въпрос за смяна на масло на скоростна кутия
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен от зимните гуми се чуваше като виене от диференциала но само над 80-90км/ч. Не знам дали трябва да те притиснява много това виене - един приятел има опел омега със задно предаване (диференциала си е отделно) и от както я има вие та си... обаче вече кам 80-90хил. км е минал и още си вие и си върви
Разправяше че бил слагал по гъсто масло и уж временно било намаляло виенето ама после пак същото. Смени си маслото с каквото ти писах и ако не се оправи карай така докато изкара че една скоростна кутия е много пари.

- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
А дали е възможно виенето да идва от накладките.
Като вдигна на крик някое от предните колелета и го завъртя на ръка се чува един шум от триене на накладките в диска. При по-бързо въртене на гумите, възможно ли е този шум да се превръща във виене?
Какво да направя, че накладките да не допират до диска?
Като вдигна на крик някое от предните колелета и го завъртя на ръка се чува един шум от триене на накладките в диска. При по-бързо въртене на гумите, възможно ли е този шум да се превръща във виене?
Какво да направя, че накладките да не допират до диска?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми се вярва да е от накладките. То по принцип се чува едно такова като триене като вдигнеш на крик и въртиш гумата. Пък и той и деференциала се върти като въртиш гумата. Защо не пробваш да вдигнеш и от двете страни отпред на трупчета и да запалиш и да вдигнеш 50-60км/ч на 4-5та скорост и да се заслушаш дали виенето идва от към колелата или от към скоростите.
- Cee
- Автомобил:
- Двигател: AMX
Hi
Da ima ot doly 1 propka ot tam !!A za diferencqla si e otdelno!!!!
Писането на кирилица е задължително, ако нямате инсталирана ползвайте
mod edit: L&R
Писането на кирилица е задължително, ако нямате инсталирана ползвайте