капачката на резервоара отказа да се отвори Седан Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: капачката на резервоара отказа да се отвори

Мнениеот Ljubon » Сря 04 авг 2010 9:54

vladko33 написа:Много странно- днес купих моторчето, сложих го и пак същата работа. Първта ми мисъл беше, че и това моторче не работи. После реших да го пробвам директно на акумулатора- работи си. Отзад буксата също дава 12 волта като цъкна бутона за отваряне на резервоара, но от нея не се завърта ?!?! Направо не знам какво може да се е повредило :shock

А старото моторче пробва ли дали работи на 12V?
ОК, отзад дава 12 волта, ама кабелите някъде са корозирали и не може да осигури нужния ток, за да завърти моторчето. Премери напрежението отзад при включено моторче и ще видиш, че напрежението пада!

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Сря 04 авг 2010 12:16

VWGT написа:проблемите може и да са ни различни, но симптомите са едни и същи, за това все пак ще споделя. Аз имах (и сега пак се появява от време на време) същият проблем. На два пъти го решавам, като го пръскам с WD-40. Знам, че този спрей не е полезен за ел.части ама върши работа, след всяко пръскане изкарва по 6 месеца. Зимата, като е студено по-често се случва. Предполагам, че нещо клеясва, замърсява се или замръзва (ВД-то гони водата, може и при мен контактите да са заминали и временно да оправям положението като ги омаслявам, не знам).

Кората само с дърпане ли я сваляш ?

Кората в багажника я свалям, като развия две пластмасови винтчета. Всъщност, не я свалям цялата,а я отварям колкото да стигна до моторчето. А ти кое пръскаш с ВД40? Защото ако пръскаш буксата- и аз пробвах същото, но без резултат. Пък и там всичко изглежда като ново. Съмнява ме данеби ключето отпред да е заминало и просто с мултицета да си показва че пуска 12 волта , но като го натоваря със силен консуматор да не му стига тока, защото е явно, че се мъчи да завърти, но сякаш му подавам 3 а не 12 волта.

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Сря 04 авг 2010 12:20

Ljubon написа:
vladko33 написа:Много странно- днес купих моторчето, сложих го и пак същата работа. Първта ми мисъл беше, че и това моторче не работи. После реших да го пробвам директно на акумулатора- работи си. Отзад буксата също дава 12 волта като цъкна бутона за отваряне на резервоара, но от нея не се завърта ?!?! Направо не знам какво може да се е повредило :shock

А старото моторче пробва ли дали работи на 12V?
ОК, отзад дава 12 волта, ама кабелите някъде са корозирали и не може да осигури нужния ток, за да завърти моторчето. Премери напрежението отзад при включено моторче и ще видиш, че напрежението пада!

Старото моторче за съжаление му видях сметката, но работеше отзад на буксата, като въртеше съвсем слабо, а поставено в механизва си изобщо не можеше да завърти. Явно проблема е някъде другаде, а не отзад. Май ще разглабям ключето на вратата :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 04 авг 2010 14:56

като отвориш капачката пръскам самия механизъм, без да свалям нищо. Навирам леко спрея, 3 леки пръскания, чакам 5 минути и след това при всяко цъкане на копчето механизма работи. Ама при мен, както казах, проблема може да е друг. Аз също много се съмнявах в копчето на вратата, но за сега спасявам положението :)

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот Данко » Сря 04 авг 2010 22:18

колега и при мен го имаше същият проблем с едно исключение ,че и централното отказа да работи. Оказа се снадка на кабели точно преди конфорт модула,просто беше прогнила от влагата.А като замервах клемите на моторчето за капачката с мултицет ми даваше 12V но с пробна лампа нямаше ток.

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Сря 11 авг 2010 21:08

Оказа се проблем със самия бутон. Отстраниха ми проблема в клубния сервиз в Герман !

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Нед 16 яну 2011 19:10

vladko33 написа:Оказа се проблем със самия бутон. Отстраниха ми проблема в клубния сервиз в Герман !

Отремонтирахте ли го колега копчето,или го сменихте?
Имам същият проблем на Б5.5 моторчето работи(директен ток),но при натискане на копчето неще да тръгне!

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Нед 16 яну 2011 19:59

Борислав Андреев написа:
vladko33 написа:Оказа се проблем със самия бутон. Отстраниха ми проблема в клубния сервиз в Герман !

Отремонтирахте ли го колега копчето,или го сменихте?
Имам същият проблем на Б5.5 моторчето работи(директен ток),но при натискане на копчето неще да тръгне!

Ремонтираха го- мисля, че с годините клеясва и не дава контакт. Много е неприятно като ти се случи като си на път :horror:

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 02 фев 2011 15:02

Да опиша решението на проблема с неработещото копче!
Оказа се че проблема е лош контакт в бутона!
Той се разглобява на съставните си части лесно с помоща на тънка отверка...
Така изглежда напълно разглобено :arrow:
Внимавайте при разглобяването да не загубите пружинката и една малка съчма,които натягат бутона!!!
Изображение
Сваляте пружинката която дърпа котвата и със ситна шкурка почиствате контактните пъпки и зглобявате по обратния ред!Почти нищо не може да се обърка при зглобяването!
Изображение
П.С. Вадих и машинката на самата капачка докато открия проблема и се оказа,че няма никакъв авариен начин за отваряне,за какъвто се споменава по-горе в темата!Нито въженца има,нито бутон зад кората!Това за Пасат 2003!!!

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Пет 04 фев 2011 20:08

тя нали се отваря само на затворена врата.ей кат си купих пасата малеее къв зор брах докато го разбера това
за малко си бях тръгнал от бензиностанцията.иначе по темата немога да ти помогна

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Пет 11 фев 2011 18:49

Да споделя и аз.И на мен ми отказа капачката за резорвара,свалих машинката и при подаване ток директно от акомулатора моторчето работи.При измерване с мултицед от буксата дава 11.3 волта,а от акомулатора 12.3 .Централното ми също не работи от както застудя,само на шофьорската врата работи от време на време.
Бушоните гледам уж са ок само където са доста замърсени(ще се почистят :) ) Та дали се е скапала инсталацията или има корозирали връзки при комфорт модула(или някъде другаде-къде?) и от там да има спад в напрежението от което мисля е проблема?

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Пет 11 фев 2011 21:21

Пад на напрежението идва от замърсени контакти на копчето,около 40ома ми показа на моето копче!
Отвори го и почисти котвата!

Потребителски аватар
snoopcar

Мнениеот snoopcar » Пет 11 фев 2011 21:59

Борислав Андреев написа:Пад на напрежението идва от замърсени контакти на копчето,около 40ома ми показа на моето копче!
Отвори го и почисти котвата!

Копчето го отворих и напрежението което идва към него преди да го предаде към машинката също е ниско 11.3

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Пет 11 фев 2011 22:51

Остава да са ти зацапани бушоните!

Потребителски аватар
snoopcar

Мнениеот snoopcar » Съб 12 фев 2011 17:31

Проблема е решен!
Оказа се изгнила снадка с кабели под мокета при комфорт модула.Вече и централното ми работи отново :banana ,направо ми е кеф.Колко материал само съм изчел относно проблеми с отключване-заключване на вратите,а то къде се оказа проблема.Също има доста влага под мокета,направо ватата е подгизнала :banghead:,но утре ще посушавам,че какъв Сливенски вятър излезе и каква пушилка се вдига :lol: .Комфорт модула смятам да не го отварям да подсшавам вътре.

Върни се в “Passat”