Мнение за конкретен пасат
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Re: Мнение за конкретен пасат
Карах Б4 с такъв двигател и впечатленията са ми - висок разход 12-13 л бензин в града и около 8,5 извънградско.Тромав е, но ако не те притеснява разхода и динамиката върши работа.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:vasilb написа:За тези от 98 и 99г. просто съм останал с впечатление, че имат повече фабрични дефекти и има по-голяма вероятност да се появи нещо, но пък Гундолф може точно на този да се е объркал и да го е направил като хората! И все пак най-важното е двигателят, ръждата и окачването, които с тези снимки няма как да се преценят! Проверка на място от човек, който разбира, пък пастиране или една бадана на колата винаги може да се удари ... !
За пръв път пък чувам за фабрични дефекти при Б5 (като изключвам 2.5 двигателя). Дай пример моля?
Още в първия пост в темата казах, че не съм карал такава кола, а изказвам впечатления от това, което чета във форума, казано от хора, които са доказали, че разбират! Всяко нещо, което започва да се прави в началото, има недоизкусурени неща, колкото и перфектна да е марката и фирмата! Не смятам да се оправдавам, а на фона на почти 2600 коментара предполагам, че добре знаеш как се използва търсачката с ключови думи "детски болести". Мненията във форума може само да насочат, а човекът решава и плаща! И пак казвам - най-добре да се види на живо от разбиращ човек с опит! Успех!
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Истина е, че в B5.5 са изчистили доста от проблемите в B5.
Има тема в Пасат раздела по въпроса. . .
Има тема в Пасат раздела по въпроса. . .
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Почти съм сигурен, че са му върнали 200хил.км - нова топка, нов калъф на скоростния лост, а и сметни 13г. - 160хил.км. Невиждам състоянието на педалите, ако ходиш да я гледаш на место свали и калъфа на шофиорската седалка - може и да е кърпена
. Бива евтино, но пак трябва и да сме разумни все пак. Колега ако имаш възможност поразгледай в нета как са тези екземпляри/година, километри/ в обявите, но в Швейцария.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не намирам тема с "детски болести" и "бъгове" при пасат Б5 (пак казвам, не 2.5 V6)
Та ще съм благодарен, щом колегата знае такава да я метне или да ме осветлите малко по въпроса.
Та ще съм благодарен, щом колегата знае такава да я метне или да ме осветлите малко по въпроса.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Това са темите.
Само че, те са валидни и за 5.5.

За други характерни "слабости" аз не се сещам.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те и 98-99та не са началните години на производство...
Надявам се колегите са се включат и да кажат къде са тия болежки.
Надявам се колегите са се включат и да кажат къде са тия болежки.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Ivajlo82 написа:Бива евтино, но пак трябва и да сме разумни все пак. Колега ако имаш възможност поразгледай в нета как са тези екземпляри/година, километри/ в обявите, но в Швейцария.
Колега не си прав! Обявите в интернет са 99% на търговци, затова това не може да е ориентир за цената! А пък и кризата доста е налегнала автоджамбазите, може да им трябват "свежи" пари в този момент

Най-добре е "око да види и ръка да пипне", пък и разстоянието В.Търново - Плевен не е голямо, хем колегата ще си направи екскурзийка /в Плевен има какво да се види/, хем и колата ще види!
- bobby route
- Автомобил:
- Двигател:
Aбе, на мене цената ми се вижда нормална
Те, това го взех преди два месеца, за маа-алко повече кинти (е, с повечеко екстри
)
http://media.snimka.bg/6018/018291830-big.jpg
http://media.snimka.bg/6018/018291829-big.jpg
.... ама криза е!!!....

Те, това го взех преди два месеца, за маа-алко повече кинти (е, с повечеко екстри

http://media.snimka.bg/6018/018291830-big.jpg
http://media.snimka.bg/6018/018291829-big.jpg
.... ама криза е!!!....

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега няма клима, няма радио, най евтината червена боя която гори бързо от слънцето и е 1.6 мотор - нищо хубаво, поне един скапан климатик или радио поне. Ако нямаше и АБС щеше да е най базовата (петица). А и лети джанти няма. По лесно е да се опише какво има не какво няма.
Всички казват, че въпросната кола нямала климатик, но при по-внимателно вглеждане на снимката с интериора се забелязват три врътки. Точно над нишата за радиото.
П.П.
. Явно въображението ми е голямо.
П.П.

Последна промяна от valio_ на Пет 04 юни 2010 8:52, променено общо 1 път.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Да, три врътки са - топло/студено, вентилатор и на къде да духа.
Ако има клима, копчето за вътрешна циркулация ( точно под врътките ) е наполовина и до него има едно копче AC.
Ако има клима, копчето за вътрешна циркулация ( точно под врътките ) е наполовина и до него има едно копче AC.
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Здр. колеги! След като с интерес прочетох всичките ви интересни и полезни за мен мнения вижте на какво попаднах:
- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ls#contact
- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Разбрах, че във форума Плевенчани са малко, та разчитам главно на Русенците, хайде аз ще поема отговорност за огледи за град Велико Търново
Ако тия колици се окажат читави това напълно ще удовлетвори скромния ми бюджет, стискайте палци и хайде Русенци?!?!
- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ls#contact
- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Разбрах, че във форума Плевенчани са малко, та разчитам главно на Русенците, хайде аз ще поема отговорност за огледи за град Велико Търново
Ако тия колици се окажат читави това напълно ще удовлетвори скромния ми бюджет, стискайте палци и хайде Русенци?!?!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някак си не мога да повярвам, че може човек да си купи б5 за 4000-5000лв.
Не знам, сигурно заради кризата и спада на цените, но пък 5к.... стига бе
Надявам се си наясно, че са на поне 300 000 километра.
Иначе черния ми хареса повече, като изключим двигателя.
Не знам, сигурно заради кризата и спада на цените, но пък 5к.... стига бе
Надявам се си наясно, че са на поне 300 000 километра.
Иначе черния ми хареса повече, като изключим двигателя.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Е що да не е нормално, на 12+ годинки са вече... колко да струват, като се има предвид че болшинството точно са в състояние на теб да се падне честта да почнещ да сменяш неща, до този момент оригинални... пак ще наближи 8-9 докато я вкараш, маркираш, аларми, течности, накладки, филтри, ремъци, ролки + като има някое ремонтче алабала.. .