Здравейте колеги,темата е доста стара но имам какво да добавя по нея.От скоро и моя джам заден десен на Пасат б5 комби спря да се сваля,а машинката си работеше и днес реших да се занимавам с нея следвайки инструкциите от тази тема и се получи следното.
Сваляйки джама до долу и гледайки през дупката на релсата с жилото видях,че няма нищо ни помен от копче ни капаче ни нищо само дупка в гребена (водача)и дупка в стъклото.Наложи се да свалям металната кора вдигайки джама на горе и задържайки го чрез тиксо за рамката.След известно търсене открих пластмасова втулка бяла срязана по дължина с размер по малък от дупките на гребена и джама и нищо друго.Когато пъхнеш втулката в дупките (голямо центрене е и е неудобно) тя не стои там и при най малкото пипане тръгва да пада явно има уплатнител който я раздува на принципа на дюбела,но при мен беше изчезнал.Реших проблема по следния начин:
Сложих втулката на мястото и,взех един болт 8мм дълъг 2 см и го пъхнах през втулката и го стегнах умерено с гайка от другата страна към външната част от вратата.Упражнението се извършва с открехната метална кора и свален до долу джам(неудобно е особенно ако си сам)
Жилото остава сравнително далече от главата на болта около 8мм-1 см в страни.След поставянето му всичко си тръгна както трябва никави проблеми.Имам и снимка как изглежда с болта но не знам как се качва в сайта.Извинявам се за дългия локум който разтегнах,но гледам да описано максимално подробно.
Пасат В5 Заден ляв прозорец- проблем
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF