Проблем със стъпков мотор

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Проблем със стъпков мотор

Мнениеот Dpop » Пон 20 сеп 2010 9:18

К.Одаджийски написа:
passatcho_stz написа:Имам Пасат Б3 1.8 PF мотор пълен инжекцион :applause: :banana
... :обичам ви

Тоя и оня стъпков мотор май - нямат нищо общо един с друг освен името. Единия на АВS мотора май е позициониран при моното и поддържа дросела с лостче, тоя на РF мотора е електромагнитен клапан който се оправлява от ЕКУ-то и "прелива въздух отпреди дроселовата клапа навътре :screwy

П.С А може би написах фундаментална глупост mhihi

:) Съвсем си прав колега.
А по въпроса си има поне 5 теми, като някои са придружени със снимки по етапите на разглобяване и посочване на възможните причинители на проблема. Освен това въпросното чудо на Бош/не съм виждал или чувал да има менте/ не е 300 лв., а е ок 110 лв. Но всеки може да си иска цена, пък ако има и кой да му я плати.
Аз съм отворил около 6-7 такива "играчки" - моторче за празен ход/МПХ/ и установих, че средно от 3 неработещи или работещи не както трябва може да се направи 1 работещо, но без гаранция колко време. Вярно е, че понякога става и само с профилактика, но ... е на късмет. Самото ел. моторче марка Томсън не знам да може да се отремонтира. Номер прави и ключето/осъществяващо начален контакт/, това е мястото, където контактуват пластините по които се плъзга, както посочи колегата четеца за положението на буталцето.
:wink: Единият експеримент издържа ок година.

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Съб 15 окт 2011 12:55

Колеги, и аз май имам ядове от тази дивотия... колата е Пасат 1.8 Моно ABS
Карам я и като загря оня ден, свали на 500 оборота хубаво викам си някой кабел може би... Загасих я запалих я - 900 и не мърда. Вчера вечерта се прибирам от работа карам си връщам си от 4та 3та и я усещам че ми тегли сама напред брее какво искаш бе кога гледам... 2000 оборота и си седи така. Вече съм 90 % убеден че е степ мотора и мисля да я карам на диагностика за да е 100 % но питането ми е: къде по двигателя се намира тая гад, защото чета че може и да се почисти от евентуална "клес"

http://www.pixto.bg/users/misho_g1987/images/recent ето снимки на мотора ако е удобно някой да очертае къде се намира това нещо. Казаха ми вляво на двигателя под моното но там такова нещо цилиндрично с букса не намирам... :(

П.С. мисля че това го прави като е топла... на студено не дава тоя проблем а и самите обороти падат по - бавно ... :( почти съм убеден че е той

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 15 окт 2011 14:00

с 4 крачета е моторчето за абс мотор за абу е с 6 по евтини са на абс а има и 2 ра рака смиана eusa :beer

Върни се в “Passat”