мнение за чип на 1.8 моно 90 коня
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мнение за чип на 1.8 моно 90 коня
Така и не разбрах: чипването действа ли при работа на газ, при обикновена газова?
walentin написа:..
Ъпсурт на газ да има ефект.По добре си вземи валче както колегата е направил,тогава ще има ефект.Колко кинти е вала от 2Е

- ivchoforever
- Автомобил: Passat B3 1992
- Двигател: 2.0 115 ADY
Валчето върви между 30 и 50лв. 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Основното предимство на 1,8 моно моторите е че може безпроблемно да се карат на газ
Ако решите че искате да върви малко повече - най лесно е да покарате на бензин, или да си отвиете малко повече кранчетата на газта
Даже при второто тръгва доста добре. Естествено разхода се повишава малко, но като ви омръзне да карате "бегачка" регулирате газовота и всичко си е нормално
Ако сте решили сериозно да позасилите мотора може да прегледате тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=54&t=194975&start=0
всичко е добре обяснено и има ясен резултат.

Ако сте решили сериозно да позасилите мотора може да прегледате тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=54&t=194975&start=0
всичко е добре обяснено и има ясен резултат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
напълно съгласен с горното мнение.
Аз като искм да ми върви повече колата/защото ми е на газ/просто щраквам ключето на положение бензин и тръгва повече.Няма смисъл от тунинг на мотор който се кара основно на газ.

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
I4o_naskov написа:Интересно тема колеги и аз карам б4 с АБС мотор и съм се чудил дали може да се сложи подобно нещо и дали ще има някакъв смисъл,но мисля че някаде бях чел че пасват колекторите и инжекциона от 1.8 112к мотора,ама може и да бъркам
viewtopic.php?f=52&t=140213
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Малко не е по темата, но имам един въпрос
Ако реша да си сменя главата с такава с по-големи клапани, от какъв мотор може да се сложи?

Ако реша да си сменя главата с такава с по-големи клапани, от какъв мотор може да се сложи?
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хора помислете малко закво са ви големи клапани чипове и колектори на мотори със степен 9:1 или 10:1 само излишно набиване на пари без резултат. При атмосферните мотори не се ли подготви мотора нито един от тея компоненти няма да работи както се желае за жалост всичко е свързано иска се яка степен.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
vit_autosofia написа:I4o_naskov написа:Интересно тема колеги и аз карам б4 с АБС мотор и съм се чудил дали може да се сложи подобно нещо и дали ще има някакъв смисъл,но мисля че някаде бях чел че пасват колекторите и инжекциона от 1.8 112к мотора,ама може и да бъркам
viewtopic.php?f=52&t=140213
Мерси колега

Пъво искам да подчертая , че с мнението си не искам да обидя никой и не ангажирам никой с него !!
Ако двигателят 1.8 ви се струва маломощен и сте се приготвили да дадедете 200 - 300 лева за него с щел да повишите мощтноста му . Лично според мен не е добра идея . Не мислите ли , че по - добрият вариант е да продадете вашият и да потърсите автомобил с двигател абф или вр6 ? Като сложите и приготвеите пари за тунинг към тези който сте взели за вашият ще се наложи да доплатите съвсем малка разлика или дори могат да ви останат .
Ако двигателят 1.8 ви се струва маломощен и сте се приготвили да дадедете 200 - 300 лева за него с щел да повишите мощтноста му . Лично според мен не е добра идея . Не мислите ли , че по - добрият вариант е да продадете вашият и да потърсите автомобил с двигател абф или вр6 ? Като сложите и приготвеите пари за тунинг към тези който сте взели за вашият ще се наложи да доплатите съвсем малка разлика или дори могат да ви останат .
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
IANSTO написа:Пъво искам да подчертая , че с мнението си не искам да обидя никой и не ангажирам никой с него !!
Колега съгласен съм с мнението ти,но лично не смятам да сменям 1.8 90 коня защото ми е достатъчен,просто ми стана интересна темата