Пасат 93 или 94г?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 93 или 94г?

Мнениеот walentin » Вто 20 юли 2010 18:47

Търси запазеният екземпляр, все пак не купуваш календарче. :applause: :applause: За сведение, моят Б4 е 1996 няма никакви удари, но ръждата го яде по веждите като Вектра. Ламаринтата на Б3 е по-яка.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 21 юли 2010 8:44

Б3 - последният истински автомобил ... казват майсторите.
Видях едно мнение което подкрепям с 2 ръце. Б3 е по-готин на външен вид.
Има Б3 с куп екстри. Общо взето досега не съм се качвал на 2 еднакви пасата Б3, винаги се различават по нещо.
При равни условия бих взел Б3.
А и честно казано не съм привърженик точно пасата от тези години да е дизелов мотор.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 21 юли 2010 9:18

Аз съм с Б4 от първите, повечето детайли са от последните месеци на 1993 и съм много доволен. Ръжда имах на една от веждите на заден калник и леко повдигане на боята около гърловината за горивото(които ми оправи колегата teneketo) и в ниската част на врата, :wink: като последното е от ок 4 години и няма съществено развитие.
Т.н. ботуши, където лягат амортисьорите с пружините на моя Б4 са идеални.
Иначе определено ми харесва повече интериора и фейслифта на този модел. При Б3 слабо място е ножа на предната броня, който съм забелязал на не малко пасати е счупен, деформиран и или с липсваща част, като в подобно полежение е и решетката пред радиатора. Това разбира се е изключение при колегите от форума, повечето от които си поддържат много добре автомобилите.
Препоръчвам ти Б4 1.9 ТДИ - 110 к.с. Извънградско при икономично шофиране се постига спокойно ок 4л./100.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 21 юли 2010 21:50

Имам и двата, според мен са еднакво здрави, за ръждата - почти липсва и при двата , освен ако няма чукнато някъде я от камъче я от др нещо.
Таблото вътре при В4 е по-здраво което е голям + при ремонти, като цяло колата на мен ми изглежда по-съвременна за разлика от 3та,която като екстериор си е кола на 80те години :wink:
А ако потърсиш добре по-лесно ще намериш кола добре запазена произведена 96-7 от колкото 93, все пак математика , не само В3 има запазени ...

Върни се в “Passat”