Passat B3 аномалия със спирачките
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Re: Passat B3 аномалия със спирачките
За какво се смееш бе колега. Ако не вярваш ела да ти покажа, помпата е още налична.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За свиване от топлото! Нищо не се свива при затопляме, ами гумичките омекват и пускат повече обратно!
ФВ имат калпави помпи, почти не стават за смяна на гумички. Наскоро разглобих 5 стари и всичките имаха каверни от корозия. Надявах се поне 2 да станат. Инак скоро сменях на Вектра само гумички - 89 година, помпата вътре свети! Алуниниева сплав...
Гумички не купувам от магазин, имам познат майстор, който ги прави. Негова досега не ми е изпуснала.
ФВ имат калпави помпи, почти не стават за смяна на гумички. Наскоро разглобих 5 стари и всичките имаха каверни от корозия. Надявах се поне 2 да станат. Инак скоро сменях на Вектра само гумички - 89 година, помпата вътре свети! Алуниниева сплав...
Гумички не купувам от магазин, имам познат майстор, който ги прави. Негова досега не ми е изпуснала.
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
За свиването:има материали с отрицателен температурен коефициент. Дали гумичките са такива-не знам на 100%. Това по спомени са ми го казвали. Ако има някой който работи в "Марица-изток" с гумените ленти по километър-два може да каже със сигурност. Там има системи за опъване на лентите защото се отпускат зимата. Но това по спомени. Но за отрицателния темп. коефициент го има със сигурност.