За мощността на VW Passat 1,6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mospec
Автомобил:
Двигател:

Re: За мощността на WV Passat 1,6

Мнениеот mospec » Чет 01 апр 2010 19:53

Вие изкарахте колата че като дойде на баир трябва да слезе да бута някой :lol: за састезание нестава то е ясно каташ си спокийно и така няма да правим война на пътя сумати народ измира секи ден от састезатели с много литражки

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Пон 05 апр 2010 19:37

mospec написа:Вие изкарахте колата че като дойде на баир трябва да слезе да бута някой :lol: за састезание нестава то е ясно каташ си спокийно и така няма да правим война на пътя сумати народ измира секи ден от састезатели с много литражки

Прав си Моспек ,та направо се чудя как минаха тия великденски празници само с 1 жертва-
някакъв се е ударил в жилищен блок.

ПП.Между другото карал съм ПАСАТ Б4 с АЕК мотор(1600 куб.см-101 к.с.) и ПАСАТ Б4 с ABS мотор (1800куб.см-90 к.с)-на ПРАКТИКА разлика във вървежа НЯМА или е толкокова незабележима ,че неможеш да я усетиш.Коѝ каквото и да ти разправя на теория(а теории много) на практика е това.

thechief55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thechief55 » Вто 06 апр 2010 18:50

mospec написа:Вие изкарахте колата че като дойде на баир трябва да слезе да бута някой :lol: за састезание нестава то е ясно каташ си спокийно и така няма да правим война на пътя сумати народ измира секи ден от састезатели с много литражки

това е вярно ама от друга страна като караш извънградско и трябва примерно да задминеш тир по-бързо ще видиш че тоя двигател е пълна смрад (освен ако не го задминаваш нанадолно със 70 :D ). земи по-добре по-голям двигател макар и пасата да е на 1 година

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 06 апр 2010 19:04

при изпреварване ще е слабичък, а на баир, ако се наложи да намалиш, след това не може да набере пак... Ще трябва и превключване с 1-2 предавки надолу за по-прилично ускоряване... Но по спомени около Анталия са предимно шосета с доста натоварен трафик и строг полицейски контрол... В градско със светофари също няма да може да се кара бързо... Т.е. може би е удачен вариант...

Иначе аз карам В5.5 комби 131кс дизел и дори се отказах да слагам чип, защото върви доста прилично...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 07 апр 2010 10:25

sasho07 написа::idea: :idea: Относно определенията които използваш за мнението на други като "глупости" мога да направя много изводи за теб !! Ще отдам изказа ти на възраста, защото в такъв случей има надежда да се поправиш.
Аз карам 1.6, Б4, комби около 3 год., на газ. Ти каква кола караш ?

изводи може да си правиш колкото си искаш,знайш ли колко ми дреме за теб.
в темата става дума 101 коня,1.6
ами аз имам точно такава б5 и я карам на газ.
карам точно такава кола и знам какви глупости говорите,също така прочети малко по надолу какво съм написал. ако искаш да ти го повторя.
колата не е за състезатели.

п.п. добре ,че като ходя на планина винаги има 3-4 човека с мен да може да бутат отзад mhihi :screwy mhihi :screwy

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Сря 07 апр 2010 20:49

Момци, на път сте да се скарате. :applause: Да направим следната аналогия: ако жена ми беше 45кг и напазарува 5кг със сигурност ще ги донесе до вкъщи. Макар и със затруднения. А ако беше 100кг, нямаше и да усети тия 5кг по пътя за вкъщи. То и аз взех да се чудя - защо ги произвеждат тия по-обемните мотори... :mrgreen:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 07 апр 2010 20:59

Всеки си хвали неговото ;) Е аз като карам V6 дай и аз да му предлагам моето :) Да, ама не. Едвам събрал пари за 1.6, само до моя мотор му е :) Важното в случая е да си прецени дали иска отчасти да се гъзарчи или да си кара спокойно. 1.6 си е готин мотор само дето му трябват малко повечко обороти, за да върви. Старите 1.9 дето са 110 к.с. да не би да им е било тежко купето. Да дизели са, висок въртящ момент и т.н. Малкия мотор на нова кола ми се струва малко несериозна работа, а и не е като да не си полапва и той гориво, но пък и поддръжката ще му е по-евтина. Аз лично бих изчакал и събрал повече пари за дизел и то от екологична гледна точка, а не за вървежа. Ако ми е за вървеж има Ауди с 3.0 TDi има и с V10, че и бензиновият W12 е голяма пила :)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 08 апр 2010 20:58

1.6 мотора не е за пасат.То и на голфа се мръщи,сега никой не говори за състезания,писти и гъзария,говорим за това да имаш приличен вървеж и като сте се натоварили 5 магарета да не се чуди кое бутало да изплюе а да дърпа.Моя който е 110 коня,върви перфе до макс 3 човека,5 и багаж повече от 175 не можа,макар и че нямах място де.... 1.6 на Б5 (смях) а да не говорим за другите.Ся че някой се е прецакал като са му досвидели 1-2 хиледарки за по расов двг,си е негова работа.Стига да е доволен той самия,ама не и да залъгва хората.1.6 не е за пасат,както един специалист от форума беше взел да ми обяснява за 1.4 двг на голф 4,защо аджеба имало толкова коли с тоя двг,при положение,че е толкова калпав.Ами ето Ви отговора,тия коли ги правят за хора които искат да карат тази кола,но нямат пари за "истинска" такава един вид компромис.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 08 апр 2010 22:48

колега не се заяждам ,ама темата ми стана интересна.
я сега ми кажи ти, къде в България дават да се кара с 175км/ч освен на писта :screwy
това за парите си в малка грешка,аз например обиколих България преди 5г. да си намеря такъв мотор.причини няма да изреждам сега.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 09 апр 2010 11:04

Не говоря,че спазвам закона,а че 1.6 е малък.Тази скорост не е разрешена по пътищата за общо ползване. :) но всеки го е правил,а и в крайна сметка,като си помислиш кой колко и как е прекрачил закона,та ти да не си направиш една ч***я на душата,мисля е безсмислено.Не толерирам безрасъдното и агресивно шофиране,но всеки си е казвал,чакай да видя така натоварена колко ще гори и колко ще върви.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 09 апр 2010 21:18

изводи може да си правиш колкото си искаш,знайш ли колко ми дреме за теб.
в темата става дума 101 коня,1.6
ами аз имам точно такава б5 и я карам на газ.
карам точно такава кола и знам какви глупости говорите,също така прочети малко по надолу какво съм написал. ако искаш да ти го повторя.
колата не е за състезатели.

п.п. добре ,че като ходя на планина винаги има 3-4 човека с мен да може да бутат отзад

Абе "Layer" ти верно си доста "невъзпитан", да не кажа глупав, щом елементарен намек не те оправя. То и на мен ми дреме на оная работа за мнението ти, ама не го казвам. Апа това, че си търсел точно тоя мотор ме убеждава в написаното по горе.
Фани се малко по културно, мъжки!!
И я просветли невежите за тея предимства на 1.6, че ти май си първия дето ги е открил. Десет души пишат, че е слаб за купето(да не пускам колко теми има за това) ТОй си знае "глупости". Говори конкретно, какво ми даваш оценки като първолак.

Извинявам се на участниците в темата за грубия изказ, но има една порода хора които било поради възпитателни увреждания, било поради израстване в нездрава семейна среда, подтикват заобикалящите ги към лошо. Няма да пиша повече "глупости".

Потребителски аватар
kortes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kortes » Пет 09 апр 2010 21:22

Въпрос колеги. Тук, в Анталия продават също Passat 1,4 TSI 122 . Това какво значи...
След катo 1.6 не е толкова мощен повечето конски сили (122) компенсират ли този още по малък двигател....

:roll:

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Пет 09 апр 2010 21:49

Здрасти колега
И аз като теб се точа на Пасат 6-ца
В момента карам 3-ка с 1.8 двигател с газ и този двигател е със 107 коня и като за талига като нея не е зле
Не е Формула 1 ама на газ разхода градско е около 10 през зимата
Лошото е както казва колегата че е 75 киловата и преминава във горния клас на данъците където дерат кожи
А на тези които те навиват за нафтова печка ще има кажа следното
ЦЕНИ НА ГАЗ НА ОМВ 0,84
ДИЗЕЛ 2.18
СПРИНТ ДИЗЕЛ 2.25
А КОЕ Е ПО ИКОНОМИЧНО ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ГАЗ-БЕНЗИН
:обичам ви

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 09 апр 2010 21:50

sasho07 ще ти кажа някой от нещата който са предимство на 1.6 пред по големите.
цената на данъка
гори ми 8 градско на газ
а аз минавам по 100 000 на година и то предимно лятото.
не си меря пишката на магистралата с мерцедеси и каени mhihi
когато бях на 18 г. карах и аз едни 2.0 куб. с 220км/ч
ма кво ли значение има за теб това ,нали ти го казва един тъпак който знае че иска да стигне и кара с 110-120 макс.
никой не ангажирам с какво да си купи,казвам че колата се държи прилично по байра ако караш нормално.просто вашите приказки че някой ще ме бута по пътя към планината ,са несериозени.

п.п. мери си приказките.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Съб 10 апр 2010 7:44

swissmad написа:

Прав си Моспек ,та направо се чудя как минаха тия великденски празници само с 1 жертва-
някакъв се е ударил в жилищен блок.

ПП.Между другото карал съм ПАСАТ Б4 с АЕК мотор(1600 куб.см-101 к.с.) и ПАСАТ Б4 с ABS мотор (1800куб.см-90 к.с)-на ПРАКТИКА разлика във вървежа НЯМА или е толкокова незабележима ,че неможеш да я усетиш.Коѝ каквото и да ти разправя на теория(а теории много) на практика е това.

Колега, а ти като си карал и с двата мотора Пасати, пробвал ли си с 5 човека да караш на 5-та с 60 км/ч, пък и да тръгнеш да ускоряваш на същата предавка с такава малка скорост, та говориш такива глупости! Те тогава ще видиш колко е по-напред "стария" 1,8 mi в сравнения с 1,6i. Не говоря за динамика и ръчкане на скорости, а за сигурно и нормално "наемане" и ускорение без да ръчкаш на по-ниска предавка и без да се тормози мотора и чука аванса!

Върни се в “Passat”