Пасат 2Е проблем с паленето?
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат 2Е проблем с паленето?
Аз ли нещо на разбрах - нали и на газ не работи колата - защо помпа? Иначе аз също скоро се наложи да я сменям, нали-лесно се намира със старата помпа е ръка и обикаляне по магазините - Радо е прав, че са няколко вида. Моята струваше 100-тина лева - гола китайска. После доста трудно я сложиха в кошницата, защото е станала доста чуплива от стареене на материала. Но все пак не ми е ясно защо се насочваш към помпа, щом и на газ не ти работи колата?
Предполагам че на гас не работи колега защото няма кои да ме тикне достатъчно силно. Принципно газовата ми се включва на 2500 оборота или когато колата е загряла пак някои пут пали директно на гас макар и по трудничко.като ме дръпнат или тикнат по баир да развъртя зверчето пали на гас ама са забих на място дето няма баир и сега колата е на село а аз карам кораба майка от 85г 

Някои може ли да ми каже сигурен начин да проверя дали помпата е сдала багажа или е елетро проблем по трасето?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Теглиш 2 жици от акумулатора до бахажника, откачаш оригиналните на инсталацията и подаваш напрежение на помпата 
Захранващите кабели са двата крайни, дебелите. Масата оригинално е кафява.
Силно желателно е да си поиграеш да сложиш предпазител на тестовите кабели.

Захранващите кабели са двата крайни, дебелите. Масата оригинално е кафява.
Силно желателно е да си поиграеш да сложиш предпазител на тестовите кабели.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Дават ли ти се 800-900 лв за нова?
Е! Значи забравяш за оригинална от ПоршеБГ, както забравих и аз
От там-нататък всичко е на късмет! Все ще е китайче... колкото изкара
Имай предвид, че нашите помпи вече не се произвеждат дори от братятя жълтурковци, така, че ще трябва да се набуташ за помпа комплект с кошницата.
Я виж колегата какво ще може да ти предложи като цена:
viewtopic.php?f=20&t=70996&start=0
Поне що се отнася за съотношението цена-сигурност мисля, че това е правилния избор.

Е! Значи забравяш за оригинална от ПоршеБГ, както забравих и аз
От там-нататък всичко е на късмет! Все ще е китайче... колкото изкара

Имай предвид, че нашите помпи вече не се произвеждат дори от братятя жълтурковци, така, че ще трябва да се набуташ за помпа комплект с кошницата.
Я виж колегата какво ще може да ти предложи като цена:
viewtopic.php?f=20&t=70996&start=0
Поне що се отнася за съотношението цена-сигурност мисля, че това е правилния избор.

Ако предпочиташ ремонтите "направи сам", първо извади помпата от резервоара. Огледай я, разглоби кошницата и най-добре отиди с нея и съдържанието и в магазините на Елит Кар или Ауто Плюс. Преди 2 години от Елит Кар купих помпа на фирмата VEMO за 240 лв, която беше в комплект с вътрешния пластмасов кожух, който е в кошницата.
http://www.vemo.eu/front_content.php?idcat=149
Имаше и по-евтини варианти - италиански, турски. За китайски не съм и помислял.
Втора употреба помпа може да се купи за до 100 лв. пълен комплект. Ако сега ми се наложи, бих избрал този вариант, т.к. разглобяването на кошницата е неприятно занимание, пък и е по-евтино. Обикновено помпата се пробва дали работи или се уговаря да се върне, ако не тръгне след монтажа - продавача я маркира.
Успех!
http://www.vemo.eu/front_content.php?idcat=149
Имаше и по-евтини варианти - италиански, турски. За китайски не съм и помислял.
Втора употреба помпа може да се купи за до 100 лв. пълен комплект. Ако сега ми се наложи, бих избрал този вариант, т.к. разглобяването на кошницата е неприятно занимание, пък и е по-евтино. Обикновено помпата се пробва дали работи или се уговаря да се върне, ако не тръгне след монтажа - продавача я маркира.
Успех!

Последна промяна от ARusev на Сря 07 апр 2010 17:47, променено общо 1 път.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурен ли си че релето(30) ти е читаво???Същия проблем преди няколко дни го разреши колегата lmm(Любо)
- memberlist.php?mode=viewprofile&u=126625
Само че на мотор ADY(по младия брат на твоя мотор)
Като е студена колата пали от раз...като загрее йок...ама по добре му пиши,той ще ти каже..

Само че на мотор ADY(по младия брат на твоя мотор)
Като е студена колата пали от раз...като загрее йок...ама по добре му пиши,той ще ти каже..
То релето че работи - работи. Поръчал съм си помпа и да видим ко ще стане.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Готово новата помпа е на мястото си, колата работи но не ми показва нивото на бензина. Ще следва ново разглобяване. Предполагам че съм объркал нещо с нивомера
-
- Автомобил:
- Двигател:
не си объркал нищо. поплавака при новия модел е по-къс. аз го удължих като ползвах телта от старата помпа. двата тела,(ако мога така да се изразя) ги хванах с устер клеми. изпозвай с мека пластмаса, да не са бакелитови. та като ги стегнеш пробий дупки отстрани, така че дупката да съвпада с процепите на винтовете и прекарай някаква тел. всичко това се прави за да не се развиват и да разглабяш пак.
Ама на новата ми помпа поплавъка е на капака, а не както на старата на кошницата. Затова си мисля че няма да мина само с удължаване а и със промяна на мястото му като оригиналната.