Първо да се извиня че чак сега пиша и да благодаря за отговорите.Относно въпроса на stefan_gb1когато колата е на празен ход се усеща значително повече отколкото когато оборотите се увеличават.Правил съм следната проба задържам оборотите например на 1500 после на 2000 и пак се усеща притреперване но колкото се увеличават оборотите толкова по-малко се усеша,чак след три хиляди оборота започвам да не усещам притреперване но предполагам че го има но просто не мога да го усетя.Когато съм в движение не усещам нищо.
Да ви призная това притреперване го има от 2-3 години.Ходил съм при N на брой майстори като всеки казва различно и съответно сменям части без никакъв ефект.Само последния при който ходих измери компресията и каза че е от разликата в компресията на цилиндрите.Никога до сега не съм мерил компресията и не мога да направя съпоставка дали има разлика от преди 3 г. и сега.Колата я имам от 2004г. и си върви много добре ускорява всичко си е ок само като е на празен ход притреперва като това се усеща най-много на волана а също и като се гледа двигателя когато работи на празен ход се вижда как има притреперване.Не е голямо но го има.
ПАСАТ Б4-ниска компресия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ПАСАТ Б4-ниска компресия
br1lata88 написа:Петър Петров написа:Колега, смени първо майстора - кви са тия 11.7 бара и кви са тия 450 лева ?!? То на ново от завода стойността е 10.5, как ги прават тия работи?!?
това от завода не е налягане а степен на згастяване
Я си обясни налягане и степен на сгъстяване и кажи, ако можеш, каква е разликата
Здр,колега аз имах подобен проблем със пасат Б4 ADZ.Проблема беше следния неравномерен ход и зверско чукане при палене на студен двигател
Следва и решението тези двигатели са със хидравлични повдигачи при мен един повдигач,всъшност не разбрах какво му беше станало на повдигача но май не се изпразваше сам или нещо подобно та смених и 8те повдигача струваха 80 лева немски INNA успех
Следва и решението тези двигатели са със хидравлични повдигачи при мен един повдигач,всъшност не разбрах какво му беше станало на повдигача но май не се изпразваше сам или нещо подобно та смених и 8те повдигача струваха 80 лева немски INNA успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:Я си обясни налягане и степен на сгъстяване и кажи, ако можеш, каква е разликата

Код: Избери всички
Степен на сгъстяване е отношението на пълния обем на един цилиндър в бутален двигател към обема на горивната камера. Тоест степента на сгъстяване показва колко пъти се смалява обемът на цилиндъра през време на такта сгъстяване. Степента на сгъстяване е конструктивен параметър на всеки двигател, който е твърдо заложен още по време на проектирането на двигателя и не се изменя с времето, амортизацията, различни добавки и др. Степента на сгъстяване не може пряко да се измери. Тя се изчислява като отношение на обеми.
Компресията е диагностичен параметър на двигателя. Компресията е максималното налягане, което може да се достигне в цилиндъра без да работи двигателя при честотата на въртене на стартера. Тя зависи от степента на сгъстяване и уплътнението на цилиндъра. Дава информация за състоянието на уплътняващите елементи - клапани, сегменти, повърхност на цилиндъра. Компресията се измерва директно с компресомер. Тъй като компресията е налягане, тя пряко влияе на работата на двигателя, процесите на горене, детонации и др.
Двигателите с по-голяма степен на сгъстяване имат по-висока компресия (когато са изправни)
Източник: http://www.ladaclub-bg.com
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявай колега, мааалко съм се отнесъл нещо, то тия пусти бири 
ама па и тая цена 450 лева е

ама па и тая цена 450 лева е

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не гори масло, от всичко, прочетено дотук, проблема е от някой клапан.