Дилема относно избор на пасат б3 1.8 моно или 2.0 2Е???

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Дилема относно избор на пасат б3 1.8 моно или 2.0 2Е???

Мнениеот Гергин » Нед 06 юни 2010 17:56

Аз мисля, че климатикът е голяма екстра. Както и повечето коне.
От друга страна, тези неща за тези години коли са малко спорни като предимство.
Много зависи какво търсиш и с кое можеш да направиш компромис.
Дай повече подробности за колите. От кого ги взимаш, цена, цвят :lol: Каквото се сетиш. 1.8 го хвалят много, меко казано. Карал съм и е приятен. Газта не е за пренебрегване. Водили ги на монтьор да ги погледне?
Мисля, че имаш поне малко повече симпатия към една от колите. Довери се на себе си.

nikizhelev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikizhelev » Нед 06 юни 2010 18:26

Здравейте,Колеги.Казвам "колеги" защото от петък съм собственик на пасат 1,8 моноинжекция,комби с климатик! Изминал съм около 300 км и съм доволен,върви прилично и стегнато.Преди това имах Ксара 98г. 1,4i 75кс.Надявам се,че ако евентуално имам нужда от някакъв технически съвет тук ще има от кой да го получа! Леко и безавариино шофиране на пасатите!!!

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Нед 06 юни 2010 18:51

Повече данни за 2Е-то:
Особености:
• 4(5) Врати
• ABS
• Аларма

• Бордови компютър
• Ел. Огледала
• Ел. Стъкла

• Имобилайзер
• Климатик
• Лети джанти

• Металик
• Нов внос
• Серво управление

• Стерео уредба
• Халогенни фарове
• Центр. заключване
Допълнителна информация:
2. 0i 115кс. -Пълна инжекция, ГАЗОВА УРЕДБА, КЛИМАТИК, 4 ел. стъкла, Заден споилер, Стерео, халогенини, Лети джанти, Изключително запазен автомобил! !!
И сега за моноинжектопляктора:
Особености:
• 4(5) Врати
• ABS

• Ел. Стъкла
• Нов внос

• Сервизна книжка
• Серво управление

• Стерео уредба
• Халогенни фарове

• Центр. заключване
Допълнителна информация:
Кола на абсолютно реални километри, много запазена.
2Е-то е бордо, а моното е черен.

Продавачите са автокъщи и на двата автомобила.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Нед 06 юни 2010 20:41

И аз съм за 2Е макар да карам 1.8 :beer Успех с избора :да:

ponifar1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ponifar1 » Нед 06 юни 2010 21:13

Колега взимай смело 2Е. Аз съм с 1.8РП Без клима и каквито и да било други екстри - мъка голяма. Климатика е голямо, дори огромно предимство. 2Е е по-як и също толкова надежден като 1.8, та дори и повече. Относно газовата - във всеки един момент, ако ти хрумне или ти прави някакви проблеми/макар, че невярвам/ можеш да сложиш инжекцион. Ако избереш 1.8 след време ще съжаляваш. Все пак, който екземпляр е по-запазен /лаково покритие, техн.състояние, визия и др./ избери него. Климатика е много, много важен имай го впредвид.
В твоя случай и като собственик на 1.8РП без клима те съветвам да вземеш екземпляра с 2Е мотор.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 06 юни 2010 21:28

Добре де, видял ли си ги на живо, покара ли ги?
Цената? Не са комбита доколкото разбирам, което е огромен минус за мен.
Нещо по конкретно.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 07 юни 2010 7:40

Днес ще ходя да ги гледам и ще минат диагностика и двете.И двете са седан.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 07 юни 2010 16:27

Току- що се прибирам от Враца.Гледах 2Е -то, собственика на автокъщата ми дава ключовете отивам до шофиорската врата (която неможа да се отвори, та влизах от пасажерската). Отварям капака да огледам ДВГ-то (оглед на всички видове маркучи, кабели букси и т.н.), при което не откривам никакви забележки, с хубавото дотук.Влизам в колата да я запаля и да огледам интериора и екстрите и за мое учудване пали на бензин с клизма, след като автоматичния смукач си свърши работата колата държеше постоянни 500 оборота на бензин (ако бях превключил на газ и както е с обикновенно АГУ не ми се мисли), слизам да чуя как работи при което се разнесе странен пушек от загрято масло, по думите на продавача е капнало масло при смяната му, имаше съвсем малко омаслени местенца по двигателя.Качвам се и пускам климатика - той не работи, пробвам ел. стъклата - задно дясно не затваря, пипнах да извадя пепелника, той ми остана в ръцете, затварям шофиорската врата при което пада пластмасовия джоб. По едно време двигателя започна да работи като дизелов такъв някакво страшно тракане. Отварям багажника преглеждам, затварям (със страхотен трясък на третия път се затвори), оглеждам колата дали линията и е наред - откривам следа от удар (разминаване между десен заден калник и задна броня), малко след това усетих че цялата кола е пребоядисана. Качвам се вече да я пробвам след два метра установявам, че ABS-а на колата не работи - няма спирачки.Връщам я на мястото и след подкараните 10 метра слизам и оглеждам амортесьорите - омаслени и със скъсани прахоуловители.Собственика на автокъщата като чу думите ми са стенд и проверка за издирване му се присра. >>>>> Следователно от Враца и Монтана и котка за дамазлък ви не требе.Става въпрос за автокъща Експресауто срещу блок 2 при КАТ. ЗАБОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ!!!Кола от тази автокъща или изобщо от ВРАЦА И МОНТАНА!!!Конкретното 2Е отпадна като вариант утре ще гледам софииското моно.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 07 юни 2010 16:40

Колеги да не забравяме че, все пак си зависи в какво състояние са колите.

п.п. Аз съм с 1.8 моно и не се оплаквам, мисля че 2.0 ще гори с литър от горе :roll:, но си заслужава ако е с климатик, по добре колата да е по-мощна.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 07 юни 2010 17:02

Намери си моно с клима и си ти.
А тая кола за 200-300лв що да не я вземеш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Пон 07 юни 2010 19:46

Nikunata написа:Вземи си 2Е.Карам го вече 6-та година,довилен/и климата си е екстра/ с обикновена газова.11 на сто градско/Пловдив/ за морето ги свалям на 8.Послушяи чичо/NIKUNATA/ си и няма да сбуркаш!!!

Е как ги правите тези 11 градско на газ с обикновенни газови нз...аз карам Б4 2Е и по книжка ми дават 11.5 градко на бензин ти как на газ падаш на 11 :screwy
Аз съм с Газов инжекцион и ми дава градско 13-14л при положение че съм в малък град не някой голям като Пловдив с сфетофари нищо лично ама напрао се излагате!

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пон 07 юни 2010 22:46

Nikolai Roev написа:Е как ги правите тези 11 градско на газ с обикновенни газови нз...аз карам Б4 2Е и по книжка ми дават 11.5 градко на бензин ти как на газ падаш на 11 :screwy

Прочети предпоследното мнение на тази страница,ако искаш провери и каква тема съм пускал в този раздел преди 1-2 месеца

viewtopic.php?f=59&t=6614&start=630

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 08 юни 2010 9:07

Nikolai Roev написа:
Nikunata написа:Вземи си 2Е.Карам го вече 6-та година,довилен/и климата си е екстра/ с обикновена газова.11 на сто градско/Пловдив/ за морето ги свалям на 8.Послушяи чичо/NIKUNATA/ си и няма да сбуркаш!!!

Е как ги правите тези 11 градско на газ с обикновенни газови нз...аз карам Б4 2Е и по книжка ми дават 11.5 градко на бензин ти как на газ падаш на 11 :screwy
Аз съм с Газов инжекцион и ми дава градско 13-14л при положение че съм в малък град не някой голям като Пловдив с сфетофари нищо лично ама напрао се излагате!

Сигурно на светофар слизат да прибутват или пък са монтирали педали с верига :)
с клима 14-16 (на газ) в София и то при не много як трафик

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 08 юни 2010 10:21

plamen000000 написа:Току- що се прибирам от Враца.Гледах 2Е -то...

Аз се притеснявах, че по моята кола тук-там се намират забележки... :screwy
Та тя е като Майбах (е, 20 годишен Майбах) в сравнение с това, което си видял! mhihi

Успех с търсенето. Колите са хубави, удобни за пътуване и много здрави, но за толкова години вероятно доста хора са издевателствали върху тях... :|

Мисля като колегите по-горе... важно е автомобилът да е читав!

gogo102
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo102 » Вто 08 юни 2010 11:35

Е как ги правите тези 11 градско на газ с обикновенни газови нз...аз карам Б4 2Е и по книжка ми дават 11.5 градко на бензин ти как на газ падаш на 11

Аз съм също с обикновенна АГУ.ПАсата ми е Б3 2000куб.136к.с.16v.Лично аз съм го засичал.Градско 11,а на дълуг път,дори и с малко градско 8.5.Който не вярва,негов проблем.Така че,няма да е лошо колегата да си направи допълнително центровка на газта.Иначе много парички отиват на вятъра.А между другото на бензин:градско-10,извънградско-6.5.Който не вярва,може да му докажа.Пълни баката и проверяваме.
ПОздрави!

Върни се в “Passat”