Колега не е необходимо да четеш. Това си е факт. А ако толкова много държиш, прочети постовете над твоя и ще видиш колко хора имат оплаквания и не само при пасати, а да не говорим пък колко не смеят да споделят. Пък споменатите модели автомобили са модели от 80-те години, а ние дискутираме за автомобили от 90-те. Предполага се, че технологиите са напреднали.
Има и още една предпоставка за неефективността на спирачната система. Тасовете. Това са нещо което може да доведат до много големи проблеми. Ако са заводски за този модел съм съгласен да се слагат, но за ментетата...
Запитвали ли сте се защо са отворите по джантите? Защо са с такава а не с друга форма? При движение те засмукват въздух и охлаждат. Тасове ментета закриват част от отворите които производилеля е сметнал, че трябва да ги има и от там въздуха за охлаждане намалява. От там загряване, спичане на накладките, по-дълъг спирачен път, пък ако минем в такъв момент през локва... и нови дискове.
Пасата не спира добре
Това направо ме шокира. Казах, че за Реното знам, че спирачките не са добри. Там има и един друг проблем, задните спирачки имат един саморегулиращ механизъм които да убира празния луфт между накладките и барабана, с времето обаче омекват едни пластини и пружините прибират накладките една към друга до край и като натиснеш спирачката няма въобще задни спирачки, а предни пилят гуми, но не спира колата.
Лошо, че и при Фолксвагените има такива проблеми.
Относно обезвъдушаването, ако има въздух то би трябвало да се проявява различно за предните две колела(едно да блокира, но другото не и колата дърпа на една страна).
Педала не е твърд и за това си мисля, че сервото работи.
Според мен нови дискове с хубави накладки и профилактика на системата ще свършат добра работа, но питам за марки от които сте доволни. По горе един колега пише, че е сменил Делфи с по-меки, но не пише каква марка са.
Сори за дългия пост.
Лошо, че и при Фолксвагените има такива проблеми.
Относно обезвъдушаването, ако има въздух то би трябвало да се проявява различно за предните две колела(едно да блокира, но другото не и колата дърпа на една страна).
Педала не е твърд и за това си мисля, че сервото работи.
Според мен нови дискове с хубави накладки и профилактика на системата ще свършат добра работа, но питам за марки от които сте доволни. По горе един колега пише, че е сменил Делфи с по-меки, но не пише каква марка са.
Сори за дългия пост.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ra4o написа: По горе един колега пише, че е сменил Делфи с по-меки, но не пише каква марка са.
Да, аз го написах, но не споменах марката на новите, защото я забравих. Съжалявам. Ще се обадя на едно приятелче, дето ми ги достави и ще го попитам, дано той помни! Само помня, че на кутийката имаше етикетче с цена от порядъка на 70-74 лева и го запомних, защото неговата отстъпка беше доста солидна.
neznaiko2 написа:Предполагам,че е вече сигурно малко късно но да споделя и аз.накладки PAGID-за мен са много добри,износвам ги за 15 хиляди(почти само градско),спира много добре,и пазят дисковете .
Това с 'пазенето' общо взето няма особено значение, след определен пробег се сменят и дисковете, ако преди това не са паднали под пределната си дебелина, разбира се.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
ВСичко е относително. Пасата не спира добре или това и онова спира по-добре са общо взето празни приказки обосновани на абсолютно субективна преценка. Всяка кола дава различно усещане като седнеш зад волана и предполагам че това е причината за мнения от този вид. Обективно би било ако различни марки и модели се тестват на полигон с куп условия и изисквания за да бъдат резултатите точни.
Моето лично усещане е че действително модела като че ли не е от най-спиращите но това е само усещане и определо не е подкрепено от факти. Все пак прегледайте спирачната система отстранете неизправностите ако има такива и ако пак не ви харесват спирачките се научете така да го карате.
Моето лично усещане е че действително модела като че ли не е от най-спиращите но това е само усещане и определо не е подкрепено от факти. Все пак прегледайте спирачната система отстранете неизправностите ако има такива и ако пак не ви харесват спирачките се научете така да го карате.