К.Одаджийски написа:passatcho_stz написа:Имам Пасат Б3 1.8 PF мотор пълен инжекцион![]()
![]()
...
Тоя и оня стъпков мотор май - нямат нищо общо един с друг освен името. Единия на АВS мотора май е позициониран при моното и поддържа дросела с лостче, тоя на РF мотора е електромагнитен клапан който се оправлява от ЕКУ-то и "прелива въздух отпреди дроселовата клапа навътре![]()
П.С А може би написах фундаментална глупост
А по въпроса си има поне 5 теми, като някои са придружени със снимки по етапите на разглобяване и посочване на възможните причинители на проблема. Освен това въпросното чудо на Бош/не съм виждал или чувал да има менте/ не е 300 лв., а е ок 110 лв. Но всеки може да си иска цена, пък ако има и кой да му я плати.
Аз съм отворил около 6-7 такива "играчки" - моторче за празен ход/МПХ/ и установих, че средно от 3 неработещи или работещи не както трябва може да се направи 1 работещо, но без гаранция колко време. Вярно е, че понякога става и само с профилактика, но ... е на късмет. Самото ел. моторче марка Томсън не знам да може да се отремонтира. Номер прави и ключето/осъществяващо начален контакт/, това е мястото, където контактуват пластините по които се плъзга, както посочи колегата четеца за положението на буталцето.