Перката на пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Tomata-1667
Автомобил:
Двигател:

Re: Перката на пасат б5

Мнениеот Tomata-1667 » Сря 30 юни 2010 20:25

Вече е монтирах работи безупречно малко смяната ме поузори че е сменях по хитрия начин, без да се разкачват елементи от предната маска :wink:

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Вто 06 юли 2010 12:30

На мен изгоря перка за климатроника, като се обадих в Елит Кар ми казаха 340 лв за Vemo. Колата е Пасат 1.9ТДИ 2004. Затова предпочетох toprun, китайска, която излиза 180 лв.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 06 юли 2010 22:42

За Б5 китайчето е около 120 лв, за Б5.5 - около 180 лв.
П.С. На мойта кола откак си сложих климатика съм със Топран перка и вече над 3 години няма зор.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 06 юли 2010 23:40

Еми по оная таблица AFN-овата е 80 вата,аз да се бодна в темата да питам,като ходих на дежурната профилактика на климатроника,тия ми казаха,че виско перката не се въртяла доста,и почти не охлаждала,а аз в жегите,си го тормозя както обикновено,и никога,НИКОГА не ми е качвал над 90 градуса,закове ги и не мърда.Та се чудя,дали да я закачам,или да не я барам,тъй тъй си работи.

И да питам,евентуално,ако почне да загрява и виско перката не охажда добре,при НЕВКЛЮЧЕН климатик,ще се включи ли електрическата перка ???

Б5-АВГ комби

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Сря 07 юли 2010 8:13

Според хора от оторизиран сервиз - да ако тръгне да прегрява колата ще се включи ел. перка. На мен като ми се счупи перката и питах в сервиза защото ми се налагаше да пътувам. Отговора беше - без климатик няма проблем но внимавай и следи температурата, защото ако започне да загрява колата ел. перката ще се вклщчи принудително.

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Пет 03 сеп 2010 13:17

Обадих се в Елит Кар за перка 300 вата за пасат Б5.5, казаха ми 300 и нещо лв, което ми се стори доста скъпо. Затова взех Toprun за 180 лв.

Потребителски аватар
vladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladii » Съб 22 яну 2011 23:46

Вече 1 година съм с перка Topran и нямам никакви проблеми.Ако някой иска мога да му намеря на 130лв чисто нова от магазин.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 22 яну 2011 23:54

за ел. перка е така,да.Ако работи компресора на климатика/климатроника - перката си работи постоянно.Ако не работи климатика/климатроника,перката ще тръгне само,ако колата започне да загрява,както е при по-старите - има си датчик с 2 степени и той си я пуска и спира на 2-те и степени,според това колко е загрял мотора.
Виско перката оказва влияние на работата на климатика,особено ако радиаторите се мърляви,а почти никой не е*ава да ги мие напролет ама както си трябва - да се разглоби предницата,да се свали клиамтичния,да се измие той и после и водния поотделно .Това е много важно за работата на климатика и за ефективността му.
Иначе Пасат В5,който да пргрява не съм виждал.Дойде един с неработеща ел. перка и виско,което си спира на ръка.Климатика тръгваше и след малко спираше,заради авариината защита на 35 бара. Колата повече от 90 градуса не качи за доста време работа в сервиза и ужасно мърляви предни радиатори.Охладителната им система е доста добре сметната и дори без почти никакво охлаждане,колата си работи чудесно и не подминава 90 градуса.
:beer

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 23 яну 2011 11:29

И аз я сменявах тая перка. Намерих си я в моргата...тъкмо влачеха едно ударено AUDI A4 за джуката да го разкостяват. 50 лева ми искаха на мен....взех я..какво да правя. Но между перките на аудито и на пасата AFN 1998 год. има разлика в стойката,иначе мотора е еднакъв.Сменя се стоиката и всичко е ОК. А иначе новичка не знам си каква марка от ауто+ ми я даваха с отстъпката някъде около 110 лева. Но аз предпочетох оригиналната от аудито. Ако си взимаш втора употреба гледай за луфта на ротора да не е много голям.
А иначе колкото до ремонта на тия перки, аз я носих на един, които каза че може да ми пренавие намотките (понеже на моята бяха изгорели намотките) щял да смени и задната втулка, защото се беше изяла и за всичко това щяло да ми излезе някъде между 40-50 лева.Единственото проблемно нещо което се появи, беше това че от предната страна от към перката, ротора е на лагер, които е много яко капсулован,и за да се смени трябва много бой и играчка.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Вто 25 яну 2011 23:31

Аз мога да ви доставя оригинална на цена от 300лв. Говоря за 8D0959455B този каталожен номер...

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 25 авг 2012 23:41

Колеги кога включва 1 и 2 степен на тая перка ? Аз като включа климата и тръгва на 2. А като работи без клима и загрее на 90 С включва 1 степен, и отделно виското се върти.

Върни се в “Passat”