виене отпред на пасат б3
- djfunnyman
- Автомобил: passat 1.8i 79kw
- Двигател: PF 1988
Re: виене отпред на пасат б3
днеска ще сменя десния лагер отпред и ще видя какво ще стане ако виее ще сменя и левия отпред и пак ако виее става много лошо дано да са лагерите че ако е диференциал кофти
- djfunnyman
смених десния лагер отпред пак виееше днес смених и левия лагер отпред и стана като часовник само се чува двигателя и музиката 

- djfunnyman
вече съм със два нови лагера отпред
но сега като спря виенето почна да се чува двигателя и ме дразни малко тъкмо бях свикнал с веенето хахахахахахахах газ на музиката и това е

- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
djfunnyman написа:вече съм със два нови лагера отпредно сега като спря виенето почна да се чува двигателя и ме дразни малко тъкмо бях свикнал с веенето хахахахахахахах газ на музиката и това е
Извинявай колега че използвам темата , но точно на този проблем щях да търся отговор тука. При мен се появи точно същия проблем от скоро и направо се побърках. Това не е като да скърца или свири а е по-скоро точно едно такова наподобаващо на фучене или както ти го наричаш виене, но във всеки случай не е онова типично то скърцане като когато не е смазан или счупен лагер. Разликата при мен е само в това че се появява и при потегляне от място като завивам с пълен ляв и при движение при завой в ляво но не се усеща при дясно. Чудя се дали няма да се окаже причината сходна с твоя проблем. Моля някой колегите с опит за помощ за което ще съм им благодарен

Колата е същият модел от 91г.
- djfunnyman
би трябвало да е преден десен лагер щом се чува на ляв завой ако се чува само на завой и е от лагера ще почне и направо като караш да се чува виене при мен ми се струваха и двата лагера много странно да се разбият и двата лагера едновременно но така се оказа след смяната на десния първо леко намаля виенето но не спря и като смених и левия стана сейко хихихиххк но е напълно възможно и двата да се сринят ако едновременно са сменени незна кога са сменени защото така купих колата 70000км навартях и трябва да е нормално да се сменят а и не се знае преди това още колко са изминати
- djfunnyman
drago_tr написа::beer

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ееее евала да сте живи и здрави колеги... При мен е същия проблем добре, че с ровене из сайта можеш да понаучиш много неща за колите които караме. Тъкмо се бях депресирал да поръчвам лагери за деферинцияла и като по прочетах мисля първо да се впусна със смяна на предните лагери и дано да е от тях защото като допра ухо до деферинцияла и и шумат или по точно румуленето идва от него но не съм се и сетил че може да го предава по полуоските. Дано да е лагерче на пр. главини че другото боли .
п.с. колицата ми е Пасат Б3 91 АБС мотор
п.с. колицата ми е Пасат Б3 91 АБС мотор
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравеи колега и аз скоро сигурно ще предприема смяна и на двата лагера отпред тъи като се чува това прослувуто виене само,че ще изчакам още месец два докато сложа зимните гуми за да видя дали ще спре да вие отпред или ще продължи да си го има това виене като при летните гуми защото ме съмняват гумите нищо,че чисто нови ги купувах и ги карам вече второ лято.Ако остане и с зимните гуми това виене е ясно,че и двата предни лагера ще ги сменя за да знам,че ми е чиста работата и наи вероятно може и да им е дошло времето за смяна тъи като аз на този пасат тук в бг от както го имам съм му навартял 100хил. а на колко е в деиствителност само тои си знае
утре или в други ден ще му сменям маншон на външното каре от ляво,че при последното ми пътуване наскоро се е скъсал и е изхвърлил греста и ще трябва да го сменя час по скоро за да не отиде карето.

- djfunnyman
колеги сменяите и двата лагера отпред и после на реглаж аз лично си ги смених малко зор беше но със инстроменти става
добре че главините бяха здрави сложих лагери FAG немски щото има и ментета а за SKF съм чувал че сам най добрите но от както почнаха да ги правят в българия ми се струва че някои ги изнася и после друг ги внася с една дума не са както трябва предполагам че с тези немските FAG ще мина поне още 100000км ако не се потроши колата хихихих сега като пусна по инерция направо е тихомобил
за машона на външното каре го сменаи веднага щото ще кукуваш ново каре

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Разбира се колега,че още утре ще сменя маншона за да не отиде карето защото новите карета,които се продават по магазините са абсолютни боклуци а оригиналното каре си е оригинално самата изработка го доказва.Преди време братовчет ми бра така ядове заради скъсан маншон на външното каре не го смени на време и съсипа карето след това си купи чисто ново каре марка метели и след един месец новото каре започна да щрака в завои сам си прави извода колко са качествени новите части с изключение на оригиналните,които карат дълги години.Поздрави...... 

- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
volodya iliev написа:Разбира се колега,че още утре ще сменя маншона за да не отиде карето защото новите карета,които се продават по магазините са абсолютни боклуци а оригиналното каре си е оригинално самата изработка го доказва.Преди време братовчет ми бра така ядове заради скъсан маншон на външното каре не го смени на време и съсипа карето след това си купи чисто ново каре марка метели и след един месец новото каре започна да щрака в завои сам си прави извода колко са качествени новите части с изключение на оригиналните,които карат дълги години.Поздрави......
Има и други марки хубави карета, които се продават в магазините!

А пък, че братовчед ти си е купил МеНтели, не означава, че всички части са некачествени! Ти какво качество очакваш от цигани?

-
- Автомобил:
- Двигател:
А средната цена за един лагер каква е ?
- vlado1
- Автомобил: bmw
- Двигател: AWT 2001
- Контакти:
И аз имам подобен проблем. Пасат Б4 1,8 АBS, комби. Ненадейно започна да вие колата. Отначало се появяваше при >50 км/ч и заглъхваше >70 км/ч. Отидох в ЕМ комплект33, там казаха скоростна кутия. Нова нема, втора ръка без гаранция. Наляха ми лубрикант и отпраших. След 2000км положението се влоши, >70 км/ч започва як вой и продължава до около 90 км/ч. Сега ме е страх да излезна от София с нея. Ще я карам в понеделник да я сменят, но ме гризе мисълта, че не е скоростна кутия. Имам разбит лагер на задно ляво колело. Има луфт и шуми. Него го усещам и не ме притеснява толкова, повече ме плаши виенето отпред. Когато вдигна предно дясно колело виенето е по-малко и се търпи. Но когато вдигна лявото виенето започва от >40 км/ч. Мисля си че ако е скоростна кутия или диференциал ще вие при което и да е вдигнато колело, а не повече при ляво. КОгато предницата е във въздуха се върти само дясно колело, защо? Затягащи спирачки или лагер? Ако е спирачки ще грее, а то не. Как да разбера да не би да е лагер на главината, а те да ми сменят скоростната кутия с някакъв боклук?