С.Играенето на оборотите между 60 и 70 градуса все още го има. :banghead:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 10 фев 2010 11:44

Днес смених блока с дросела и Тпс-а...но ми направи впечетление следното....точно до стъпковия мотор отляво има нещо като успокоител ли как да го нареча незнам на педала на газта така че тои като се отпусне рязко и това го задържа да става плавно....абе някакъв вакум...ако някои знае да му каже името точно как се нарича.Направил съм му снимка но довечера ще я кача.Та тая същата джаджа като сравнявах деиствието и на тази с която я сменях ,поведението им беше коренно различно...тази която ми беще на колата ,въобще го нямаще това плавно постъпателно движение при отпускане на педала на газта.И почвам да си мисля че точно това нещо дава необходимото време на стъпковия мотор да сработи и да не се стига до падането на оборотите на двигателя.Другото нещо което установих е скъсана мембрана на клапата на кутията на въздушния филтър,така че тая клапа изобщо не е работила и от там спокоино си е теглила въздух колкото си иска ....и сега тоя маркуч съм го изолирал от клапата до капака на моното.Така че търся такава мембрана ,ако няма по отделно ще взимам цялата кутия. Така че това е за сега....

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 10 фев 2010 17:37

Колеги...проблема остава...даже стана още по-зле.Сега си играят оборотите и на студена и на топла и изключа ли от скорост падат на 200-300.... :banghead: :banghead: :banghead: вече се изчерпах от към идеи...и от към пари наи-вече :не:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 10 фев 2010 19:24

Вчера бях на диагностика,казах им на момчетата за какво става въпрос....и започнаха-закачиха колата на Мотор тестер....отвориха понтециометъра на моното зачистиха със въздух вътре позачистиха и пистите....и вече спорет данните от Мототестера нагласиха и сглобиха потенциометъра,казаха че от вибрацийте се изместват пистите и от там колата почва да прави номера с оборотите.....и това беше-засега проблема го няма,а динамиката на двигателя осезаемо се подобри...работата също,,,,ще видиме как че бъде като завали дъжд ;)

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 10 фев 2010 20:38

kristianatanasov написа:Вчера бях на диагностика,казах им на момчетата за какво става въпрос....и започнаха-закачиха колата на Мотор тестер....отвориха понтециометъра на моното зачистиха със въздух вътре позачистиха и пистите....и вече спорет данните от Мототестера нагласиха и сглобиха потенциометъра,казаха че от вибрацийте се изместват пистите и от там колата почва да прави номера с оборотите.....и това беше-засега проблема го няма,а динамиката на двигателя осезаемо се подобри...работата също,,,,ще видиме как че бъде като завали дъжд ;)

чакам да споделиш мнение

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Сря 10 фев 2010 21:34

drago_tr написа:....точно до стъпковия мотор отляво има нещо като успокоител ли как да го нареча незнам на педала на газта така че тои като се отпусне рязко и това го задържа да става плавно....

Някой ще обясни ли за какво служи тази джиджавка? Прави ми впечатление, че има възможност за настройка.
Явно има някакво значение, ама какво?
drago_tr написа:Колеги...проблема остава...даже стана още по-зле.Сега си играят оборотите и на студена и на топла и изключа ли от скорост падат на 200-300.... вече се изчерпах от към идеи...и от към пари наи-вече

Това с оборотите и мен ме беше подлудило, дори правеше и тези номера да изгасне. Оказа се TPS - a. Гледам че си го сменял, а и моят мотор е 2Е, НО...
... и аз бях го изключил като виновник, защото го пробвах с такъв, взет от морга. Оказа се, че и двата са в едно и също състояние, т.е. студени спойки на изводите.
Тук бях писал за него:
Датчик за положението на дроселовата клапа.
Намира се на дросела и се върти от остта на жилото.
Спойки.
Внимателно го разкапселоваш, изчистваш, презапояваш.
На два болта е и три кабела влизат в него.
Аз така си "заковах" оборотите...

Опитай, без да правиш нищо, при играещи обороти, приложи някакъв натиск на буксата, аз така го хванах моя проблем.

Ефектите от него бяха:
1. На ПХ оборотите играеха
2. На ППХ имаше едно много неприятно придърпване
3. При ускорение, трябваше плавно да действам с педала, защото двигателя заглъхваше.

Най-добре, си свали аутодатата (в Замундата я има 2009), описано е как да се проверяват отделните елементи. Ако знаеш какво да правиш и как, ще се справиш.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Чет 11 фев 2010 12:29

Колеги...мисля че открих проблема :idea: ...и тои е в стъпковия мотор.Явно този които съм го взел 2-ра употреба и тои нещо не е бил читав,така че днес го разглобих...почистих...смазах и сега колата мърка.Утре ще пиша за повече впечатления да я видя на студено дали ще има проблеми ....надявам се да няма защото вечеееееееее :rocketwhore .
Този стъпков мотор които го разглобявах понеже незнам до кога ще ме изкара и реших да си купя нов.
:!: :!: За информация на всички в Ebay този стъпков,мотор поръчан от Англия,заедно с доставката,струва точно 70 лева. Доставката е за 5 дни. :!: :!:
П.С. Извинявам се на тези които им е паднала печалбата от това :bowdown

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 11 фев 2010 12:41

drago_tr написа:П.С. Извинявам се на тези които им е паднала печалбата от това :bowdown

Я стига глупусти,ти намери за какво да се извиняваш :shock Нали затова си пишеме в този форум да си помагаме....хич да не ти пука за ония еничари кадето трупат солидни печалби на наш гръб!!!Най добре дай направо линк!
Днеска на влагата карах колата и нямаше издънки,държасе идеално!!!

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Чет 11 фев 2010 13:03

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Чет 11 фев 2010 13:11

Искам да попитам и още нещо.....кое управлява въздушната клапа на кутията за филтъра кога да отваря и кога да се затваря...нещо не ми е ясен принципа на деиствие :roll:

Върни се в “Passat”