Пасат Б5 малко информация

Техническа и сервизна информация за Passat
sashot
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко информация за Пасат 5.

Мнениеот sashot » Съб 12 юни 2010 16:31

Общо взето дребни, досадни и предимно електрически. Студени спойки, които се пукат в платките на машинките за централното заключване, модула с копчетата за управление на прозорците в шофьорската врата и което е по-неприятно в блока за управление на абс-а, проблеми с отоплителите на огледалата, пълната недомислица със свързването на снопа кабели до комфорт-модула без запойки, кербовка или куплунг, а просто ускани медни жила, които, предвид и без това лошо избраното място за комфорт-модула корозират...
Повечето от тези проблеми са избегнати в рестайлинга.
Изобщо важи правилото, че колкото по-късно е слязла от конвейера колата, в рамките на периода, през който се е произвеждала, толкова по-малко дребни, фабрично обусловени болежки има по нея. Затова се казват "детски" болести.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 14 юни 2010 10:05

Мерси за отговора :да:

hijacker
Автомобил: Skoda Octavia 1U5. 1.9TDI 110hp
Двигател: ASV 2001

Мнениеот hijacker » Вто 21 май 2013 18:53

Здравей колега,
събуждам една стара тема но аз съм в момента на същото положение, възнамерявам да сменям меко казано перфектната 190ка 1.8 1990г бензин, която карам в последните 10 години!!! с пасат Б5, 90 коня, АХУ мотора.

Освен, че ми трябва климатроник търся още и: по-нисък разход на гориво и кола с по-голям багажник - комби.

Пиши какво стана, смени ли W202 и с какво? Доволен ли си, какви проблеми/ремонти срещна?

Поздрави!
-Николай

Върни се в “Passat”