При тези радиаторчета често се случват два тиа проблем :
проблем 1 е да сезапуши механично от гадна ох. течност.Тогавасе оправя с примивка,само че за постоянно,а не за ден-два-три,ако се прмие и останалата част от системата.
проблем 2 е по-интересен.Самото радиаторче има една пластмасова част,която разделя входа и изхода на радиатора.От топлината измята и според измятането и,съответно в единия случай антифриза върти само през входа и изхода,без да минава през тръбичките и дефакто да затопля.Във втория случай циркулира през радиаторчето и има топло.Това е поведението,при което от време на време работи,от време на време не работи.
цената на радиаторчето е от 25 до 250лв ,като аз рабоитя с едни от 40-45 и съм много доволен от цена/качество.
За да се смени този радиатор трябва да се свали цялото табло и да се източи климатичната система (тялото под таблото е едно общо и няма как да се извади вдония радиатор без да се откачат тръбите за фреона).Цената за работа на повечето места е 100-150лв,от там нататък за пипането по климатика е според зависи.При мен специално цените са 120 за труд и начална 30лв за климатика,ако липсват повече от 300 грама фреон (в тези 30лв влиза цената на доливане на до 300 грама фреон),цената нараства с 10лв за всеки допълнителни 100 грама.Ако системата си е работила добре,цената по фреоновата част е 30-40лв (има една капилярна тръбичка,която се проверява при всяко пипане по системата,ако е за смяна,струва още 10лв и тя).Ако системата е празна или с много малко фреон,съответно няма смисъл да се пълни,защото ще изтече до пролетта пак и няма да се види от къде и съответно по частта пипане по фреона,не се дължи нищо.