Пасат Б5 - Проблем със заключването на шоф. врата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Re: Проблем със заключването при Пасат Б5

Мнениеот fichtenweg » Пон 17 сеп 2012 16:17

ако колегата kossis пита с какъв инструмент се развива/завива винта държащ тази част:

Изображение

то тогава става дума за Torx T20

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 18 сеп 2012 8:50

Няма познали верният отговор,споко 8) !
Питах за насрешника, демек това дето се регулира с него колко навътре да се заключва вратата. Да се обере луфта. Ключалката щрака на него.
Вратите ми стояха недозатворени от дясно, тия болтове бяха по-развити :shock на тоя насрещника-2 броя М8 12-стен са, като на ключалката. регулирах ги :да:

Е тая гад на снимката, ще се боря и с нея, щото и на шофьорската и на задна дясна имам проблеми с микретата и с ел стъклото на задната.

Ако ми е счупено клинчето на заднато ел стъкло само, какво правая ? :?:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 19 сеп 2012 9:42

kossis написа:Няма познали верният отговор,споко 8) !
-2 броя М8 12-стен са

Аз какво ти писах през един пост над твоя, ти четеш ли изобщо или саамо пишеш?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 20 сеп 2013 11:22

Колеги, сега като застудя и централното сутрин при първо отваряне не реагира изобщо. Отварям го с допълнително слагана аларма. Диода на вратата изгасва. Веднага след което с ключа се отваря. После всичко си работи нормално.

Някой имал ли е подобен проблем ? Дали е студена спойка в шофьорската брава или проблема е в допълнителната аларма.
Има ли отделен модул за централното заключване или е обединено в комфорт-модула ?

Ще пробвам с оригиналната аларма дали отваря сутрин.

Проблема е непостоянен.
При затопляне сутрин -работи нормално.

scoore
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 - Проблем със заключването на шоф. врата

Мнениеот scoore » Вто 26 ное 2013 12:15

Здравейте колеги за пръв пет пиша във форум така че моля извинете ме ако съм допуснал грешка.
Използвам този форум защото имам сходен проблем. При мепроблемът е че вратите не се отключват с оригиналното дистанционно на колата тоест това на Ключа ходих да ми го програмират прИ едни ключари. Обаче ключът видно се запаметява, но колата веднага го забравя казаха ми че евентуално модула за централното е заминал (този който е с паметта) някой от вас да може да ми каже къде се намира.Мерси предварително за помоща надявам се да можете да ми помогнете

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 27 ное 2013 10:05

Това за централното, на Пасат 5.5 понеже е с ел. машинки, а не с вакуум-незнам дали е отделен модул или се намира в комфорт-модула ??? Мисля че ако е отделен модул, трябва да е някаде из задният багажник по дъното му отстрани-до джобовете при комби варианта.

Ако е в комфорта- той е под краката ти при 5.5 и се наводнява-хубаво е да се махне от там !
Но дори да е отделен модул- и комфорта сигурно взема участие в тези памети или главният компер- нали от ВАГКОМА също може да се коригира кода на ключовете и тнт !

Нека по запознатите да кажат.

Колега- не си писал каква ти е колата !!!!

Аз няма да се заяждам по Български с тебе, щото на мене са ми го правили това и е гадно !

Кажи каква е колата, за да бъде коректен и отговора !

Добре дошъл ! :beer

scoore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scoore » Сря 27 ное 2013 10:28

Да действително съм забравил да напиша каква е колата - пасат Б5 98г. 1.9 Тди 110 коня комби.
С ключарите се опитахме да обучим колата към дистанционното дори и с комп. но не се получи дава грешка - на кратко грешно обучение на кюча.
Иначе като цяло при диагностика на колата има две грешки едната е за подгрев на огледалата поне така пишеше на немски там.
Мерси пак за помощта!

Върни се в “Passat”